Защо се будим отпаднали?

Защо се будим отпаднали?

Няма нищо по-нормално от това след сладък сън да се събудите освежени, възстановени и с ясно съзнание. Когато това не стане обаче, колкото и кафе да изпиете и каквото и да направите, ще се чувствате смазани през целия ден.

1

Сън

Сън - актуални заглавия, избрани публикаци и съвети. Всичко за Сън от Ezine.bg. Преглед на статиите за Сън. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Сън.
Сън - Как да подобрим съня си

Как да подобрим съня си

08.01.2019043

Да се въртиш с часове в леглото, без да мигнеш цяла нощ, докато всички други сладко спят, е мъчително изживяване. Как да подобрим съня си?

Сън - Десет много важни ползи от добрия сън

Десет много важни ползи от добрия сън

12.12.20180103

Добрият сън не е за подценяване. Всъщност значението му за здравето е толкова голямо, колкото е и на здравословното хранене и упражненията. Ето десет много важни ползи от добрия сън.

Сън - От колко часа сън се нуждаем?

От колко часа сън се нуждаем?

24.11.2018089

Само 5 часа сън през нощта се равнява на функциониране под влиянието на алкохол. Разберете от колко часа сън се нуждаем, за да функционира тялото ни правилно

Сън - Ето защо сте постоянно уморени

Ето защо сте постоянно уморени

02.09.20180700

Постоянната умора е предупредителен сигнал от организма ви, че трябва да направите някои промени в живота си, защото в противен случай може да се стоварят сериозни здравословни проблеми върху главата ви.

Сън - Ако спиш повече от 8 часа, тези болести те дебнат

Ако спиш повече от 8 часа, тези болести те дебнат

11.08.20180545

На много хора е известно, че хроничното недоспиване създава различни здравословни проблеми, но и твърде продължителния сън е също толкова опасен. Спането повече от 8 часа на денонощие също застрашава здравето ви.

Сън - Сън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и без грим

Сън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и без грим

15.07.20180584

Само няколко часа сън могат да ви дадат това, което и най-скъпият крем за лице не може. Това беше доказано и с експеримент, който учени от САЩ проведоха сред студенти.

Сън - От колко сън се нуждае бебето?

От колко сън се нуждае бебето?

29.06.20180135

Подобно на възрастните, бебетата спят в различни периоди от време. Настроението и доброто състояние на вашето бебе често са добър знак за това дали то е спало достатъчно време.

Сън - Как да се справим с недоспиването и безсънието

Как да се справим с недоспиването и безсънието

25.06.20180455

Недоспиването и безсънието се срещат все по-често, като засягат хора на всякаква възраст и с различни професии. Първа стъпка - създайте си ритуали преди лягане и се старайте да ги спазвате, като например да си взимате топъл душ или да четете хубава книга

Сън - 10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

13.06.20180804

Препоръчително е да спите поне по 7 часа на нощ. Ако обаче това не ви се случва, е възможно причината да се крие в психически или физически проблем. Вижте 10 причини, заради които не можете да се наспите добре през нощта.

Сън - Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!

Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!

01.06.20180429

Така наречените сови твърдят, че се чувстват добре да будуват до ранни часове и нямат намерение да се откажат от този свой навик. Учените обаче имат лоши новини за нощните птици.

Сън - Будилникът ви вреди: Изхвърлете го!

Будилникът ви вреди: Изхвърлете го!

08.05.20180107

За да имате здрав и пълноценен сън, изхвърлете будилникът. Той нарушава цикъла на нощната почивка и уврежда здравето.

Сън - Безделието и дългият сън през уикенда са полезни

Безделието и дългият сън през уикенда са полезни

28.04.20180335

Американски учени са установили, че ако мързелувате цяла събота и неделя и спите повече, ще се предпазите от диабет. За сметка на това липсата на достатъчно сън увеличава риска от поява на болестта