Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Класическо тесто за пицаКласическо тесто за пица
Класическото тесто за пица се прави ето така....
Маслено тесто за пайМаслено тесто за пай
5
Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода. Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути....
Универсално тесто за пайУниверсално тесто за пай
Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата. Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете...
Класическо тесто за мекициКласическо тесто за мекици
24
Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече. Тестото става за мекици и за питки....
Вълшебно тесто за сладкиВълшебно тесто за сладки
Получава се Вълшебно тесто за сладки, което завиваме във фолио и прибираме за 30 минути в хладилника. След изтичането на времето можем да го ползваме за приготвяне на дребни сладки и бисквитки....
Оригинално тесто за пицаОригинално тесто за пица
14
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне, се удря върху плота няколко пъти....
Солени кифлички с тесто в хлебопекарнаСолени кифлички с тесто в хлебопекарна
Изчаквате да втасат солени кифлички с тесто в хлебопекарна и печете на 200°C до готовност....
Уникална пица с тесто в хлебопекарнаУникална пица с тесто в хлебопекарна
Тестото се замесва в хлебопекарната на програма тесто, като продуктите се слагат в съда на пекарната в последователността, в която са написани....
Домашна пица с тесто в хлебопекарнаДомашна пица с тесто в хлебопекарна
Пуска се програма за тесто (90 минути). От готовото тесто излизат 3 пици. Всяко топче разточвам върху набрашнена повърхност. Прехвърля се в намазнена тава. Маже се с 1-2 с.л. лютеница. Поръсва се с чубрица....
Памук погача с тесто в хлебопекарнаПамук погача с тесто в хлебопекарна
След замесване, оставете тестото да втаса. Готовото тесто разточете и оформете по избор. Това, което аз направих, е да оставя малка част от тестото за център, а останалото разточих на кора с дебелина около 0.5 см....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
Имате класическо тесто с прясна мая....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Розички от тесто за празникРозички от тесто за празник
Тестото разточваме на тънък лист, мажем с краве и завива на руло, изразяваме си розичките и подреждаме в тавата. Печем розичките от тесто за празник на 170 градуса за 20 минути. Щом се охладят поръсваме с пудра захар....
Лесно тесто за пухкава пицаЛесно тесто за пухкава пица
Месете около 10 минути, докато получите меко и еластично тесто. Оставете тестото в купа, предварително омазнена, и покрийте с фолио за около 45 минути, докато удвои обема си....
Оригинално италианско тесто за пицаОригинално италианско тесто за пица
5
Получава се меко оригинално италианско тесто за пица - за оформяне не е нужна точилка, а оформете с ръце....
Мекици от тесто за козунакМекици от тесто за козунак
Късайте топчета тесто и разтеглете в ръце, но да не е много тънко. Изпържете мекиците в загрятата мазнина от двете страни до приятен златист загар. Поднесете мекиците от тесто за козунак поръсени с пудра захар....
Тесто за бухтички в хлебопекарнаТесто за бухтички в хлебопекарна
Пускам на програма тесто, като я прекъсвам на 30-40 мин. Изваждам тестото за бухтички, поръсвам с брашно, разточвам и пържа бухтите с прясно мляко малък съд с олио на силен огън....
Фокача с тесто за пицаФокача с тесто за пица
Замесваме тесто за пица. Преди да го сложим да се печем, слагаме маслини и чери доматчета, разрязани на две. Поръсваме с риган фокачата. Фокачата с тесто за пица се пече на 220 градуса за 20 мин....
Козуначено тесто за заети домакиниКозуначено тесто за заети домакини
Замесете меко еластично тесто. В зависимост от големината на чаената чаша, която сте ползвали за мярка вашето тесто може да поеме от 1 до 1 и 1/2 кг....
Тесто за рогчета в хлебопекарнаТесто за рогчета в хлебопекарна
Готовото, втасало тесто вадите (без да премесвате) и оформяте на рогчета. Както виждате сами, не е кой знае каква трудност да се направи тесто за рогчета в хлебопекарна....
Тесто за юфка в хлебопекарнаТесто за юфка в хлебопекарна
Това е идеалното тесто за юфка в хлебопекарна....
Тесто за пица с бираТесто за пица с бира
Бъркайте с телена бъркалка, забъркайте тестото, което се получава с гъстота на кексово тесто. Разстелете тестото с бира в намаслена тава и отгоре гарнирайте по желание....