Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печени свински уши на скара
Почистете, измийте и сложете в тенджера свинските уши, залейте с вода да ги покрие.
Добавете черния пипер, сол и дафиновия лист. Сварете за 2 часа.
Поръсете готовите уши със соев сос и добавете пресования чесън. Поръсете...
Свинска пача с крачета и уши
За тази свинска пача с крачета и уши в тенджера под налягане се сваряват свинските крачета и ушите, като се добавя и солта. Варят се 60 - 70 минути.
Изваждат се, обезкостяват се и се нарязват на ситно в тава.
В същата...
Свински уши с балсамико и горчица
След като сме почистили свинските уши добре ги поставяме в съд с вода и варим до готовност.
Когато ги изкараме от водата ги оставяме за няколко минути да се охладят. Поръсваме със солта и черния пипер.
Пускаме скарата...
Боб със свински уши в гювечДобре почистените свински уши се сваряват във вода до пълна готовност (около 1 час и 20 мин). Изваждат се от бульона и се нарязват на хапки или ленти. Отделно се задушават в олио 1 глава лук, 1- 2 моркова, червена и зелена...
1
Свински уши в тенджера под налягане
Измийте добре ушите, ако е необходимо ги обгорете, за да не остане четина.
Сложете ги в тенджера под налягане, добавете сол и на "бавен огън" сварете за около 2 часа.
След като е готово за консумиране подлучете с...
Свински уши в сладко-кисел сос
Почистваме и измиваме ушите, слагаме да се варят не повече от 30 минути, не трябва да са напълно сварени, ако обичате по-мекички ги варете го готовност. Изваждаме и изцеждаме, нарязваме ги на ивици.
Смесваме захарта,...
Най-добрите свински уши на скара
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва.
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Пикантни свински уши със соев сосПочистете свинските уши и ги сварете в херметическа тенджера, докато омекнат. С помощта на ножица ги нарежете на тънки лентички.
Полейте ги със соевия сос и ги запържете в олиото, докато получат кафеникав цвят.
Преди...
3
Печени свински уши със соев сос
Почистете свинските уши и сварете в солена вода за 45 минути или до готовност.
Отцедете и нарежете.
Разбъркайте пресования чесън, червения пипер, соевия сос и лимоновия сок. Намажете ушите със сместа.
Печете ушите...
Свински уши на скара с лук
Почистете свинските уши и ги сварете в подсолена вода за около 40 минути.
Ушите трябва да са крехки и добре сварени. Извадете и ги отцедете от водата, оставете ги да се охладят за кратко, след което ги нарежете на ленти...
Свински уши със сос на фурна
Свинските уши се измиват хубаво и се сваряват в обилно количество вода заедно с почистените и измити морков и лук. Готовите сварени уши изваждаме и отцеждаме.
Нарязваме на ивици и поставяме в тавичка. В отделен съд приготвяме...
Свински уши в масло на тиган
Сварете свинските уши и ги оставете леко да се охладят.
Нарежете ги на парчета и изпържете в оребрен тиган с масло.
Овкусете ги с черен пипер и соев сос.
Не спирайте да ги бъркате.
Поднесете вкусното мезе с резени...
Пача от свински крака и уши
Свинските крака и свинските уши се измиват добре, заливат се със студена вода и се сваряват в дълбока тенджера. Щом заврят, се посоляват и се добавят ситно нарязаните зеленчуци и дафиновите листа.
Когато месото се свари...
Помощ! Замаяност и заглъхнали уши
Замаяност се причинява, когато се наруши деликатната връзка между вътрешното ухо, очите и мозъка. Въпреки че чувството за баланс всъщност идва от координацията на три различни сетива на тялото: балансния орган във...
Народната медицина при заглъхнали уши
Заглъхването на ушите е неприятно чувство, което почти всеки е изпитвал. Причините водещи за това състояние са много, като някои от тях са безвредни и усещането скоро отшумява.
Други обаче могат да дадат поводи за притеснение...
Как да скрием големите уши
Всеки от нас има някакви недостатъци – те могат да са физически, могат да са недостатъци на характера. При недостатъците от физически характер, хората се чувстват зле и често уязвими. Това е обяснимо – недостатъците на характера...
Чорба от свинско шкембе и свински ушиЗа рецептата използвам предварително сварени в подсолена вода свински уши и шкембе.
Ако имате тенджера под налягане, това би станало много бързо и лесно.
Ако не - си отделете поне 2 часа варене. Бульона прецедете...
1
Свински уши на скара с чеснова марината
Свинските уши се почистват и пърлят предварително. Измиват се добре и се сваряват за около 40 минути.
Нарязват се на жулиени и се пекат на скара. От скарата се поставят веднага в маринатата от счукания чесън, черния и...
Пача от свински крачета, уши и опашкиПрипенвам всички месни продукти.
След припенването им добавям сол на вкус.
Аз варя в тенджера под налягане 30 мин. Преди да затворя с капака за варенето, добавям и целите зърна черен пипер и дафиновия лист.
След...
2
Супа от свински крака, уши и джолан
Свинските крачета, ушите и джоланът се почистват добре.
Слагат се в тенджера под налягане, налива се водата и се сваряват за около 1 час.
Вече сварените свински уши, крака и джолан се обезкостяват и нарязват на малки...
Класическа пача със свински крачета и ушиВ студена подсолена вода варим свинските крачета, главата (езика) и свинските уши до омекване.
Прецеждаме бульона и в него сваряваме корените за супа.
Почистваме изстиналото месо и нарязваме на малки кубчета....
2
Желирана пача от свински уши и крачета
След като сме си почитатели на свинските уши и крака, ги поставяме в тенджера под налягане.
Добавяме студена вода - толкова, колкото да ги покрие.
Прибавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер и поставяме на...
Свински уши с чесън и соев сос
Почистете и измийте свинските уши. Поставете в тенджера и залейте с вода. Добавете сол, черен пипер и дафинов лист.
Сварете за два часа или по-бързо, ако използвате тенджера под налягане. Поръсете ги със соев сос и чесън...
При възпалени уши - компрес с ленено семе
1 супена лъжица счукано ленено семе се сварява в около 150 милилитра прясно мляко в малка тенджерка. Отцежда се излишната течност. Зехтинът се загрява леко до поносима за кожата температура.
Вечер в ухото се капват 5 -...
Студена пача от свински уши и крачета
Почистваме много добре свинските крачета и свинските ушички.
Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме и джолана и ги заливаме със студена вода, толкова колкото да ги покрие.
Добавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна...