Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Козунак с тесто в хлебопекарнаКозунак с тесто в хлебопекарна
Добре знаем, че многото захар в тестото пречи на бухването му, но моят опит показва, че дори с малко повече захар, тестото, замесено в хлебопекарна, става добре. Козунак с тесто в хлебопекарна 1....
Лесно козуначено тесто в хлебопекарнаЛесно козуначено тесто в хлебопекарна
Извадете козуначеното тесто на намазнения плот и с пръсти го разтеглете. Сгънете го като плик за писмо на два-три пъти и отново върнете в казанчето....
Пица с тесто в хлебопекарнаПица с тесто в хлебопекарна
Тестото за пица замесвам в хлебопекарната. След готовността му го разстилам върху тави за пица, за 3 броя пица с тесто е хлебопекарна ми стигна....
Кифлички с тесто в хлебопекарнаКифлички с тесто в хлебопекарна
След това кифлички с тесто в хлебопекарна се пекат на 180 градуса до зачервяване....
Пълнозърнесто тесто за пицаПълнозърнесто тесто за пица
Оформя се тесто за пица, което е меко, но да не ви притеснява. Тестото слагаме в обилно намазана с мазнина тава и е готово за печене при подготовка на пълнозърнеста пица....
Тесто от ръжена закваскаТесто от ръжена закваска
Най-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично. Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
Неаполитанско тесто за пицаНеаполитанско тесто за пица
1
Сложете всички съставки и замесете меко тесто за пица. Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло за половин час....
Вкусно тесто за пицаВкусно тесто за пица
Вкусното тесто за пица е готово....
Домашно тесто за пастаДомашно тесто за паста
След като замесите тестото за пастата, разточете го, така че да прозира. Италианците казват, че тестото трябва да е толкова тънко разточено, за да може да прочете любовно писмо през него!...
Тесто за памук погачаТесто за памук погача
След това готовото тесто за памук погача оформяте по ваш вкус, намазва се с яйцата и прясното мляко. Може да се направи питка с розички или погача с цветя....
Основно тесто за пициОсновно тесто за пици
6
Оставете тестото да втаса до удвояване на обема си на топло място, покрито с кърпа. Основното тесто за пици е много сполучливо....
Обикновено тесто за лучникОбикновено тесто за лучник
Обикновеното тесто за лучник е готово....
Тесто за солен тартТесто за солен тарт
Тестото за солен тарт е готово....
Класическо тесто за кроасаниКласическо тесто за кроасани
Втасалото тесто се премесва отново с брашно на плота и отново се оставя, докато удвои обема си....
Бързо тесто за пърленкиБързо тесто за пърленки
Сложете всички продукти за бързото тесто за пърленки в купа и замесете - трябва да стане гладко и меко тесто. Оформете топчета, завийте с кърпа и оставете за 15 минути да починат. Раздърпайте с ръце всяко топче....
Универсално тесто за мъфиниУниверсално тесто за мъфини
1
Сухите съставки се разбъркват в 1 купа и се пресяват, едва тогава се добавят на няколко пъти към тестото за мъфини. В случая сложих цветни захарни пръчици, които разбира се, са по желание....
Тесто за оформени питкиТесто за оформени питки
Когато вече е готово за месене, го изваждаме и месим до получаване на много мекичко и гладко тесто. Оставяме го покрито със стреч или кърпа да втаса на топло около 40-50 мин....
Тесто за домашни мекициТесто за домашни мекици
Бъркайте, докато можете, след което замесете тестото с ръце до получаване на хубаво гладко тесто. Покрийте и оставете на топло да втаса, след което е готово за пържене на вашите мекички....
Класическо тесто за милинкиКласическо тесто за милинки
Сложете в кладенчето всички продукти и замесете меко и еластично тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте го с кърпа или стреч фолио и оставете тестото за милинки да втаса и удвои обема си....
Класическо тесто за еклериКласическо тесто за еклери
2
От така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка....
Класическо тесто за мекициКласическо тесто за мекици
24
Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече. Тестото става за мекици и за питки....
Класическо тесто за меденкиКласическо тесто за меденки
Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне. За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм....
Обикновено тесто за пицаОбикновено тесто за пица
3
Поставете топката тесто в намаслена купа или плик и покрийте, оставете на топло място за 1 час да увеличи обема си....
Италианско тесто за пицаИталианско тесто за пица
52
Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача....
Универсално тесто за кифличкиУниверсално тесто за кифлички
3
Всички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си....