Тези хора са по-добрата половина на човечеството

Тези хора са по-добрата половина на човечеството

Добротата се свързва с това да си по-състрадателен и грижовен към другите, а според ново проучване на списание The Journal of Family Psychology една особеност в семейната среда със сигурност ще ви направи по-добър човек.

1

Хора

Хора - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Хора от Ezine.bg. Списък на статиите за Хора. Online портал за здраве, звезди, дом, семейство и деца и Хора.
Хора - Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

28.05.20170113

Човешкото обоняние се счита за слабо в сравнение с това на други бозайници като кучета, маймуни и плъхове. Но за това твърдение няма неоспорими научни данни. Всъщност се оказва, че усещането за някои миризми дори е по-добро при хората, като в това число в

Хора - Подсладеното кафе понижава стреса

Подсладеното кафе понижава стреса

01.10.20160955

Подсладените напитки правят хората по-малко агресивни и заядливи. Това е така понеже захарта предоставя на мозъка енергията, необходима да поддържа нервните импулси под контрол.

Хора - Пет навика, които да откраднем от властните хора

Пет навика, които да откраднем от властните хора

17.08.201501862

Според холандския изследовател Гербен ван Клийф влиятелните хора не обичат да слушат никой друг освен себе си. Те харесват да разказват за собствения си опит и да черпят вдъхновение от собствените си особи.

Хора - Вирус прави половината от хората по-глупави

Вирус прави половината от хората по-глупави

11.11.20140726

Според учените има опасност милиони хора да са носители на продължителна инфекция, която действа притъпяващо на мозъка ни. Според учените вирусът е достигнал до човечеството много отдавна.

Хора - Интересни факти за човешкото тяло

Интересни факти за човешкото тяло

01.11.201401812

Някои проучвания са установили, че едно малко парче човешка кост, с големината на кибритена кутия може да издържи тегло от 9 тона.

Хора - Сайт за запознанства събира хора по ДНК

Сайт за запознанства събира хора по ДНК

09.09.20140916

В САЩ пуснаха сайт, където всеки може да намери идеалната половинка за себе си, въз основа на генетичните данни на останалите потребители.

Хора - Прави ли отслабването хората щастливи?

Прави ли отслабването хората щастливи?

03.09.20140503

Екип учени от колеж в Лондон се опитва да разбере какви са ефектите от отслабването върху психическото състояние на човека. 52 процента от участниците в проучването е по-вероятно да изпаднат в депресия в периода на отслабването.

Хора - Кои хора са застрашени от рак

Кои хора са застрашени от рак

24.06.201405341

На онкофорум в Чикаго Американската асоциация по клинична онкология разпространи свой наръчник. В него е описано при кои хора има по-голям риск да заболеят от някои от най-разпространените и често срещани ракови заболявания.

Хора - Жени, клюкарете на воля! Човешко си е

Жени, клюкарете на воля! Човешко си е

09.03.20140436

Клюкарството е нормално за хората. Клюкарството отличава хората от останалите животни. Клюкарството е станало причина хората да развият умението си да говорят

Хора - Хората са най-щастливи сутрин на закуската

Хората са най-щастливи сутрин на закуската

27.02.20140596

Според анализ, който специалисти са направили на послания в Туитър, става ясно, че хората се чувстват най-щастливи сутрин. С всеки следващ час обаче щастието отстъпва

Хора - Списък с най-важните удоволствия за човека!

Списък с най-важните удоволствия за човека!

15.11.201203957

11 хиляди души в Англия посочиха кои са най-важните удоволствия за хората. Сред тях са съзерцаването на отражението им в огледалото, новия автомобил, обяда за чужда сметка.

Хора - Жените изглеждат по-секси, ако са до привлекателен мъж

Жените изглеждат по-секси, ако са до привлекателен мъж

23.03.201101052

Излизането с атрактивен партньор ни прави много желан обект от противоположния пол, твърди наскоро проведено изследване в САЩ. Това са добри новини за хората с не толкова привлекателна външност.