Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Печени свински уши на скараПечени свински уши на скара
Почистете, измийте и сложете в тенджера свинските уши, залейте с вода да ги покрие. Добавете черния пипер, сол и дафиновия лист. Сварете за 2 часа. Поръсете готовите уши със соев сос и добавете пресования чесън. Поръсете...
Свинска пача с крачета и ушиСвинска пача с крачета и уши
За тази свинска пача с крачета и уши в тенджера под налягане се сваряват свинските крачета и ушите, като се добавя и солта. Варят се 60 - 70 минути. Изваждат се, обезкостяват се и се нарязват на ситно в тава. В същата...
Свински уши с балсамико и горчицаСвински уши с балсамико и горчица
След като сме почистили свинските уши добре ги поставяме в съд с вода и варим до готовност. Когато ги изкараме от водата ги оставяме за няколко минути да се охладят. Поръсваме със солта и черния пипер. Пускаме скарата...
Боб със свински уши в гювечБоб със свински уши в гювеч
1
Добре почистените свински уши се сваряват във вода до пълна готовност (около 1 час и 20 мин). Изваждат се от бульона и се нарязват на хапки или ленти. Отделно се задушават в олио 1 глава лук, 1- 2 моркова, червена и зелена...
Свински уши в тенджера под наляганеСвински уши в тенджера под налягане
Измийте добре ушите, ако е необходимо ги обгорете, за да не остане четина. Сложете ги в тенджера под налягане, добавете сол и на "бавен огън" сварете за около 2 часа. След като е готово за консумиране подлучете с...
Свински уши в сладко-кисел сосСвински уши в сладко-кисел сос
Почистваме и измиваме ушите, слагаме да се варят не повече от 30 минути, не трябва да са напълно сварени, ако обичате по-мекички ги варете го готовност. Изваждаме и изцеждаме, нарязваме ги на ивици. Смесваме захарта,...
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва. След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Пикантни свински уши със соев сосПикантни свински уши със соев сос
3
Почистете свинските уши и ги сварете в херметическа тенджера, докато омекнат. С помощта на ножица ги нарежете на тънки лентички. Полейте ги със соевия сос и ги запържете в олиото, докато получат кафеникав цвят. Преди...
Печени свински уши със соев сосПечени свински уши със соев сос
Почистете свинските уши и сварете в солена вода за 45 минути или до готовност. Отцедете и нарежете. Разбъркайте пресования чесън, червения пипер, соевия сос и лимоновия сок. Намажете ушите със сместа. Печете ушите...
Свински уши на скара с лукСвински уши на скара с лук
Почистете свинските уши и ги сварете в подсолена вода за около 40 минути. Ушите трябва да са крехки и добре сварени. Извадете и ги отцедете от водата, оставете ги да се охладят за кратко, след което ги нарежете на ленти...
Свински уши със сос на фурнаСвински уши със сос на фурна
Свинските уши се измиват хубаво и се сваряват в обилно количество вода заедно с почистените и измити морков и лук. Готовите сварени уши изваждаме и отцеждаме. Нарязваме на ивици и поставяме в тавичка. В отделен съд приготвяме...
Свински уши в масло на тиганСвински уши в масло на тиган
Сварете свинските уши и ги оставете леко да се охладят. Нарежете ги на парчета и изпържете в оребрен тиган с масло. Овкусете ги с черен пипер и соев сос. Не спирайте да ги бъркате. Поднесете вкусното мезе с резени...
Пача от свински крака и ушиПача от свински крака и уши
Свинските крака и свинските уши се измиват добре, заливат се със студена вода и се сваряват в дълбока тенджера. Щом заврят, се посоляват и се добавят ситно нарязаните зеленчуци и дафиновите листа. Когато месото се свари...
Помощ! Замаяност и заглъхнали ушиПомощ! Замаяност и заглъхнали уши
Замаяност се причинява, когато се наруши деликатната връзка между вътрешното ухо, очите и мозъка. Въпреки че чувството за баланс всъщност идва от координацията на три различни сетива на тялото: балансния орган във...
Народната медицина при заглъхнали ушиНародната медицина при заглъхнали уши
Заглъхването на ушите е неприятно чувство, което почти всеки е изпитвал. Причините водещи за това състояние са много, като някои от тях са безвредни и усещането скоро отшумява. Други обаче могат да дадат поводи за притеснение...
Как да скрием големите ушиКак да скрием големите уши
Всеки от нас има някакви недостатъци – те могат да са физически, могат да са недостатъци на характера. При недостатъците от физически характер, хората се чувстват зле и често уязвими. Това е обяснимо – недостатъците на характера...
Чорба от свинско шкембе и свински ушиЧорба от свинско шкембе и свински уши
1
За рецептата използвам предварително сварени в подсолена вода свински уши и шкембе. Ако имате тенджера под налягане, това би станало много бързо и лесно. Ако не - си отделете поне 2 часа варене. Бульона прецедете...
Свински уши на скара с чеснова маринатаСвински уши на скара с чеснова марината
Свинските уши се почистват и пърлят предварително. Измиват се добре и се сваряват за около 40 минути. Нарязват се на жулиени и се пекат на скара. От скарата се поставят веднага в маринатата от счукания чесън, черния и...
Пача от свински крачета, уши и опашкиПача от свински крачета, уши и опашки
2
Припенвам всички месни продукти. След припенването им добавям сол на вкус. Аз варя в тенджера под налягане 30 мин. Преди да затворя с капака за варенето, добавям и целите зърна черен пипер и дафиновия лист. След...
Супа от свински крака, уши и джоланСупа от свински крака, уши и джолан
Свинските крачета, ушите и джоланът се почистват добре. Слагат се в тенджера под налягане, налива се водата и се сваряват за около 1 час. Вече сварените свински уши, крака и джолан се обезкостяват и нарязват на малки...
Класическа пача със свински крачета и ушиКласическа пача със свински крачета и уши
2
В студена подсолена вода варим свинските крачета, главата (езика) и свинските уши до омекване. Прецеждаме бульона и в него сваряваме корените за супа. Почистваме изстиналото месо и нарязваме на малки кубчета....
Желирана пача от свински уши и крачетаЖелирана пача от свински уши и крачета
След като сме си почитатели на свинските уши и крака, ги поставяме в тенджера под налягане. Добавяме студена вода - толкова, колкото да ги покрие. Прибавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер и поставяме на...
Свински уши с чесън и соев сосСвински уши с чесън и соев сос
Почистете и измийте свинските уши. Поставете в тенджера и залейте с вода. Добавете сол, черен пипер и дафинов лист. Сварете за два часа или по-бързо, ако използвате тенджера под налягане. Поръсете ги със соев сос и чесън...
При възпалени уши - компрес с ленено семеПри възпалени уши - компрес с ленено семе
1 супена лъжица счукано ленено семе се сварява в около 150 милилитра прясно мляко в малка тенджерка. Отцежда се излишната течност. Зехтинът се загрява леко до поносима за кожата температура. Вечер в ухото се капват 5 -...
Студена пача от свински уши и крачетаСтудена пача от свински уши и крачета
Почистваме много добре свинските крачета и свинските ушички. Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме и джолана и ги заливаме със студена вода, толкова колкото да ги покрие. Добавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна...