Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ципура с чесън и магданоз на скара
Ципурата с чесън и магданоз на скара е много вкусна.
Добър апетит!...
Кефал с домати и магданоз на фурна
Овкусявате със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждате рибата, която предварително сте почистили и осолили.
Върху рибата слагате останалите домати и магданоз. Посолявате и поръсвате със черен пипер....
МагданозПродължавайте да четете и ще научите за ползите и качествата на магданоза.
Двата най-популярни вида магданоз са къдравия магданоз и италианския плосколистен магданоз....
4
Шаран на фурна с плънка от магданоз и домати
Нека ви е вкусно с този шаран на фурна с плънка от магданоз и домати....
Содено хлебче с ориз, овесени ядки, магданоз и семенаВ каната на блендер слагаме сварения ориз, половината овесени ядки, яйцето, кравето масло (да е леко размекнато), киселото мляко, содата за хляб, оцета, морската сол, магданоза, конопеното семе. Блендираме....
1
Мини банички със сирене и магданоз за закуска
Мини баничките със сирене и магданоз за закуска са готови....
Чай от магданоз за укрепване на костната система
Бременните жени Не трябва да приемат чай от магданоз....
Пилешка супа с магданоз и лимон при настинка от 1960 г.Сваряват се за 30 мин, като по време на варенето се слагат измитите дръжки на магданоза, без да се нарязват.
На 15 мин от варенето се вадят дръжките на магданоза....
2
Съхранение на магданозМагданозът се оформя на китки и се закача да се суши в сухо помещение, най-добре там, където има течение. Не се препоръчва сушенето на магданоз на слънце....
2
Засейте есенния магданоз сега
Ако харесвате магданоза за повечето си рецепти, е хубаво да знаете, че ако го засеете през август, то той ще е готов през есента....
Магданоз - всички здравословни ползи
Един стрък магданоз може да бъде много повече от украса във вашата чиния. Магданозът съдържа два вида необичайни компоненти, които предоставят уникални ползи за здравето....
Разкрасяващи маски с магданоз
Друга маска, която е подходяща за мазна кожа съдържа отново магданоз и кисело мляко. Нарязвате магданоза на много ситно, добавяте 2 с.л кисело мляко....
Интересно за магданоза
Две супени лъжици магданоз съдържат 153% от препоръчителната дневна доза витамин К.
Не е възможно да се каже точно кога и къде се е появил магданозът....
Кошнички с магданоз
За сместа: Разбиваме яйцата и добавяме ситно нарязания магданоз, киселото мляко, содата, натрошеното сирене и солта. Разбъркваме добре. Добавяме и пресятото брашно. Отново разбъркваме и оставяме настрани....
Домати с магданоз
Магданозът се нарязва на едро.
Половината магданоз се слага в подходяща тава, след това се нареждат половината домати, посоляват се, слага се останалият магданоз и половината галета....
Есетра с магданоз
Режете магданоза на ситно и разпределяте половината от него в малка тавичка.
Отгоре поставяте осолената есетра и покривате с останалия магданоз.
Върху него редите доматите, нарязани на колелца....
Мозък с магданоз
Загряваме маслото, пускаме в него едро нарязания магданоз, запържваме за кратко и заливаме мозъка с него. Поднасяме ястието топло....
Картофи с магданоз
Преди да свалите картофите от огъня, поръсете с нарязания магданоз.
Получава се страхотно картофено пюре.
Опитайте тази лесна и вкусна рецепта за картофи с магданоз....
Риба с магданоз
За рецептата риба с магданоз използвайте риба по избор.
Налимът се почиства от перките, главите, хрилете и вътрешностите и се нарязва на порции....
Кюфтета от магданоз
Измития и нарязан на ситно магданоз смесете с киселото мляко, яйцата, брашното и солта.
Сместа трябва да стане толкова гъста, че като прекарате през нея лъжицата, да не се слива веднага....
Аншоа с магданоз
Нарежда се плътно в буркан, като между редовете се посипва обилно с нарязан магданоз. Залива се с олио, така че да се покрие.
Така приготвената риба може да се запази няколко седмици....
Песто с магданозИзмийте магданоза, нарежете го, като премахнете дръжките, а може и да добавите и тях. Добавете мерудията в чопър, прибавете смлените или натрошени орехи, скълцания чесън....
2
Сос от магданоз
В подходящ стъклен съд смесете лимоновия сок, солта и магданоза. С постоянно разбъркване добавете зехтина.
Сосът се поднася към месо, варена риба, яйца, картофи. По желание в него може да добавите малко счукан чесън....