Гони ви депресия? Започнете да спортувате веднага

Гони ви депресия? Започнете да спортувате веднага

Чували сте, че алергиите са бичът на нашето време. Безспорен факт. Но не само те, а и депресиите и изобщо всички форми на депресивните състояния. Около 1 млн. българи страдат от някаква форма на депресия, като едва 8 процента от тях имат диагноза

1

Физическа активност

Физическа активност - актуални статии, подбрани публикаци и съвети. Всичко на тема Физическа активност от Ezine.bg. Списък на статиите за Физическа активност. Онлайн сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и Физическа активност.
Физическа активност - Останете слаби дори и на почивка! Ето как

Останете слаби дори и на почивка! Ето как

30.06.201801519

Сезонът на лежерните ваканции дойде. Дори в ежедневието си да сте успели да възприемете един здравословен режим, много вероятно е да се поддадете изкушението и да го нарушите именно по време на почивката си.

Физическа активност - Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

24.08.20170190

За да се усили мозъчната функция и да се увеличи паметта при възрастните хора, е важно те да се поддържат във форма чрез редовна физическа активност като ходене, джогинг, плуване или танци.

Физическа активност - Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

04.04.201701279

Ритуалите не са само за праволинейните и организирани хора. Всеки може да си създаде свои собствени ритуали, които да му донесат спокойствие в забързаното ежедневие и най-вече - да му осигурят спокоен сън.

Физическа активност - Преборете смъртта с чистене! Изберете прахосмукачката

Преборете смъртта с чистене! Изберете прахосмукачката

26.10.20160926

Редовното пускане и чистене с прахосмукачка намалява риска от развитието на 5 смъртоносни болести. Колкото и омразна да ни е домакинската работа се оказва, че тя може да спасява и животи.

Физическа активност - Обичате чашката? Тичайте към фитнеса!

Обичате чашката? Тичайте към фитнеса!

12.09.20160207

Ако алкохолът е част от вашата седмична рутина, трябва на всяка цена да намерите време за тренировка във фитнеса. Ново проучване показва, че редовната физическа активност може да помогне да се балансира вредното въздействие на алкохола.

Физическа активност - Глупави грешки, които ни пречат да отслабнем

Глупави грешки, които ни пречат да отслабнем

14.02.201602314

Осем са най-често срещаните грешки, когато жените се опитват да свалят излишните килограми, твърди популярният американски сайт Уоманайтли.

Физическа активност - Най-добрите упражнения за всеки зодиакален знак

Най-добрите упражнения за всеки зодиакален знак

11.09.201509173

Всеки зодиакален знак трябва да набляга на определен вид спорт, за да бъде тялото му във форма. Козирогът се чувства добре с упражнения за издържливост, а за Везните са леките програми.

Физическа активност - Напитките за ползотворна тренировка

Напитките за ползотворна тренировка

18.08.20150546

Изборът на правилната напитка за една или след една тренировка зависи от това колко продължителна е тя. Много е важно при наваксване на течностите да се внимава тялото да не се хидратира прекалено, стигайки до състояние, наречено хипонатриемия.

Физическа активност - Всеки ден спорт след пенсиониране

Всеки ден спорт след пенсиониране

21.05.20150586

Резултатите на учените са категорични – физическо натоварване само половин час на ден, шест пъти за седмица, намалява смъртността с около 40 на сто.

Физическа активност - Последици от липсата на физическа активност

Последици от липсата на физическа активност

30.03.20150996

Липсата на физическа активност може да е с много сериозни последствия за хората, страдащи от диабет, тъй като тя увеличава нивото на кръвната захар и влошава чувстивитлеността на организма към инсулина

Физическа активност - Едва 1 на 6 жени спортува

Едва 1 на 6 жени спортува

26.03.20150360

Една на всеки шест дами във Великобритания е спортувала в детските и години, докато при мъжете – всеки трети е правил някакви физически упражнения като дете.

Физическа активност - Работата причинява стрес и затлъстяване

Работата причинява стрес и затлъстяване

20.02.20150937

Над 40 процента от анкетираните чувстват, че работата им има негативно въздействие върху здравето им. Основните оплаквания на работещите е, че дейността им ги прави уморени, стресирани и дебели.