Вредни навици и храни, пречещи на забременяването

Вредни навици и храни, пречещи на забременяването

Според специалистите проблемът до голяма степен може да бъде повлиян от промяната на някои вредни навици и преминаването към по-здравословно хранене.

1

Стерилитет

Стерилитет - най-новите статии, избрани публикаци и идеи. Информация на тема Стерилитет от Ezine.bg. Обзор на статиите за Стерилитет. Български сайт за здраве, красота, дом, родители и деца и Стерилитет.
Стерилитет - Слънцезащитните лосиони предизвикват безплодие?

Слънцезащитните лосиони предизвикват безплодие?

04.06.20160401

Учени от университета в Копенхаген предупреждават, че почти половината от съставките, които обикновено са използвани в слънцезащитните лосиони, имитират ефектите от женския хормон прогестерон.

Стерилитет - Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

10.07.201506642

Хормоните са химически вещества, които въздействат върху обмяната на веществата, растежа, половите и много други функции на организма. Те са продукти на жлезите с вътрешна секреция, отделяни директно в кръвта.

Стерилитет - Причини за безплодие

Причини за безплодие

22.04.201503005

За безплодие може да говорим една година, след като двойката е започнала да прави целенасочени опити да има деца. Причините за безплодие при жените са много. За щастие, голяма част от тях подлежат на лечение.

Стерилитет - Безплодие

Безплодие

03.04.201502373

Безплодието или стерилитетът е състояние, при което не може да настъпи оплождане дълго време. Когато говорим за безплодие, причините трябва да се търсят и в двамата партньори. Има мъжко и женско безплодие.

Стерилитет - Безплодието е причина за ментални проблеми при жените

Безплодието е причина за ментални проблеми при жените

19.09.20140730

Според специалисти жените, които по-трудно приемат истината, че няма да могат да има биологично дете, са по-застрашени да усложнят психичното си здраве.

Стерилитет - Мобилните телефони вредят на сперматозоидите

Мобилните телефони вредят на сперматозоидите

10.07.20140445

Елктромагнитното излъчване на мобилните телефони действително може да влоши качеството на сперматозодите и съответно да лиши мъжете от възможността да имат поколение.

Стерилитет - Стресът разваля спермата

Стресът разваля спермата

01.06.201401526

Стресиращите събития имат отрицателно действие върху мъжката сперма. Неприятните емоции влияят върху концентрацията на сперматозоидите и способността им да оплодят яйцеклетка, показват данни от проучване

Стерилитет - Хламидии по време на бременност

Хламидии по време на бременност

30.04.201402535

Хламидиите могат да се предадат и от майка на бебе при раждане. При бременните жени, които страдат от заболяването, има по-голям риск от инфекция на околоплодната течност и плодния сак, както и разкъсване на плодните ципи и преждевременно раждане.

Стерилитет - Бялото течение може да доведе до стерилитет

Бялото течение може да доведе до стерилитет

10.07.201303910

Ако бялото течение не се лекува навреме, инфекцията може да се качи нагоре и да засегне яйчниците, маточните тръби и дори маточната шийка. Всички тези органи са важни за зачеването и износването на бебето.

Стерилитет - Гримът може да бъде опасен

Гримът може да бъде опасен

12.03.201301126

Гримът може да бъде опасен за здравето. В козметични продукти се съдържат химикалите триклозан, парабен и фталати, които се свързват с ракови заболявания, безплодие, импотентност и стерилитет.

Стерилитет - Всеки пети мъж страда от безплодие

Всеки пети мъж страда от безплодие

10.07.201001068

Специалисти предупреждават, че стерилитетът при мъжете заплашва да се превърне в глобален проблем на общественото здраве. Един от петтима млади мъже произвежда малко сперматозоиди