Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Език със зеленчуциЕзик със зеленчуци
Езикът заедно с 2-3 дафинови листа, няколко зърна бахар, няколко зърна черен пипер и 1/2 глава лук се сварява в тенджера под налягане за около 1 час на 2-3 степен на котлона. Готовият език се обелва и се нарязва на филийки...
Салата Тъщин ЕзикСалата Тъщин Език
Тиквичките и чушките се нарязват на кубчета. Чесънът се накълцва. Продуктите се размесват и се задушават в зехтин и вода 30 минути. 5 минути преди края се сипват оцетът и подправките. Салатата се насипва в буркани...
Език в гювечеЕзик в гювече
2
Телешките езици се почистват и измиват. Поставят се заедно с подправките в тенджера и се заливат с вода, която трябва да покрие месото. Всичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца. Подрежда...
Паниран телешки езикПаниран телешки език
Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии. Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче...
Паниран свински езикПаниран свински език
2
Изчистете и измийте свинския език. Сварете го в подсолена вода с едно кубче зеленчуков бульон. Охладете и обелете езикът и го нарежете на филийки. Всяка филийка намажете с горчица от двете страни. Потапяйте всяка...
Мусака с езикМусака с език
Езиците се сваряват много добре в подсолена вода. Вадят се и се обелват, след което се режат на малки парчета. Картофите се режат на кубчета и се запържват заедно с езиците в сгорещена мазнина. Изсипват се в намаслена...
Маринован пържен езикМаринован пържен език
Нарежете езиците на тънки резени. Залейте ги с маринатата, приготвена от всички продукти и ги оставете така за 1 или 2 денонощия, като ги покриете с кърпа или капак. От време на време раздрусвайте съда с капака, за да...
Език със сосЕзик със сос
1
Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври, оберете пяната, посолете, затворете плътно капака и варете около 40 мин....
Желиран телешки езикЖелиран телешки език
Измиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички. Белим морковите и заедно с киселите...
Пастет от езикПастет от език
1
Измиваме езика, сваряваме и го белим. Смиламе с месомелачка. Подправяме с почистения и настърган хрян. Посоляваме на вкус и подправяме с олио. Бъркаме интензивно, докато се получи гладка смес. Почистваме лука и чушките...
Свински език чорбаСвински език чорба
Оставете свинския език да се вари, махнете пяната, ако се образува. Когато е готов, нарежете на парченца. В друг съд задушете накълцания лук, добавете от бульона на свинското. Когато кипне, сипете черния пипер, чубрицата...
Паниран телешки езикПаниран телешки език
Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии. Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче...
Език в маслоЕзик в масло
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист....
Пълнен телешки езикПълнен телешки език
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и оцет. Като омекне се обелва, разрязва се по дължина и се прави вдлъбнатина, която се пълни с изпържен лук, подправен със сол и черен пипер...
Език с гъбиЕзик с гъби
Телешките езици се сваряват в подсолена вода и още докато са горещи, се обелват и нарязват на парченца. Гъбите се нарязват на филии и се задушават до готовност в 30 г масло. Когато гъбите омекнат, ги овкусяваме със сол...
Мусака с езикМусака с език
Езиците се сваряват много добре в подсолена вода. Вадят се и се обелват, след което се режат на малки парчета. Картофите се режат на кубчета и се запържват заедно с езиците в сгорещена мазнина. Изсипват се в намаслена...
Печен свински езикПечен свински език
Рецептата е много лесна и вкусна, но се нуждае от предварителна обработка. В тенджера сложете леко подсолена вода да заври. Щом водата образува балончета, сложете в нея езика да се свари. Нужни са около 2.5-3 часа. По...
Телешки език яхнияТелешки език яхния
Сложете предварително измития език да се свари с подправките и лука. Още докато е топъл, го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте маслото отделно, запържете брашното и скълцания лук в него. Разредете с бульона...
Паниран свински езикПаниран свински език
2
Изчистете и измийте свинския език. Сварете го в подсолена вода с едно кубче зеленчуков бульон. Охладете и обелете езикът и го нарежете на филийки. Всяка филийка намажете с горчица от двете страни. Потапяйте всяка...
Език със сосЕзик със сос
1
Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври, оберете пяната, посолете, затворете плътно капака и варете около 40 мин....
Маринован пържен езикМаринован пържен език
Нарежете езиците на тънки резени. Залейте ги с маринатата, приготвена от всички продукти и ги оставете така за 1 или 2 денонощия, като ги покриете с кърпа или капак. От време на време раздрусвайте съда с капака, за да...
Яхния с телешки езикЯхния с телешки език
Езика слагаме в тенджера с подсолена вода, като добавим стъбла от целина, една нарязана чушка и 3 скилидки чесън. Готовия телешки език потапяме в студена вода, обелваме и го нарязваме на кубчета. В тиган си загряваме...
Свински език на фурнаСвински език на фурна
Измиваме много добре свинския език преди да го приготвим. За да си почистим езика по лесно, накисваме го за един час в студена вода, като добавяме сок от един лимон, така премахването на цялото замърсяване става по-лесно...
Шишчета с телешки езикШишчета с телешки език
2
Измийте телешкия език и го сварете напълно в подсолена вода. Отцедете го, обелете и го нарежете на филийки с дебелина около 8 мм. Накиснете го в оцета, сол и черен пипер. Разбъркайте заедно червения пипер, изцедения сок...
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Ако чушката е сурова, започнете с нея, за да може да придобие така желания и златист загар както и да пусне вкуса и аромата си. Ако е печена, я оставете за накрая, преди да подредите самото апетитно гювече. “Позлатете”...