Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Ароматни скаридиАроматни скариди
Нарежете лука и чесъна на дребно и ги запържете в зехтина. След това прибавете скаридите. Разбъркайте няколко пъти и посолете. Поръсете с черен пипер. Сипете вътре виното, захлупете съда и оставете да ври на умерен огън...
Ароматни курабийкиАроматни курабийки
1
В купа сипваме млякото и сода бикарбонат, разбъркваме и прибавяме яйцето, маслото, олиото, захарта, настърганата кора от лимона и постепенно добавяме брашното, като в него сипваме амонячната сода и ванилията. Омесваме...
Ароматни питкиАроматни питки
Правим ароматно олио: в 50 мл олио се слагат подправките. Трябва да престои поне 30 минути. Замесваме тестото. Маята се разтваря в млякото заедно с меда и престоява докато шупне....
Ароматни козунациАроматни козунаци
Всички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
Ароматни козуначетаАроматни козуначета
Маята трябва да се активира в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата със захарта разбиваме много добре. Пресяваме брашното и прибавяме от млечната смес и шупналата мая. Започваме да месим като...
Ароматни кейкчетаАроматни кейкчета
Смесваме киселото мляко, захарта и олиото и разбъркваме, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 3 яйца и есенция ром. Към разбитата смес сипваме бакпулвер и брашно, колкото е необходимо за гъсто кейково тесто....
Ароматни хлебчетаАроматни хлебчета
Разтваряме маята в топлото мляко, добавяме 1 с.л. брашно, захарта и изчакваме да шупне. Прибавяме олиото, солта, стритите подправки и брашното. Омесваме меко тесто, което оставяме да втаса. Разсточваме тестото на кора...
Ароматни кексчетаАроматни кексчета
Измиваме лимона и портокала и рендосваме кората им. Бадемите, смлените бисквити и сока на портокала заедно с рендосаните кори слагаме в блендер и ги смиламе добре и ги посипваме с 3 с.л. захар. Маслото, половината...
Ароматни пържолиАроматни пържоли
Пържолите се потапят в разбитото яйце и солта. Овалват се в галетата и черния пипер. Пържат се в сгорещено олио до златистокафяво. Телешките пържоли се изваждат в огнеупорен съд. Към изстиналия сос се прибавя...
Естествени аромати: трябва ли да ги ядете?Естествени аромати: трябва ли да ги ядете?
Какво точно означава естествени аромати?...
За вредата от изкуствените аромати и подсладителиЗа вредата от изкуствените аромати и подсладители
Продукти, които съдържат консерванти, изкуствени аромати и подсладители и дори обработени мазнини, не бива да имат място на вашата трапеза....
Апетитните аромати, които ни карат да огладнеемАпетитните аромати, които ни карат да огладнеем
За повишаването на апетита помагат различни аромати. Някои аромати имат свойството да потискат апетита, а други – да го възбуждат. Те ни карат да огладняваме бързо....
Профилактика на разстройства с помощта на ароматиПрофилактика на разстройства с помощта на аромати
Някои психически и физически разстройства се избягват, ако използвате определени аромати. С помощта на ароматите тези разстройства се преодоляват по-лесно....
Аромати и характерни ястия от Етиопската кухняАромати и характерни ястия от Етиопската кухня
Интересно за етиопската кухня е, че е изключително повлияна от религиозната принадлежност на етиопците, които са коптски православни християни и спазват всички пости: Коледни, Великденски, включват някои по-кратки и задължително...
Аромати и характерни ястия от Северноиндийска кухняАромати и характерни ястия от Северноиндийска кухня
1
Всъщност подправките в североиндийската кухня присъстват ненатрапчиво, а ястията се славят с богати гладки сосове и деликатни аромати....
Иракската кухня: Магия на вкусове и ароматиИракската кухня: Магия на вкусове и аромати
Неповторим е ароматът на прясно свареното кафе в медно джезве, поднесено в красиво изрисувани чаши....
Червена леща с много ароматиЧервена леща с много аромати
Оставете червената леща с много аромати да ври под капак на слаб огън около 30 мин....
Ароматни домашни маски с цитрусиАроматни домашни маски с цитруси
След това торбичката се вади и добитата ароматна течност се смесва с една супена лъжица лимонов сок, една супена лъжица царевично брашно и една супена лъжица течен мед....
Ароматни подправки за вкусни шишчетаАроматни подправки за вкусни шишчета
Ароматът в шишчето ще бъде омагьосващ. Ако ще се ползва смлян, най добре количеството да е 1 чаена лъжичка, но на прах подправката няма същото ароматно присъствие....
Ароматни и сгряващи коледни напиткиАроматни и сгряващи коледни напитки
Ароматно греяно вино или топъл пунш вечер ще ви стопли не само физически, приятното чувство ще докосне и душата ви....
Защо харесваме аромата на ванилия?Защо харесваме аромата на ванилия?
Ароматът им е толкова силен, че е достатъчно няколко от тях да се сложат в буркан с пудра захар и тя започва да ухае много силно. Ванилията е навсякъде около нас....
Три ароматни рецепти с босилекТри ароматни рецепти с босилек
С този ароматен зехтин можете да си направите перфектни зелени салати, салати с домати, паста, пица и др....
Ароматни пръчици - какви рискове криятАроматни пръчици - какви рискове крият
Все още не е известно кои от ароматите са повече и кои по-малко вредни....
Ароматни Френски ПетлетаАроматни Френски Петлета
Правим марината от единия портокал (изстисква се) и всички останали продукти. Останалия един брой портокал го разряваме на четири, слагаме по едно парче вътре в петлето и малко гъби. Останалите гъби и портокал слагаме...
Ароматни пълнени ябълкиАроматни пълнени ябълки
Измих и издълбах ябълките (докато ги дълбаех, бях накиснала стафидите в топла водичка, да омекнат малко), натроших бисквитите. След това забърках всички продукти за пълнежа в една голяма купа (стафидите отцедени от водата...