Само за жени! Ранна менопауза и как да се справим

Само за жени! Ранна менопауза и как да се справим

Обливат ви горещи вълни, а още нямате 40 години? Е, честито - вече сте навлезли в ранна менопауза. Диагнозата е шокираща за всички жени, особено за тези, които още не са станали майки. Приемете състоянието с оптимизъм и грижа за себе си

1

Хормони

Хормони - актуални теми, избрани публикаци и съвети. Всичко за Хормони от Ezine.bg. Преглед на статиите за Хормони. Онлайн журнал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и Хормони.
Хормони - Защо напълняваме по време на цикъл

Защо напълняваме по време на цикъл

06.09.20180529

Ако сте от жените, които стриктно следят теглото си, със сигурност сте забелязали, че около месечния ви цикъл качвате няколко килограма. Това е нормално и няма защо да се притеснявате.

Хормони - Типът на фигурата ви показва с кои хормони имате проблем

Типът на фигурата ви показва с кои хормони имате проблем

12.08.201807016

Областта, в която най-лесно качвате излишни килограми, може да е ясен признак за проблеми с хормоните. Вижте в галерията ни за какви хормонални проблеми свидетелстват основните типове женска фигура.

Хормони - Регулиране на хормоните при жените

Регулиране на хормоните при жените

18.05.20180621

Говорейки за регулиране на хормоните при жените, вероятно ще си помислите, че този материал би трябвало да интересува само онези от Вас, които наближават или вече са навлезли в менопаузата.

Хормони - Природните средства за регулиране на хормоните

Природните средства за регулиране на хормоните

16.02.20180772

Ако в тялото има постоянно производство на естроген, това може да попречи на овулацията и вашият цикъл да стане нередовен. В случай, че нивата на прогестерон и естроген не са балансирани, може да се появят различни симптоми.

Хормони - Хормонално лечение с билки

Хормонално лечение с билки

05.02.201802277

В редица случаи лечението на хормонални нарушения с билки дава добър ефект или спира или забавя развиването на болестта. Ето няколко ценните рецепти с билки за хормонално лечение в зависимост от типа на смущението или заболяването

Хормони - Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

23.03.201701438

Половите хормони са активни вещества, които се произвеждат най-вече от жлезите с вътрешна секреция. Естрогенът е най-известният женски полов хормон, който се произвежда в яйчниците.

Хормони - По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

21.03.20170182

Доказано - тъжните песни ни правят по-щастливи. Когато ни е криво, именно тъжната музика ни кара да се почувстваме по-добре.

Хормони - Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

17.12.20160633

Хормонална връзка между черния дроб и мозъка, която регулира консумацията на алкохол, може да помогне на учените да разработят нови методи за лечение на хората, които имат проблеми с пиенето.

Хормони - Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

10.12.20160316

Ново изследване показва, че най-популярните гризалки за никнещи зъби съдържат химикали, които могат да причинят хормонални смущения. Повечето от опасните вещества са забранени, защото водят до ендокринни смущения.

Хормони - Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

14.11.20160318

Ново изследване твърди, че напълняването на мъжете с напредването на възрастта ги прави по-здрави и удължава живота им, в сравнение с по-кльощавите им така наречени колеги.

Хормони - Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

28.10.20160413

Всеки знае, че жените са по-умни от останалата част от човечеството или поне, че мозъкът им е по-голям. Сега учени откриха и причината за това. Според ново проучване женският мозък се увеличава по размер по време на менструалния цикъл

Хормони - Сексът повишава духовността и дарява на хората вяра

Сексът повишава духовността и дарява на хората вяра

11.10.20160172

Хормоните, които се освобождават в тялото по време на секс, могат да увеличат духовността и да накарат хората да повярват в [Бог], твърдят учени.