Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
КривогледствоКривогледствоКривогледството представлява зрително нарушение. При кривогледство едно от очите се отклонява от правилната точка на фиксация. По този начин при кривогледство се нарушава нормалното двуочно зрение.
Метаболитен синдромМетаболитен синдромС Метаболитен синдром се обозначават най-сериозните рискови фактори за възникване на диабет и сърдечносъдови заболявания. Метаболитният синдром включва още затлъстяването.
Инфаркт на далакаИнфаркт на далакаИнфаркт на далака е състояние, което засяга далака. Далакът или така наречената слезка се явява най-големият лимфоиден орган в човешкия организъм.
Спукване на тъпанчетоСпукване на тъпанчетоСпукване на тъпанчето представлява перфорация на тъпанчевата мембрана. Тъпанчевата мембрана се явява една доста тънка ципа, която се намира на около три сантиметра от ушната мида.
Заболявания на простататаЗаболявания на простататаПростатата представлява плътен орган, който има форма на кестен и обхваща от три страни началото на уретрата точно под пикочния мехур.
Алергичен конюнктивитАлергичен конюнктивитНякои от неприятните симптоми на алергичния конюнктивит могат да бъдат облекчени и с помощта на билки. Алергичният конюнктивит се контролира от медицински специалист около две седмици. Народна медицина при алергичен конюнктивит
Белодробни инфекцииБелодробни инфекцииБелодробните инфекции протичат с широк спектър от симптоми. В общия случай при белодрони инфекции болният усеща болки и напрежение в гърдите, висока температура (между 38-40 градуса), втрисане, кашлица, поява на секрет в носа, наличие на храчки.
БаланитБаланитБаланитът е проблем, с който могат да се сблъскат мъже на всяка една възраст. Според статистиката обаче по-засегнати от баланит са възрастните господа. Още при първи сигнали за баланит пациентът трябва да потърси съвет от специалист
Поленова алергияПоленова алергия
05 Април
Антония Р.
Поленовата алергия се предизвиква от полени. Няма конкретно лечение за поленовата алергия, но могат да се облекчат нейните симптоми. При нелечение на поленова алергия човек можа да загуби слуха си.
Рак на пенисаРак на пенисаРакът на пениса е злокачествена болест, която засяга половия член при мъжете. Ракът на пениса се среща сравнително рядко и обхваща едва три процента от всички случаи на туморни заболявания на мъжката полова система.