Основни грижи за здравето на сърцето

Основни грижи за здравето на сърцето

Според всички статистики сърдечните заболявания попадат в топ 3 на основните причинители на смърт, особено при мъжете. Вижте основните грижи за здравето на сърцето.

1

Сърце

Сърце - актуални статии, подбрани публикаци и съвети. Всичко за Сърце от Ezine.bg. Преглед на статиите за Сърце. Онлайн журнал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и Сърце.
Сърце - Похапвайте ядки за здраво сърце

Похапвайте ядки за здраво сърце

07.12.20180740

Ядките са сред най-здравословната храна. Похапвайте ядки за здраво сърце, както и за да си осигурите енергия през целия ден.

Сърце - Как да подобрим работата на сърцето?

Как да подобрим работата на сърцето?

26.11.20180254

Сърцето ни работи неуморно за нас през целия ни живот. То никога не спира и не ни предава. Ето как да подобрим работата на сърцето?

Сърце - Отбелязваме Световния ден на сърцето

Отбелязваме Световния ден на сърцето

29.09.20180327

На 29-ти септември целият свят чества Деня на сърцето. По този повод в повечето страни се организират различни кампании и акции. Тази година основната идея на събитието е да запознае хората с вредната среда, в която живеем.

Сърце - Комбинирайте упражненията със смях за супер фигура

Комбинирайте упражненията със смях за супер фигура

01.04.20180525

Един от най-бързите методи за красива и стройна фигура е да правите упражненията си смеейки се. Това прави физическото натоварване много по-ефективно от обикновените тренировки.

Сърце - Салвадор Собрал получи новото си сърце

Салвадор Собрал получи новото си сърце

11.12.20170104

Победителят от Евровизия Салвадор Собрал получи коледния си подарък по-рано. Той вече се възстановява след успешната си трансплантация на сърце.

Сърце - Жените, които кърмят, страдат по-малко от заболявания на сърцето

Жените, които кърмят, страдат по-малко от заболявания на сърцето

02.10.20170126

жените, които са кърмили бебетата си, са имали около 10 по-нисък риск от развитие на сърдечни заболявания или инсулт в по-зряла възраст

Сърце - Защо диабетиците са по-податливи на сърдечни заболявания?

Защо диабетиците са по-податливи на сърдечни заболявания?

21.09.20170212

Нови проучвания на връзката между диабета и сърдечните заболявания показват, че наличието на диабет увеличава риска от сърдечни заболявания два пъти при мъжете и три пъти при жените

Сърце - Синапът ще спаси сърцето ти

Синапът ще спаси сърцето ти

31.08.20170329

Синапът в действителност е уникален продукт, който поддържа здравето на сърцето и намалява нивото на лошия холестерол. В същото време то увеличава нивата на добрия холестерол

Сърце - Силовите упражнения във фитнеса пазят сърцето здраво

Силовите упражнения във фитнеса пазят сърцето здраво

13.08.20170538

Силовите упражнения помагат за развитието на скелетните мускули и дават сила и издръжливост. Те са перфектният начин за изгаряне на излишните мазнини и оформяне на тялото.

Сърце - Проверете здраво ли е сърцето ви с този тест

Проверете здраво ли е сърцето ви с този тест

18.06.201701920

Отделете само 5 минути от деня си, за да проверите до колко е здраво сърцето ви. Нужно е само да си приготвите един таймер и да следвате посочените стъпки една по една.

Сърце - Какво научаваме от електрокардиограмата

Какво научаваме от електрокардиограмата

02.05.20170430

Електрокардиограмата (ЕКГ) е изследване, което всеки човек трябва да си направи поне веднъж в живота. В него се измерват биотоковете, които активират сърцето, а апаратът ги рисува върху хартия.

Сърце - Кога се назначава ехокардиография

Кога се назначава ехокардиография

11.04.20170330

Ехокардиографията е процедура, която се прави при клапни пороци на сърцето. Тя позволява сърдечните клапи да се видят като образци.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни