Причини за оскъдна менструация

Причини за оскъдна менструация

Нормално оскъдната менструация може да се наблюдава при жени, които по наследство имат тази обремененост. Фактор могат да са емоционални промени, стресови състояния, които потискат дейността на центровете в мозъка

1

Пролактин

Пролактин - последните заглавия, подбрани публикаци и идеи. Информация за Пролактин от Ezine.bg. Списък на статиите за Пролактин. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Пролактин.
Пролактин - По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

21.03.20170218

Доказано - тъжните песни ни правят по-щастливи. Когато ни е криво, именно тъжната музика ни кара да се почувстваме по-добре.

Пролактин - Причини и признаци за висок пролактин

Причини и признаци за висок пролактин

11.06.2015013952

Високият пролактин или хиперпролактинемията е все по-често срещано заболяването при жени на възраст между 25-40 години. Основен признак на състоянието е наличието на високи нива пролактин – хормон на хипофизата, която се намира в мозъка.

Пролактин - Хиперпролактинемия

Хиперпролактинемия

10.06.201505159

Хиперпролактинемията е състояние, при което стойностите на пролактина са завишени над нормалното. Хиперпролактинемията е причинена от различни състояния. Симптоми и лечение при хиперпролактинемия.

Пролактин - Майчиният инстинкт развива мозъка

Майчиният инстинкт развива мозъка

28.07.20100950

В организма на бременните и на майките-кърмачки се образува белтъкът пролактин, който най-вероятно е отговорен за създаването на нови неврони. Загадка е защо това става и при бавачки.