Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с тесто в хлебопекарна
Добре знаем, че многото захар в тестото пречи на бухването му, но моят опит показва, че дори с малко повече захар, тестото, замесено в хлебопекарна, става добре.
Козунак с тесто в хлебопекарна
1....
Лесно козуначено тесто в хлебопекарна
Извадете козуначеното тесто на намазнения плот и с пръсти го разтеглете. Сгънете го като плик за писмо на два-три пъти и отново върнете в казанчето....
Пица с тесто в хлебопекарна
Тестото за пица замесвам в хлебопекарната.
След готовността му го разстилам върху тави за пица, за 3 броя пица с тесто е хлебопекарна ми стигна....
Кифлички с тесто в хлебопекарна
След това кифлички с тесто в хлебопекарна се пекат на 180 градуса до зачервяване....
Пълнозърнесто тесто за пица
Оформя се тесто за пица, което е меко, но да не ви притеснява.
Тестото слагаме в обилно намазана с мазнина тава и е готово за печене при подготовка на пълнозърнеста пица....
Тесто от ръжена закваска
Най-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично.
Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
Неаполитанско тесто за пицаСложете всички съставки и замесете меко тесто за пица.
Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло за половин час....
1
Домашно тесто за паста
След като замесите тестото за пастата, разточете го, така че да прозира.
Италианците казват, че тестото трябва да е толкова тънко разточено, за да може да прочете любовно писмо през него!...
Тесто за памук погача
След това готовото тесто за памук погача оформяте по ваш вкус, намазва се с яйцата и прясното мляко. Може да се направи питка с розички или погача с цветя....
Основно тесто за пициОставете тестото да втаса до удвояване на обема си на топло място, покрито с кърпа.
Основното тесто за пици е много сполучливо....
6
Класическо тесто за кроасани
Втасалото тесто се премесва отново с брашно на плота и отново се оставя, докато удвои обема си....
Бързо тесто за пърленки
Сложете всички продукти за бързото тесто за пърленки в купа и замесете - трябва да стане гладко и меко тесто.
Оформете топчета, завийте с кърпа и оставете за 15 минути да починат.
Раздърпайте с ръце всяко топче....
Универсално тесто за мъфиниСухите съставки се разбъркват в 1 купа и се пресяват, едва тогава се добавят на няколко пъти към тестото за мъфини.
В случая сложих цветни захарни пръчици, които разбира се, са по желание....
1
Тесто за оформени питки
Когато вече е готово за месене, го изваждаме и месим до получаване на много мекичко и гладко тесто.
Оставяме го покрито със стреч или кърпа да втаса на топло около 40-50 мин....
Тесто за домашни мекици
Бъркайте, докато можете, след което замесете тестото с ръце до получаване на хубаво гладко тесто.
Покрийте и оставете на топло да втаса, след което е готово за пържене на вашите мекички....
Класическо тесто за милинки
Сложете в кладенчето всички продукти и замесете меко и еластично тесто.
Поставете го в намаслена купа, завийте го с кърпа или стреч фолио и оставете тестото за милинки да втаса и удвои обема си....
Класическо тесто за еклериОт така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка....
2
Класическо тесто за мекициТрябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече.
Тестото става за мекици и за питки....
24
Класическо тесто за меденки
Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне.
За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм....
Обикновено тесто за пицаПоставете топката тесто в намаслена купа или плик и покрийте, оставете на топло място за 1 час да увеличи обема си....
3
Италианско тесто за пицаОставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача....
52
Универсално тесто за кифличкиВсички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си....
3