Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкаво тесто без маяГотовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути.
От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н....
2
Тесто за домашна пицаОставяме да бухне около час, ако иска още брашно или вода тестото просто прибавете докато стане хубаво, меко тесто за пица.
На пицата, слагате продукти каквито прецените вие :)...
2
Универсално тесто за пай
Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата.
Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете...
Стандартно тесто за гевреци
Когато е готово, вземаме си торбичка, която намасляваме и поставяме тестото в нея.
От това тесто си оформяме гевреци....
Тесто за вкусни закускиОмесвам тестото върху леко набрашнен плот.
Оставяме го до втаса на топло.
От тестото си правим закуски с различна форма и пълнеж, както и малки хлебчета.
Тестото за вкусни закуски е готово....
4
Кето тесто за пицаРазточете тестото на тънък кръг.
Прехвърлете тестото в тава за пица.
Покрийте го с желаните продукти и печете до готовност....
1
Пълнозърнесто тесто за пица
Оформя се тесто за пица, което е меко, но да не ви притеснява.
Тестото слагаме в обилно намазана с мазнина тава и е готово за печене при подготовка на пълнозърнеста пица....
Тесто от ръжена закваска
Най-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично.
Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
Неаполитанско тесто за пицаСложете всички съставки и замесете меко тесто за пица.
Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло за половин час....
1
Обикновено тесто за пицаПоставете топката тесто в намаслена купа или плик и покрийте, оставете на топло място за 1 час да увеличи обема си....
3
Тесто за домашни мекици
Бъркайте, докато можете, след което замесете тестото с ръце до получаване на хубаво гладко тесто.
Покрийте и оставете на топло да втаса, след което е готово за пържене на вашите мекички....
Класическо тесто за милинки
Сложете в кладенчето всички продукти и замесете меко и еластично тесто.
Поставете го в намаслена купа, завийте го с кърпа или стреч фолио и оставете тестото за милинки да втаса и удвои обема си....
Класическо тесто за еклериОт така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка....
2
Италианско тесто за пицаОставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача....
52
Универсално тесто за кифличкиВсички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си....
3
Цветно тесто за пастаЦелта е гладко тесто без петна.
Завивате тестото във прозрачно фолио и го слагате във хладилника за около 30-тина мин или за през нощта, в зависимост кога ще го ползвате....
1
Класическо тесто за меденки
Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне.
За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм....
Класическо тесто за мекициТрябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече.
Тестото става за мекици и за питки....
24
Домашно тесто за Калцоне
След това премесвам тестото, като поръсвам плота с брашно.
Не меся дълго. Разточвам тестото в кръг, пълня половината от него с необходимите продукти, прегъвам, надупчвам и пека....
Маслено тесто за пайМеси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.
Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути....
5
Универсално тесто за кроасани
Добавете топлото мляко и яйцата в купата и разбъркайте, докато се образува тесто. Месете тестото около 5-10 минути, докато стане гладко и еластично.
Оформете тестото на топка и го поставете в намаслена купа....
Домашно тесто за тутманик
От това тесто може да си приготвите каквито тестени изделия пожелаете - кифлички, мекици, питки, тутманици.
Домашното тесто за тутманик е готово....