Има надежда! Учени са на прага да направят лекарство срещу СПИН

Има надежда! Учени са на прага да направят лекарство срещу СПИН

След близо три десетилетия упорита борба с бича на ХХ век, учени успяха да отстранят ДНК на вируса от жива тъкан. Сега научната общност вярва, че е направена важна и предпоследна крачка в дългото търсене на лекарство срещу коварното заболяване.

1

Учени

Учени - актуални заглавия, авторски публикаци и съвети. Всичко за Учени от Ezine.bg. Преглед на статиите за Учени. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Учени.
Учени - Откриха нов агресивен вид ХИВ

Откриха нов агресивен вид ХИВ

25.02.20150976

Новият вид, който кубинските специалисти са открили, преминава от CCR5 в CXCR4 с много по-бързи темпове – това води и до бързо развитие на СПИН – около три години след заразяването.

Учени - Учени отгледаха човешки бял дроб в лаборатория

Учени отгледаха човешки бял дроб в лаборатория

17.12.20140588

Милиони хора по света живеят на ръба, в очакване на трансплантация на органи или тъкани. Учени от Университет в Тексас създадоха изкуствен бял дроб, отгледат в лаборатория с помощта на увредени бели дробове от две деца, загинали в катастрофа.

Учени - Учени манипулират с лекарства молекулата на стареенето

Учени манипулират с лекарства молекулата на стареенето

07.09.20140417

Учените са употребили ново лекарство за лечение на възпалителни заболявания, което да управлява молекулата. Те планират да използват p38 MAPK, за да повишат имунитета на възрастните хора и да се опитата да подмладят организма.

Учени - Масажирайте любимия за двойно удоволствие

Масажирайте любимия за двойно удоволствие

02.08.201001270

Учени проведоха изследване, доказващо, че един обикновен масаж е в състояние да донесе удоволствие и спокойствие, както на вашия любим човек, така и на вас. Причината е в ефекта на докосването

Учени - Защо косата побелява?

Защо косата побелява?

21.03.201004280

Учени се опитват да разберат защо косата побелява. Оказва се, че във фоликулите на всяко косъмче по главата ни има нещо като минизавод за боя за коса. Ето защо имате бели коси.

Учени - Нямате висше? На старини ще страдате от Алцхаймер

Нямате висше? На старини ще страдате от Алцхаймер

15.01.201001120

Висшето образование ви предпазва от болестта на Алцхаймер на стари години, твърдят американски учени. Можете да се предпазите и ако редовно решавате кръстословици и четете книги.

Учени - Учени: Мръсотията е полезна за децата

Учени: Мръсотията е полезна за децата

24.11.200901405

Учени откриха, че мръсотията е полезна за децата, защото предпазва кожата им. Според тях алергиите се появяват от прекомерна хигиена.

Учени - Може ли робот да бърка супа?

Може ли робот да бърка супа?

29.09.20090247

Може на някого това да се струва нелепо и скъпо, но проектът е наистина важен. Важно е да разберем не само дали роботът може да разбърква супата.

Учени - Димът от свещи причинява рак

Димът от свещи причинява рак

20.08.20090841

Американски учени откриха, че димът от запалени свещи може да е опасен за здравето. Димът вреди на хора с астма, алергии, може да причини рак.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни