Мама и Бебе

Мама и Бебе

Мама и бебе, и всичко за тях. Съвети за бъдещи и настоящи майки и техните бебета.
Грижа за гърдите при младите майкиГрижа за гърдите при младите майки
21 Окт.
Admin
Грижата за гърдите на кърмещите жени е много важна. Ако гърдите ви са стегнати преди храненето на бебето, може да ги затоплите с топла кърпа. След кърменето измийте бюста и го намажете с крем
Бебетата познават кой добър, кой лошБебетата познават кой добър, кой лошОт 6 месец на своя живот бебето разбира кой от обкръжаващите го хора е добър и кой лош. Сортирането отразява свойството на мозъка към най-ранното разделение на обкръжаващия ни свят.
Бебетата получават езикови умения още през първата си годинкаБебетата получават езикови умения още през първата си годинка
29 Септ.
Admin
Родителите не бива да мъчат децата си да проговорят или да учат чужди езици, докато са съвсем малки. Оказва се, че още като са бебетата, децата могат да правят разлика между различни езици.
Недостигът на витамин D при бебетата е опасенНедостигът на витамин D при бебетата е опасенНедостигът на витамин D при новородените може да бъде опасен, алармарит учени. Бебетата с ниски нива на витамин D са в много по-голям риск от развитие на шизофрения по-късен етап.
Майчиният инстинкт развива мозъкаМайчиният инстинкт развива мозъкаВ организма на бременните и на майките-кърмачки се образува белтъкът пролактин, който най-вероятно е отговорен за създаването на нови неврони. Загадка е защо това става и при бавачки.
Пушещите майки тровят бебета си с кърматаПушещите майки тровят бебета си с кърматаАко пушите, докато кърмите бебето си, трябва да знаете, че вредите сериозно на здравето му. Цигареният дим води до повръщане, колики, поднормено тегло. . .
Учени откриха защо плаче бебетоУчени откриха защо плаче бебето
25 Февр.
5
Нина Норд
Японски учени разработват система, която определя с точност причината, поради която плачат новородените бебета. Тя ще бъде внедрена в портативно устройство в помощ на родителите.
Бебето учи майчиния си език още от утробатаБебето учи майчиния си език още от утробатаБебетата започват да учат родния си език още в утробите на майките си. Новородените дори плачат на родния се език.
Хилавото бебче - слаб математикХилавото бебче - слаб математик
28 Септ.
2
Admin
Теглото на бебетата в момента на раждането им предвещава какво ще е здравословното им състояние и интелектът им, когато пораснат, сочи изследване на американски учени.
Бащите виновни за плача на бебетоБащите виновни за плача на бебетоНе само майките, но и бащите страдат от послеродова депресия. Плачът на малките деца е двойно по-голям, когато бащите са в депресия.