Как да преодоляваме страховете си?

Как да преодоляваме страховете си?

Страхът има лоша страна – той се явява спънка пред нашето развитие и по-щастлив живот. Затова е важно да знаем как да преодоляваме страховете си или поне да ги контролираме.

1

Страхове

Страхове - последните теми, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Страхове от Ezine.bg. Списък на статиите за Страхове. Online портал за здраве, диети, дом, семейство и деца и Страхове.
Страхове - Страхът от изоставяне при жената съсипва връзката

Страхът от изоставяне при жената съсипва връзката

29.10.20180125

Когато се съмняват, жените понякога говорят неща, които всъщност не мислят. Това натоварва мъжете и ги отегчава до болка. Всички тези неприятни ситуации могат да доведат до края на една връзка, ако не са контролирани на време.

Страхове - Как да преодолеем клаустрофобията?

Как да преодолеем клаустрофобията?

13.10.2018071

За да се справите със своята фобия, ще ви е необходима сила, подкрепа и воля. Вярвайте в себе си и ще успеете. Нищо не е невъзможно, ако вие не го направите такова.

Страхове - Начини да се справите със страха на детето

Начини да се справите със страха на детето

11.10.2018079

Няма нищо по-страшно от самия страх. Със сигурност сте чували тази неписана истина, но когато става въпрос за дете, нещата стоят по съвсем друг начин. В детските очи всичко изглежда по-голямо и по-страшно – стаята е по-тъмна, в коридора има плашещи сенки

Страхове - Ето при какви емоционални проблеми се появяват очните заболявания

Ето при какви емоционални проблеми се появяват очните заболявания

29.09.201803032

Ако често имате проблеми с очите и зрението, веороятно сте от децата, които са възпитавани да потискат и да не изразяват открито емоциите си. Но чувствата ви се натрупват и избиват в даден момент.

Страхове - Преодоляване на страха от отхвърляне

Преодоляване на страха от отхвърляне

31.07.20180147

Страхът от отхвърляне не е чужд на никого, той е сред най-честите човешки притеснения. Нормално е понякога да го изпитвате, но не трябва да го оставяте да управлява живота ви.

Страхове - Тялото ви предупреждава, когато потискате емоции

Тялото ви предупреждава, когато потискате емоции

16.07.201802594

Емоциите не са нещо, което идва и отшумява. Напротив, ако са потиснати, те могат да причинят здравословни проблеми, подобно на нелекувано възпаление или вирус.

Страхове - Параскаведекатриафобия - страх от петък 13

Параскаведекатриафобия - страх от петък 13

13.04.201801024

Параскаведекатриафобията представлява страх от петък 13-ти. Параскаведекатриафобията причинява от умерена тревога до тотална паника. Параскаведекатриафобията засяга около 17 млн. американци.

Страхове - Какво издават досадните навици за вашата личност

Какво издават досадните навици за вашата личност

06.12.201701788

На света не съществува човек, който да няма вредни навици. И не говорим за пороци като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол, а за едни дребнички на пръв път черти от вашето поведение, които правят лош впечатление

Страхове - Ежедневните източници на стрес, които ви разболяват бавно и сигурно

Ежедневните източници на стрес, които ви разболяват бавно и сигурно

09.10.20170991

Много проучвания са показали, че повечето заболявания са резултат на стрес, а в живота ни има доста източници на напрежение, които редовно се пренебрегват.

Страхове - Има само 3 причини, заради които се сблъсквате с един и същ проблем

Има само 3 причини, заради които се сблъсквате с един и същ проблем

18.06.20170266

Сблъсквате ли се с един и същ проблем непрекъснато? Дори обстоятелствата да са били различни, има само 3 причини, за да се случва това.

Страхове - Психолози: Дните преди Коледа са най-стресиращият период в годината

Психолози: Дните преди Коледа са най-стресиращият период в годината

23.12.20160175

Дните преди Коледа са едни от най-хубавите през годината. При някои хора обаче те предизвикват най-големите нива на стрес.

Страхове - Кои са най-големите страхове на звездите

Кои са най-големите страхове на звездите

13.11.201601312

Всеки има някакъв страх – кой от височини, кой от тесни пространства, от паяци и т. н. Известните личности също имат своите фобии, като някои страхове звучат логично, но други могат да ви се сторят твърде необичайни.