Какво представлява цирозата?

Какво представлява цирозата?

Черният дроб има възможности да се справя с определено количество алкохол без особена трудност. Но ако пиете прекалено много алкохол, има опасност да си навлечете цироза.

1

Цироза

Цироза - най-новите заглавия, авторски публикаци и идеи. Практична информация на тема Цироза от Ezine.bg. Обзор на статиите за Цироза. Български сайт за здраве, мода, красота, дом, родители и деца и Цироза.
Цироза - Определено не знаеш това за алкохолизма! Истина е

Определено не знаеш това за алкохолизма! Истина е

30.11.20170465

Алкохолът е едно от първите човешки изобретения, създаден преди колелото и писмеността - още със зараждането на земеделието. Днес около 3 процента от населението на САЩ са алкохолици.

Цироза - Алкохолът причинява седем вида рак

Алкохолът причинява седем вида рак

04.08.20160902

Има сериозна връзка между честата употреба на алкохол и появата на седем вида рак, категорично е ново проучване. Въпреки резултатите от изследването учените все още не са напълно сигурни какви са точните биологични причини

Цироза - Цироза

Цироза

12.05.201507859

Цирозата представлява хронично заболяване, което уврежда черния дроб. Тя причинява загиване на една част от чернодробните клетки, които биват заменени от разрастване на непълноценни за функциите на дроба клетки.

Цироза - Цирозата не ви мърда, ако пийвате редовно

Цирозата не ви мърда, ако пийвате редовно

03.05.201503828

Оказва се, че когато човек, умерено употребяващ алкохол, увеличи дозата и започне на злоупотребява с напитките, рискът от цироза при него се увеличава с 11. 13 на сто.

Цироза - Пиенето на кафе ни пази от болести на черния дроб

Пиенето на кафе ни пази от болести на черния дроб

23.10.201401284

Кафето пази черния ни дроб от болести. Учените подчертават, че не кофеинът е съставката, която помага за по-доброто функциониране на черния дроб.

Цироза - Куркумата в кърито помага при цироза

Куркумата в кърито помага при цироза

07.05.201402869

Съставка на подправката къри, куркума, може да предпазва черния дроб от цироза. Куркумата стимулира имунната система при болестта на Алцхаймер и подтиска туморите на рака.

Цироза - Измислиха нов метод за лечение на цироза при хепатит C

Измислиха нов метод за лечение на цироза при хепатит C

06.01.201402988

Група изследователи от японския държавен Институт за естествени науки (Рикен) смятат, че са разработили революционно ново лечение на цирозата на черния дроб при заболелите от хроничен хепатит С

Цироза - Лечение на цироза

Лечение на цироза

28.02.2012010553

Цирозата е сериозно чернодробно заболяване, предизвикано от различни причини. Лечението ѝ е комплексно и зависи от вида на цирозата. В крайна фаза на цироза се налага трансплантация.