8 причини за по-лек менструален цикъл

8 причини за по-лек менструален цикъл

Ако цикълът ви внезапно стане съвсем лек, това може да ви се стори чудесно. По-малкото кървене ви кара да се чувствате по-комфортно, но то може да е знак за нередност.

1

Противозачатъчни

Противозачатъчни - най-новите теми, избрани публикаци и препоръки. Всичко на тема Противозачатъчни от Ezine.bg. Обзор на статиите за Противозачатъчни. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Противозачатъчни.
Противозачатъчни - Как да съкратим времетраенето на менструацията?

Как да съкратим времетраенето на менструацията?

12.06.2016011638

Продължителността на менструацията при жените варира, но средно продължава между пет и седем дни. Това е изключително стресиращ и досаден период. Може да приложите някои от триковете, които могат да го накарат да спре по-бързо.

Противозачатъчни - Синтетичните хормони в противозачатъчните свиват мозъка

Синтетичните хормони в противозачатъчните свиват мозъка

27.04.20150661

Невролозите са използвали за своето проучване 90 жени, от които 44 са употребявали подобни таблетки. Контрацептивните хапчета свиват два ключови региона в мозъка, обясняват учените.

Противозачатъчни - Какво се случва в тялото при прием на противозачатъчни?

Какво се случва в тялото при прием на противозачатъчни?

19.01.201503344

Вероятно всяка жена се запознава обстойно с предимствата и недостатъците на противозачатъчните таблетки още преди да започне редовния им прием.

Противозачатъчни - Развенчани митове за секса

Развенчани митове за секса

19.12.201402915

Чували ли сте как по време на менструация жената не може да забременее? Истината е, че и това твърдение е развенчан мит. Ползите от половите контакти не спират до тук.

Противозачатъчни - Противозачатъчните крият риск от тромби

Противозачатъчните крият риск от тромби

02.09.20140752

Противозачатъчните таблетки могат да образуват тромб, твърди ново проучване. С тази информация се спекулираше от доста време насам, но сегашното становище идва от Европейската агенция по лекарствата (ЕТА)

Противозачатъчни - Спиране на противозачатъчни

Спиране на противозачатъчни

23.11.201307444

Един от най-важните въпроси след края на тяхната употреба е дали жената може да забременее веднага, след като ги е спряла. Всъщност на тялото му е нужно известно време преди да се настрои, особен ако сте ги пили дълго време.

Противозачатъчни - Митовете за противозачатъчните хапчета

Митовете за противозачатъчните хапчета

21.10.201303233

Макар че са създадени в близките десетилетия, противозачатъчните хапчета претърпяха голямо развитие от първата си поява на пазара.

Противозачатъчни - Революционни противозачатъчни без странични ефекти

Революционни противозачатъчни без странични ефекти

26.07.201304179

Причината за премахване на нежеланите реакции е в ниското ниво на хормони в таблетките. Новите противозачатъчни са комбинирани – съдържат хормоните прогестерон и естроген.

Противозачатъчни - Противозачатъчните: полза и вреда

Противозачатъчните: полза и вреда

16.04.201306210

Каква е ползата от противозачатъчните. Контрацептивите често водят до загуба на сексуално желание. Те намаляват риска от рак на матката.

Противозачатъчни - Кой е най-добрият метод на контрацепция за мен?

Кой е най-добрият метод на контрацепция за мен?

15.10.201201280

Преди да разберете кой метод е вашият, трябва да сте се запознали добре с всички методи за контрацепция, да знаете кой как действа, колко е сигурен, дали сте склонни да го употребявате.

Противозачатъчни - Противозачатъчни средства

Противозачатъчни средства

25.09.201203422

Има няколко средства, които са особено разпространени и можем да си ги купим без рецепта, но има и такива, за които ще трябва да посетим специалист и които не бива да използваме без да сме се консултираме.

Противозачатъчни - Ползи от противозачатъчните

Ползи от противозачатъчните

22.06.201207324

Оралните контрацептиви съдържат прогестин и също могат да съдържат синтетичен естроген. С последователна и правилна употреба, орални контрацептиви са високо ефективен метод за контрацепция.