Тестостерон - норми и симптоми

Тестостерон - норми и симптоми

Нормално е да се притеснявате за спадащия тестостерон, но все пак натуралното понижаване в резултат на стареене е част от живота. Обърнете се към лекар, ако смятате, че усещате ненормални симптоми!

1

Тестостерон

Тестостерон - актуални заглавия, подбрани публикаци и съвети. Практична информация на тема Тестостерон от Ezine.bg. Преглед на статиите за Тестостерон. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Тестостерон.
Тестостерон - Могат ли жените да имат ниски нива на тестостерон?

Могат ли жените да имат ниски нива на тестостерон?

03.02.20190140

Някои от симптомите, свързани с ниския тестостерон при жените, включват липса на сексуално желание и удовлетворение, депресивно настроение, летаргия или усещане за мускулна слабост и още. . .

Тестостерон - 9 признака на нисък тестостерон

9 признака на нисък тестостерон

27.12.20180377

Тестостеронът е мъжкият хормон, отговорен за производството на сперматозоиди и сексуалното желание.

Тестостерон - Дами, никога не се доверявайте на този тип мъже!

Дами, никога не се доверявайте на този тип мъже!

15.08.20180709

Изследване показа, че една група от мъжете са склонни по-често да лъжат и да ви мамят зад гърба ви. Учените са категорични, че една характеристика прави част от силния пол изпечени измамници.

Тестостерон - Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

14.11.20160340

Ново изследване твърди, че напълняването на мъжете с напредването на възрастта ги прави по-здрави и удължава живота им, в сравнение с по-кльощавите им така наречени колеги.

Тестостерон - Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

15.09.201601671

Хормоналният дисбаланс при мъжете става все по-често срещано явление. Естествените промени настъпват след 40-тата година при мъжете и са много подобни на менопаузата при жените. Определят се с термина андропауза.

Тестостерон - Тестостеронът е ключът към бързото отслабване при мъжете!

Тестостеронът е ключът към бързото отслабване при мъжете!

18.04.201601046

Скорошно проучване обаче разкри, че лечението на мъже с тестостерон води до стопяване на мазнините, без това да вреди на мускулите. Учени от университета в Мелбърн твърдят, че повече от 40 процента от мъжете с наднормено тегло страдат от нисък тестостерон

Тестостерон - Защо жените са по-грижовни от мъжете?

Защо жените са по-грижовни от мъжете?

11.04.20160321

Разликите в характера на мъжете и жените са много, но всеки път, когато се чудите какви са причините за това, отговорът може да бъде само един – хормони. Ново изследване доказа, че жените са по-добри и грижовни, поради така наречения тестостеронен ефект

Тестостерон - Вреди от ниския тестостерон при жени

Вреди от ниския тестостерон при жени

07.08.201502653

Ниският тестостерон сериозно може не само да разболее представителите на двата пола, но и да застраши живота им, показват резултатите от изследване, проведено от специалисти от Торонто.

Тестостерон - Симптоми при високи нива на андроген

Симптоми при високи нива на андроген

21.07.201508775

Излишните количества андрогени могат да представляват проблем, в резултат на което тялото започва да страда от акне, хирзутизъм.

Тестостерон - Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

10.07.201506828

Хормоните са химически вещества, които въздействат върху обмяната на веществата, растежа, половите и много други функции на организма. Те са продукти на жлезите с вътрешна секреция, отделяни директно в кръвта.

Тестостерон - Най-големите любовници хапват люто

Най-големите любовници хапват люто

22.12.201402778

Експерименти на американски психолози от университета в Гренобъл доказаха, че хората, които хапват по-пикантни храни, могат да се похвалят с повече сексуални завоевания, защото лютото повишава тестостерона им.

Тестостерон - Как да повишим тестостерона

Как да повишим тестостерона

23.06.201405114

Ниските нива на тестостерон може да предизвикат смущения в настроението, повишена телесна мазнина, загуба на мускулен тонус, неадекватни ерекция и бедна сексуалната активност, остеопороза и др.