Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Панирани скариди с бираПанирани скариди с бира
Белтъците разбиваме на сняг. В друг съд смесваме брашното с маята, добавяме солта и бирата. Към тях добавяме и белтъчната смес и разбъркваме внимателно. На котлона поставяме тиган с олио и изчакваме да загрее....
Домашен Сладолед с БираДомашен Сладолед с Бира
Слагаме бирата и сметаната на котлона и оставяме да поврат за 1-2 минути. Яйцата и захарта разбъркваме, а бирата и сметаната охлаждаме в студена вода. Когато са вече изстинали, ги смесваме със яйчената смес. Разбъркваме...
Пилешки трътки с бираПилешки трътки с бира
Измитите и почистени трътки редим в тава, посоляваме с подправките на вкус. Заливаме с бира и печем в загрята на 200 градуса фурна, докато останат на мазнина и придобият приятен загар....
Задушена таранка с бираЗадушена таранка с бира
Почистете рибата и я нарежете на парчета. Овкусете ги със сол и пипер, сложете ги в подходящ дълбок съд и полейте с двете лъжици оцет, разбъркайте и оставете рибата да престои на хладно за 30-тина минути. Кипнете...
Ароматна Питка с БираАроматна Питка с Бира
Активирайте маята в леко затопленото прясно мляко със една лъжичка от захарта. Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете бирата - на стайна температура, олиото, есенцията, шупналата мая и разбитите със...
Печен Заек с БираПечен Заек с Бира
Нарежете заека на порции и хубаво натрийте със червен пипер, джоджен и олио. Нарежете лука и го сипете в тава, като го поръсите с червен пипер, джоджен и малко сол. Разбъркайте и сипете бирата, подредете порциите...
Печено прасенце в бираПечено прасенце в бира
Предните крака се изпъват с пръчица, за която се завързват. Бутчетата се разтварят съща така с пръчица, заострена от двете страни. Ушите и опашчицата се завръщат с алуминиево фолио, за да не прегорят. Подготвеното...
Пилешко мезе за бираПилешко мезе за бира
Разрязват се две пилешки бутчета през средата, така че да се отдели горната част. С нож внимателно се обезкостява от кокала. Получените две пилешки пържоли се поръсват със сол, черен пипер, риган и олио, като кожата се...
Горско мезе за бираГорско мезе за бира
Гъбите се почистват и измиват. Подсушават се много хубаво. Не трябва да има никаква вода по тях. Нарязват се на филийки с дебелина 0.5 см. Яйцата се разбиват като за омлет и към тях се добавят брашното, бирата и малко...
Патладжаново мезе за бираПатладжаново мезе за бира
Патладжаните се измиват и почистват. Нарязват се на филийки дебели около 0.5 см. Подреждат се върху домакинска хартия на един ред и се посоляват. Така престояват около 30 мин, да си пуснат горчивата вода. Подсушават се....
Постни сладки с бираПостни сладки с бира
Смесват се течните съставки, към тях се добавя захарта и брашното, в което е добавен бакпулверът. Меси се 5 минути до гладко тесто. Разточва се кора, от която се реже на правоъгълници, слага се плънка, завива се и се...
Пилешки сърца за бираПилешки сърца за бира
1
Пилешките сърца се измиват и почистват. Ако са по-големи, е хубаво да се сцепят на две. Измитите сърца се поставят в гевгир да се изцедят от водата. В тиган се загрява олиото. Всяко сърце се овалва в брашно и се слага...
Панирани миди с бираПанирани миди с бира
2
Мидите се измиват и почистват. В тиган се загрява олио, сипват се мидите и магданозът, без да се реже, и се задушава с капак за 3 минути, докато се отворят. После се изваждат в купа. Приготвя се панировка от дадените...
Домашни сладки с бираДомашни сладки с бира
Бирата заедно със захарта и ванилията се поставят в касерола да заврят на котлона. Когато сместа поизстине се добавя олиото и на части брашното с бакпулвера. Трябва да се получи средно меко тесто. От него се оформят...
Постни курабии с бираПостни курабии с бира
2
В купа смесваме бирата, олиото, шепа смлени орехи, бакпулвера и накрая замесваме с брашното средно меко тесто. Късаме тесто и се оформят топчета, като в средата може да се постави ядка от орехите. Печем в загрята фурна...
Икономична супа с бираИкономична супа с бира
Лимоновият сок и бирата се смесват и се загряват на тих огън. Прибавя се горещото мляко, в което са разбити жълтъците и канелата. Разбърква се добре и се подправя със сол и захар на вкус. Държи се на котлона още...
Парти бутчета с бираПарти бутчета с бира
В купа смесете олио, лимонов сок от половин лимон, мед, сол, черен пипер и мащерка. С тази смес се намазват пилешките бутчета от всички страни с четка. Наредете бутчетата в тава, сипете чаша бира и отгоре с капак или...
Малки палачинки с бираМалки палачинки с бира
Яйцата се разбиват хубаво със солта и захарта. Прибавя се млякото и бирата, след това брашното. Получава се гъста смес (като кексово тесто). Оставя се да почине 10 мин тестото за палачинките. Дъното на малък тиган се намазва...
Свинско в тъмна бираСвинско в тъмна бира
Нарежете свинското месо на малки кубчета. Запържете го в малко зехтин. Налейте тъмната бира и го сварете за 10 мин. в тенджерата под налягане. В тиган запържете зеленчуците добре (без лука) и добавете месото. Разбъркайте...
Заешко филе в бираЗаешко филе в бира
Измийте филетата и подсушете с домакинска хартия. С остър нож направете разрези по ширината. Поръсете със сол, черен пипер по-едро смлян и стрития розмарин. Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, запържете ги докато...
Телешка яхния с бираТелешка яхния с бира
Нарязаното на порции месо задушаваме в маслото. Добавяме нарязания лук, брашното и пържим до златисто. Накрая поръсваме с червения пипер, разбъркваме, посоляваме и добавяме дафиновия лист. Заливаме с бирата. Когато се...
Печено пиле с бираПечено пиле с бира
3
Измиваме пилето добре. Осоляваме го отвътре и отвън. Поръсваме го с бял пипер също отвътре и отвън. Намазваме го с червен пипер от вън и го слагаме в стъклен огнеупорен съд с капак. Наливаме отстрани в съда бирата...
Чеснови хлебчета с бираЧеснови хлебчета с бира
1
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се сипва маята, солта, зехтинът и бирата. Замесва се гладко тесто, слага се в намазана с мазнина купа, покрива се с кърпа и се оставя да втасва, докато се надигне двойно....
Печено свинско в бираПечено свинско в бира
Загрейте фурната на 150 градуса. Почистете месото, ако има тлъстини и го нарежете на пържоли. В малка купичка смесете дафиновия лист, мащерката, ригана и солта. Втрийте подправките в месото. Поставете го в плитка купа...
Браунис с плодова бираБраунис с плодова бира
Пригответе си квадратна форма с диаметър 20-22 см, като я намаслите, застелите с хартия за печене и поръсите леко с какао. На водна баня разтопете шоколада и маслото, оставете леко да се охлади и добавете двата вида захар...