10 психологически проблема, за които са виновни родителите ни

10 психологически проблема, за които са виновни родителите ни

Без да искат, родителите могат да се превърнат в причина за създаването на сериозни нарушения на психиката у своите деца. Нека видим кои са проблемите, които един родител би могъл да причини, без да осъзнава това.

1

Родители

Родители - последните статии, избрани публикаци и съвети. Информация за Родители от Ezine.bg. Списък на статиите за Родители. Online портал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и деца и Родители.
Родители - Как да възпитаваме момиче

Как да възпитаваме момиче

28.02.20190111

Много родители, които са се сдобили с женска рожба, смятат че нейното отглеждане е много по-лесна задача в сравнение с това на момченцата. Няма конкретни правила, които да спазвате, ако трябва да възпитавате момиченце

Родители - Защо децата копират родителите си?

Защо децата копират родителите си?

25.01.2019031

Общоизвестно е, че децата следват примера, а не съветите на възрастните. Това ни е заложено генетично. Защо децата копират родителите си?

Родители - Защо децата копират родителите си?

Защо децата копират родителите си?

27.12.20180341

Децата са огледален образ на родителите си. Тяхното поведение е едно към едно с вашето или с това на вашия съпруг. Вижте повече.

Родители - За християнската традиция днес е Денят на бащата

За християнската традиция днес е Денят на бащата

26.12.20180381

На 26 декември православната църква почита паметта на праведен Йосиф, който е отгледал Исус Христос като свой син. По този повод днешния ден се отбелязва и като Деня на бащата.

Родители - Как да бъдете отговорни родители със здрави деца?

Как да бъдете отговорни родители със здрави деца?

13.12.20180152

Здравето на децата ни зависи от вас самите. Вижте как да бъдете отговорни родители със здрави деца?

Родители - Това са токсичните родители! Вижте как съсипват живота на децата си

Това са токсичните родители! Вижте как съсипват живота на децата си

25.09.201805138

Всеки родител иска най-доброто за своето дете и по всяка вероятност прави всичко, на което е способен, за да постигне тази цел. Има обаче голяма разлика между добрия родител и родителя, от който детето ви се нуждае.

Родители - Какви са родителите на успелите деца

Какви са родителите на успелите деца

22.09.20180957

Вижте в галерията ни какви черти на характера споделя родителите, отгледали и възпитали успешни деца. Практикувайки тези 5 качества не само вие ще се гордеете с детето си, но и то ще се гордее със себе си.

Родители - Как да възпитаваме малко дете

Как да възпитаваме малко дете

27.08.2018072

Сигурно вече Ви е втръснало да слушате, че за да възпитавате малко дете е най-важно търпение. Търпение и само търпение. Но как да сте винаги търпелив, когато малкото дете Ви влудява? Разлива по масата и пода абсолютно всичко, което му попадне, рови с удов

Родители - Как да се справим с досадните родители

Как да се справим с досадните родители

26.08.20180106

Всеизвестно е, че родителите са загрижени за децата си и искат най-доброто за тях, независимо на каква възраст са въпросните наследници.

Родители - Помощ! Как да сдобря мама и татко

Помощ! Как да сдобря мама и татко

12.08.20180176

За да сдобриш родителите си, им покажи как изглеждат те в твоите очи. Когато наблегнеш на добрите страни на единия пред другия, може да му отвориш очите и да го склониш да отстъпи.

Родители - Три въпроса, които трябва да си зададете преди брака според Барак Обама

Три въпроса, които трябва да си зададете преди брака според Барак Обама

10.07.201801118

След 25-годишен брак бившият американски президент Барак Обама е в позиция, в която може да дава съвети за семейния живот. Според него двойките трябва да си зададат 3 въпроса, преди да узаконят връзката си.

Родители - Да се справим с егоизма на детето

Да се справим с егоизма на детето

09.07.20180110

Повечето родители се притесняват, когато детето им проявява егоизъм. Имат пълно основание за това. Егоизмът в умерени дози не е вреден за подрастващите, но, разбира се, трябва да има някакви граници. В противен случай децата няма да се. . .