Какво е баретов хранопровод и какви са симптомите

Какво е баретов хранопровод и какви са симптомите

Установено е, че 10 процента от хората, диагностицирани с ГЕРБ, се усложняват до хранопровод на Барет. Хранопровод на Барет не се отличава с уникални симптоми, а пациентите, диагностицирани с Барет, имат симптомите на рефлукс (киселини, повръщане, гадене)

1

Хранопровод

Хранопровод - последните заглавия, избрани публикаци и съвети. Практична информация за Хранопровод от Ezine.bg. Списък на статиите за Хранопровод. Online портал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и деца и Хранопровод.
Хранопровод - Ахалазия

Ахалазия

08.04.201503077

Ахалазията, позната още като кардиоспазъм, представлява хронично заболяване, което засяга хранопровода. Изразява се в силно затруднено преминаване на течности от храна от хранопровода към стомаха.

Хранопровод - Гризете си ноктите за здраве

Гризете си ноктите за здраве

10.04.201304852

Отвратителните навици са еволюционно обусловени. Изпускането на газове, оригването или гризането на нокти са социално неприемливи, но важни за здравето ви привички.

Хранопровод - Какво представлява ахалазията?

Какво представлява ахалазията?

21.02.201302203

Ахалазията е наричана още кардиоспазъм. Това е заболяване на хранопровода, при което преминаването на храна и течности е силно затруднено. Долният хранопроводен сфинктер.

Хранопровод - Бабини рецепти срещу язва

Бабини рецепти срещу язва

01.09.2011011619

Язвата представлява рана по стените на хранопровода, стомаха или на дванадесетопръстника. Позволени храни при язва, забранени храни при язва. Бабини рецепти срещу язва.