Стрептококи и стафилококи

Стрептококи и стафилококи

Стафилококите представляват род бактерии от едноименното семейство. Стрептококите са голяма група грам положителни коки, които са широко разпространени и причиняват разнообразна клинична картина. Симптоми и лечение при стрептококи и стафилококи.

1

Стрептококи

Стрептококи - най-новите заглавия, избрани публикаци и идеи. Информация на тема Стрептококи от Ezine.bg. Обзор на статиите за Стрептококи. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Стрептококи.
Стрептококи - Стрептококова септицемия

Стрептококова септицемия

09.06.201503145

Стрептококовата септицемия представлява сериозно инфекциозно заболяване. Стрептококовата септицемия трябва да се лекува навременно. Стрептококовата септицемия застрашава живота на болния.

Стрептококи - Какво не знаем за бактериалната инфекция на кожата (целулит)

Какво не знаем за бактериалната инфекция на кожата (целулит)

09.01.2015013544

Бактериалната инфекция на кожата, причинена от стрептококи или стафилококи, е позната още като заболяването целулит. Важно е да се знае, че при заболяването целулит мускулите не се засягат, а само кожата и намиращите се под нея подкожни тъкани.

Стрептококи - Народна медицина при стрептококи

Народна медицина при стрептококи

04.12.2013011070

Стрептококите представляват най-честите причинители на инфекции в човешката патология. Те са от рода Streptococcus. Родът им включва общо 46 вида, като повечето от тях представляват част от нормалната флора на човека

Стрептококи - Заразни ли са стрептококите?

Заразни ли са стрептококите?

27.03.2013010588

И тъй като е почти невъзможно да се установи дали сте заразени или не е и трудно да се каже какво трябва да направите, за да се предпазите от зараза. За да се опитате да предпазите любимите си хора, е добре да спазвате елементарните хигиенни изисквания.

Стрептококи - Инфекции, причинени от Стрептококи

Инфекции, причинени от Стрептококи

13.03.2013070185

Вижте най-често срещаните усложнения от Стрептококите и кои заболявания се свързват със заразяването от тях.

Стрептококи - Кои болести причиняват стрептококите

Кои болести причиняват стрептококите

29.10.2012014476

Бактерията Streptococcus pyogenes е сериозна причина за болести при човека. Свързани са с инфекции на дихателните пътища, кръвта и кожата. Стрептококите причиняват над 30 процента от леките инфекции на гърлото.

Стрептококи - Кои бактерии са полезни за кожата

Кои бактерии са полезни за кожата

14.10.201201177

Бактериите, които обикновено се намират в човешкото тяло и не предизвикват заболяване се наричат нормална флора. В червата Е. коли бактериите помагат в смилането на храната.