Няколко начина да подобрите психическото си здраве

Няколко начина да подобрите психическото си здраве

В наши дни всеки е стресиран до някаква степен. Някои хора обаче се борят за психичното си здраве в даден момент от живота си малко повече от други.

1

Релаксация

Релаксация - последните теми, авторски публикаци и препоръки. Всичко за Релаксация от Ezine.bg. Списък на статиите за Релаксация. Online портал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и деца и Релаксация.
Релаксация - Всичко за техниката Боуен

Всичко за техниката Боуен

29.10.20170220

Техниката Боуен е един от най-разпространените методи за естествено лечение. Тя може да бъде оценена пълноценно само от тези, които са я изпитали.

Релаксация - Защо е важно да имаме вана вкъщи: 5 невероятни ползи

Защо е важно да имаме вана вкъщи: 5 невероятни ползи

12.08.20170443

Дълъг и тежък ден на работа? Стресът ви е на път да ви пречупи? Невижданите и продължителни жеги са дехидратирали кожата ви и тя е суха и неприятна на допир?

Релаксация - Пет съвета как да бъдем по-щастливи у дома

Пет съвета как да бъдем по-щастливи у дома

13.11.201604258

Експерти казват, че има определени цветове, аромати и аксесоари, които могат да повлияят на настроенията на вашия дом и дори да увеличат шансовете за цялостно и пълно удоволствие. Искате ли да бъдете по-щастливи у дома? Следвайте тогава тези пет съвета.

Релаксация - Дребните жестове борят стреса

Дребните жестове борят стреса

14.10.20160670

Любезните жестове към околните се отразяват положително на настроението ни. Това ни помага да се справим с натрупаното напрежение и ни спасява от стреса.

Релаксация - Редовната медитация ще ви подмлади с до 7 години

Редовната медитация ще ви подмлади с до 7 години

29.04.20160651

Мозъчните ви клетки ще са с до 7 години по-млади, ако медитирате редовно. Освен това ще сте по-умни, а паметта ви ще е по-запазена от хората, които не медитират, показва ново проучване.

Релаксация - С тези девет метода стресът остава в миналото!

С тези девет метода стресът остава в миналото!

28.02.20160349

Стресът се е превърнал в ежедневие за повечето хора. Когато той се натрупа, това води до множество негативи за здравето. Има обаче няколко лесни метода, които могат да ви помогнат в борбата с него, дори ако нямате време за почивка.

Релаксация - Къпете се на тъмно със свещ, за да прогоните стреса

Къпете се на тъмно със свещ, за да прогоните стреса

02.06.20150590

Макар и много хора да се страхуват от тъмнината, учени твърдят, че именно тя може да е решението на един от бичовете на века за съвременния човек – стреса.

Релаксация - Изгонете стреса с водна медитация

Изгонете стреса с водна медитация

05.07.20140711

Водната медитация е идеален начин да се освободите от напрежението и стреса. Водата пречиства организма и дава заряд на тялото, лекува и възвръща изгубената енергия.

Релаксация - Ако сте нервни, четете

Ако сте нервни, четете

28.03.201402873

Когато изпаднете в стресова ситуация, шест минути четене на увлекателен текст ще нормализират пулса ви и ще отпуснат мускулите ви. Четенето действа по-добре от видеоигрите.

Релаксация - Как да направим еротичен масаж

Как да направим еротичен масаж

24.08.2013011548

Масажът рефлектира върху физическата и душевна хармония. Качественият масаж влияе върху състоянието на кожата, лимфната система, кръвоносната система, ставите, мускулите, а и чрез него можете да провокирате и желание у партньора.

Релаксация - Йога за забременяване

Йога за забременяване

12.08.201303522

Йогата е много повече от просто разтягане и добра физическа форма. Позите, които се практикуват в нея пренастройват телата ни и ги лекуват. Те карат духът, мислите и енергията да се движат по-надълбоко и да се слеят.

Релаксация - Ходенето бос е терапия срещу всички болки

Ходенето бос е терапия срещу всички болки

29.07.201301849

Причината, толкова горещо да се препоръчват босите разходки, е в множеството нервни окончания, които имаме по стъпалата. Всички те са свързани с жизненоважни органи в организма ни.