Как най-често вредим на психиката си

Как най-често вредим на психиката си

Оказва се, че можем да вредим на психиката си по различни и неподозирани начини, и това се отрязва пагубно на цялото ни същество. Вижте как най-често вредим на психиката си.

1

Психика

Психика - най-новите теми, избрани публикаци и идеи. Практична информация за Психика от Ezine.bg. Обзор на статиите за Психика. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Психика.
Психика - 10 психологически проблема, за които са виновни родителите ни

10 психологически проблема, за които са виновни родителите ни

11.04.20190375

Без да искат, родителите могат да се превърнат в причина за създаването на сериозни нарушения на психиката у своите деца. Нека видим кои са проблемите, които един родител би могъл да причини, без да осъзнава това.

Психика - Виж се! Характерът ти прозира в снимките в социалните мрежи

Виж се! Характерът ти прозира в снимките в социалните мрежи

16.03.201905287

Ден без социалните мрежи вече може сериозно да повлияе на психиката ни. Снимките в мрежата говорят много за характера. Вижте какви сте вие според последното проучване.

Психика - Често ходите на шопинг? Може да имате сериозен проблем с психиката

Често ходите на шопинг? Може да имате сериозен проблем с психиката

22.08.20180116

Шопингът е най-популярният женски спорт и макар че обиколката по магазините изглежда безобидна, може и да е прикритие за сериозен проблем с психиката, наречен ониомания.

Психика - Ето защо да не си лягате никога гневни

Ето защо да не си лягате никога гневни

14.08.20180300

Каквото и да си мислите, никога не си лягайте гневни. Това е изключително лоша идея според резултатите на ново изследване.

Психика - Как да се справим с психическия тормоз

Как да се справим с психическия тормоз

25.07.20180652

Психическият тормоз е нещо, срещу което много мъже и жени се изправят в ежедневието си. Независимо дали става дума за отношенията в брака, обществото или работата, способността да се справя с емоционалната злоупотреба трябва да се научи от всеки. Първа

Психика - Тялото ви предупреждава, когато потискате емоции

Тялото ви предупреждава, когато потискате емоции

16.07.201802667

Емоциите не са нещо, което идва и отшумява. Напротив, ако са потиснати, те могат да причинят здравословни проблеми, подобно на нелекувано възпаление или вирус.

Психика - Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

16.06.201801664

Често хората си задават въпроса дали живеят пълноценно и срещат трудности в отговора му. Ако и на вас ви е трудно да определите къде се намирате по скалата на щастието, вижте в галерията признаците, че живеете на автопилот.

Психика - Няколко начина да подобрите психическото си здраве

Няколко начина да подобрите психическото си здраве

24.11.20170625

В наши дни всеки е стресиран до някаква степен. Някои хора обаче се борят за психичното си здраве в даден момент от живота си малко повече от други.

Психика - Признаци, че може би имате проблеми с психичното здраве

Признаци, че може би имате проблеми с психичното здраве

25.05.201702717

Всеки понякога чувства, че полудява. Дали това е така? Малкото осведоменост около огромния брой проблеми, свързани с психическото здраве, и откритото пренебрежение спрямо психиатрите води до това, че често хората въобще не знаят, че имат проблем

Психика - Революция в борбата с психичните заболявания! Шизофренията е лечима

Революция в борбата с психичните заболявания! Шизофренията е лечима

18.12.201601073

По време на годишната международната конференция на европейските психолози откритие на английските учени бе определено като революция в борбата с психичните заболявания

Психика - Сексизмът разболява мъжете

Сексизмът разболява мъжете

26.11.20160340

Мъжете, които търсят власт над жените или постоянно поддържат статут на плейбои, са по-склонни към проблеми с психичното здраве. Констатацията не е на някоя феминистка организация, а на Американската психологическа асоциация.

Психика - Ето ги цветовете, които пробуждат шопинг маниака в нас!

Ето ги цветовете, които пробуждат шопинг маниака в нас!

18.09.20160192

Начините, по които цветовете влияят върху човешката психика, отдавна се разучават от учените. Има багри, които ни карат да се отпуснем, други предизвикат у нас определени емоции, а трети ни карат да сме по-активни в пазаруването.