Бебета, родени с цезарово сечение, са по-склонни към затлъстяване!

Бебета, родени с цезарово сечение, са по-склонни към затлъстяване!

Бебета, родени чрез цезарово сечение, са много по-склонни към затлъстяване от тези, появили се на белия свят по естествен начин. Данните показват, че начинът, по който се раждаме, може да има трайно въздействие върху здравето ни в бъдеще

1

Секцио

Секцио - най-новите заглавия, подбрани публикаци и идеи. Практична информация за Секцио от Ezine.bg. Обзор на статиите за Секцио. Български сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Секцио.
Секцио - Децата, родени със секцио, са по-склонни към пълнеене

Децата, родени със секцио, са по-склонни към пълнеене

14.09.20160234

Родените чрез цезарово сечение бебета е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло в сравнение с тези, появили се на бял свят по естествен път, сочат резултатите от нови изследвания

Секцио - Защо пълните жени раждат по-трудно?

Защо пълните жени раждат по-трудно?

09.08.201402343

Наднорменото тегло при бременни може да е и причина за преносване (за раждане след вероятния термин), както и за затруднения в самия ход на раждането.

Секцио - Секцио се налага по-често при възрастни родилки

Секцио се налага по-често при възрастни родилки

08.08.20140956

Дамите, които са решили да имат дете след 40-годишна възраст, са три пъти по-изложени на риск от цезарово сечение, отколкото по-младите жени.

Секцио - Секциото повишава риска от извънматочна бременност

Секциото повишава риска от извънматочна бременност

31.07.201401001

Жени, родили първото си дете посредством секцио, са били изложени на по-голям риск от следващо мъртво раждане или извънматочна бременност.

Секцио - Юлиана Дончева бе приета в болница

Юлиана Дончева бе приета в болница

13.07.201402903

Юлиана Дончева е приета в болница седмица преди да роди втория си син чрез секцио. Лекарите са пожелали да наблюдават майката, за да не настъпят усложнения преди раждането.

Секцио - Как се преценява начинът на раждане при двуплодна бременност

Как се преценява начинът на раждане при двуплодна бременност

17.06.20140660

Двуплодната бременност сама по себе е голямо предизвикателство за всеки медик, както и за всяка жена очакваща близнаци.

Секцио - Раждане с форцепс

Раждане с форцепс

01.06.201403905

Все по-честото раждане секцио е причината в световен мащаб да намалеят случаите, в които се налага използването на форцепс (акушерски хирургичен инструмент).

Секцио - Упражнения за бременни намаляват риска от секцио

Упражнения за бременни намаляват риска от секцио

25.07.201301468

Оказва се, че ако бъдещите мами правят упражнения редовно, това ще намали риска от операция и шансовете да родят по естествен път са по-големи. Естествено упражненията, които се препоръчват на бременните, са съобразени със състоянието им.

Секцио - Коремът след секцио

Коремът след секцио

26.03.2013022823

Възможно е да се натоварвате по друг начин и в други области. Една разходка с количката също е добро упражнение за вас. Въпросът е да не натоварвате мускулите на корема, докато напълно не зараснат.

Секцио - Махнаха белега на Таня Боева

Махнаха белега на Таня Боева

18.09.20120654

Фолкпевицата Таня Боева, която става все по-красива с времето благодарение на тренировки и на разкрасяващи процедури от най-различен вид, реши да премахне белега си от секцио.

Секцио - Позиции на плода при раждане

Позиции на плода при раждане

17.06.201202599

Позицията на вашето бебе в последните седмици от бременността и началото на раждането са определящи за вашия комфорт и това как по-лесно да се справите с това невероятно предизвикателство.

Секцио - Защо се препоръчва секцио при тесен таз

Защо се препоръчва секцио при тесен таз

11.05.201207872

Какво ще се случаи, ако наистина имате тесен таз? Това не е болка за умиране, най-вероятно вашият лекар ще ви препоръча опцията секцио за раждането на вашето бебе.