Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пухкаво тесто без маяПухкаво тесто без мая
2
Готовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути. От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н....
Тесто за домашна пицаТесто за домашна пица
2
Оставяме да бухне около час, ако иска още брашно или вода тестото просто прибавете докато стане хубаво, меко тесто за пица. На пицата, слагате продукти каквито прецените вие :)...
Универсално тесто за пайУниверсално тесто за пай
Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата. Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете...
Стандартно тесто за геврециСтандартно тесто за гевреци
Когато е готово, вземаме си торбичка, която намасляваме и поставяме тестото в нея. От това тесто си оформяме гевреци....
Тесто за вкусни закускиТесто за вкусни закуски
4
Омесвам тестото върху леко набрашнен плот. Оставяме го до втаса на топло. От тестото си правим закуски с различна форма и пълнеж, както и малки хлебчета. Тестото за вкусни закуски е готово....
Кето тесто за пицаКето тесто за пица
1
Разточете тестото на тънък кръг. Прехвърлете тестото в тава за пица. Покрийте го с желаните продукти и печете до готовност....
Обикновено тесто за лучникОбикновено тесто за лучник
Обикновеното тесто за лучник е готово....
Тесто за солен тартТесто за солен тарт
Тестото за солен тарт е готово....
Пълнозърнесто тесто за пицаПълнозърнесто тесто за пица
Оформя се тесто за пица, което е меко, но да не ви притеснява. Тестото слагаме в обилно намазана с мазнина тава и е готово за печене при подготовка на пълнозърнеста пица....
Тесто от ръжена закваскаТесто от ръжена закваска
Най-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично. Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
Неаполитанско тесто за пицаНеаполитанско тесто за пица
1
Сложете всички съставки и замесете меко тесто за пица. Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло за половин час....
Обикновено тесто за пицаОбикновено тесто за пица
3
Поставете топката тесто в намаслена купа или плик и покрийте, оставете на топло място за 1 час да увеличи обема си....
Тесто за домашни мекициТесто за домашни мекици
Бъркайте, докато можете, след което замесете тестото с ръце до получаване на хубаво гладко тесто. Покрийте и оставете на топло да втаса, след което е готово за пържене на вашите мекички....
Класическо тесто за милинкиКласическо тесто за милинки
Сложете в кладенчето всички продукти и замесете меко и еластично тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте го с кърпа или стреч фолио и оставете тестото за милинки да втаса и удвои обема си....
Класическо тесто за еклериКласическо тесто за еклери
2
От така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка....
Италианско тесто за пицаИталианско тесто за пица
52
Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача....
Универсално тесто за кифличкиУниверсално тесто за кифлички
3
Всички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си....
Цветно тесто за пастаЦветно тесто за паста
1
Целта е гладко тесто без петна. Завивате тестото във прозрачно фолио и го слагате във хладилника за около 30-тина мин или за през нощта, в зависимост кога ще го ползвате....
Класическо тесто за меденкиКласическо тесто за меденки
Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне. За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм....
Класическо тесто за мекициКласическо тесто за мекици
24
Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече. Тестото става за мекици и за питки....
Домашно тесто за КалцонеДомашно тесто за Калцоне
След това премесвам тестото, като поръсвам плота с брашно. Не меся дълго. Разточвам тестото в кръг, пълня половината от него с необходимите продукти, прегъвам, надупчвам и пека....
Маслено тесто за пайМаслено тесто за пай
5
Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода. Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути....
Класическо тесто за пицаКласическо тесто за пица
Класическото тесто за пица се прави ето така....
Универсално тесто за кроасаниУниверсално тесто за кроасани
Добавете топлото мляко и яйцата в купата и разбъркайте, докато се образува тесто. Месете тестото около 5-10 минути, докато стане гладко и еластично. Оформете тестото на топка и го поставете в намаслена купа....
Домашно тесто за тутманикДомашно тесто за тутманик
От това тесто може да си приготвите каквито тестени изделия пожелаете - кифлички, мекици, питки, тутманици. Домашното тесто за тутманик е готово....