Момчетата са по-добри в училище, ако са обградени от момичета

Момчетата са по-добри в училище, ако са обградени от момичета

Ако има повече момичета в класната стая, това може да помогне на момчетата да повишат оценките си, както и резултатите, които показват. Според психолози това се дължи на факта, че момчетата имат по-високи нива на концентрация и мотивация, защото. .

1

Ученици

Ученици - актуални заглавия, авторски публикаци и препоръки. Всичко на тема Ученици от Ezine.bg. Преглед на статиите за Ученици. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Ученици.
Ученици - Как една учителка дала увереност на учениците си за цял живот

Как една учителка дала увереност на учениците си за цял живот

15.07.20170953

Една учителка по математика от Минесота е успяла за цял живот да даде увереност и вяра на своите ученици чрез едно упражнениe. Веднъж тя им възложила по-необичайна задача.

Ученици - Ниските оценки в училище – гаранция за успех в живота

Ниските оценки в училище – гаранция за успех в живота

31.05.20160535

Схващането, че отличната диплома ни гарантира светло бъдеще, е толкова залегнала в съвременното съзнание, че не можем да прозрем колко абсурдно звучи всъщност. Никой работодател няма да гледа оценките ви в дипломата ви, когато ви наема.

Ученици - Без телефони и оръжия в училище

Без телефони и оръжия в училище

06.01.20160215

От години българското училище не е това, което е било и което трябва да бъде. Агресия, незаинтересованост и нежелание на учениците да се образоват са сред големите проблеми, с които учителите трябва ежедневно да се борят.

Ученици - Специалисти: Учители, не поправяйте с червен химикал!

Специалисти: Учители, не поправяйте с червен химикал!

18.12.20150302

Според много съвременни педагози и психолози познатият метод, с който учителите в българското образование проверяват класните и домашни работи на учениците, е дълбоко погрешен. Става дума за добре познатото на всички поправяне с червен химикал

Ученици - Тъжно: Децата четат все по-малко!

Тъжно: Децата четат все по-малко!

09.10.20150207

Учените установиха, че децата масово спират да четат книги в тийнейджърска възраст. Именно тогава те губят интерес към това занимание, тъй като пред тях се появяват нови и явно доста по-интересни дейности за вършене.

Ученици - Защо рязкото спиране на учебния процес е вредно за децата?

Защо рязкото спиране на учебния процес е вредно за децата?

15.06.20150394

С настъпването на лятото дойде и така дългоочакваната от учениците лятна ваканция. През следващите три месеца малчуганите ще забравят за всякакъв вид учебна дейност и ще прекарват по-голяма част от времето си навън с приятели.

Ученици - Учениците са пристрастени към телефоните

Учениците са пристрастени към телефоните

29.10.20140427

Учениците принадлежат към рисковите групи, подложени на вредното влияние на смартфоните и таблетите, каза и доцент Емил Алтимирски от Техническия университет в София.

Ученици - Смартфоните влошават успеха на учениците

Смартфоните влошават успеха на учениците

11.09.20140317

Тези от малчуганите, които отделят много време на мобилните си апарати, имат сравнително лош успех в училище. Това показва ново изследване на японското министерство на образованието.

Ученици - Безплатни прегледи на УНГ за деца и ученици

Безплатни прегледи на УНГ за деца и ученици

09.09.20140319

По случай първия учебен ден Софиямед обявява дни на безплатни прегледи на уши, нос, гърло за всички деца и ученици от столицата. Консултациите ще се проведат на 12 и 13 септември.

Ученици - Как да изберем безопасна ученическа раница

Как да изберем безопасна ученическа раница

31.08.20140224

Скоро настъпва новата учебна година и отговорността каква ученическа раница ще носи ученикът се пада на родителя. Разбира се, той трябва да се съобрази с желанията и вкусовете на своето дете.

Ученици - За да учат добре, децата имат нужда от повече от 9 часа сън

За да учат добре, децата имат нужда от повече от 9 часа сън

04.10.20110510

Сънят с продължителност по-малко от девет часа и късното заспиване влияят върху училищната успеваемост на децата. Около 70 процента от децата се прибират вкъщи след девет часа вечерта.

Ученици - Учениците поумняват от фитнес

Учениците поумняват от фитнес

23.08.20090724

Заниманията с фитнес подобряват умствената дейност сред учениците. Тренировките по фитнес повишават концентрацията и умствената дейност на учениците, а с това и успеха им.