Мама и Бебе

Мама и Бебе

Мама и бебе, и всичко за тях. Съвети за бъдещи и настоящи майки и техните бебета.
Майчиният инстинкт развива мозъкаМайчиният инстинкт развива мозъкаВ организма на бременните и на майките-кърмачки се образува белтъкът пролактин, който най-вероятно е отговорен за създаването на нови неврони. Загадка е защо това става и при бавачки.
Пушещите майки тровят бебета си с кърматаПушещите майки тровят бебета си с кърматаАко пушите, докато кърмите бебето си, трябва да знаете, че вредите сериозно на здравето му. Цигареният дим води до повръщане, колики, поднормено тегло. . .
Учени откриха защо плаче бебетоУчени откриха защо плаче бебето
25 Февр.
5
Нина Норд
Японски учени разработват система, която определя с точност причината, поради която плачат новородените бебета. Тя ще бъде внедрена в портативно устройство в помощ на родителите.
Бебето учи майчиния си език още от утробатаБебето учи майчиния си език още от утробатаБебетата започват да учат родния си език още в утробите на майките си. Новородените дори плачат на родния се език.
Хилавото бебче - слаб математикХилавото бебче - слаб математик
28 Септ.
2
Admin
Теглото на бебетата в момента на раждането им предвещава какво ще е здравословното им състояние и интелектът им, когато пораснат, сочи изследване на американски учени.
Бащите виновни за плача на бебетоБащите виновни за плача на бебетоНе само майките, но и бащите страдат от послеродова депресия. Плачът на малките деца е двойно по-голям, когато бащите са в депресия.
Гащеризон сигнализира за температура на бебетоГащеризон сигнализира за температура на бебетоИзобретиха гащеризони за бебета, които да реагират при повишаване на температурата им. Гащеризоните сменят цвета си при поява на температура.