Болезнена ревност

  • 06.04.12 11:54#1ivaivaНовакРегистрация: 06.04.12Град: ЛовечОтговори: -Болезнена ревностЗдравейте,

    искам да споделя с онези които биха ме посъветвали как да си помогна.

    от две години имам връзка и живея с мъж, който е по-малък от мен с 8 год. Аз съм на 32г. и имам дъщеричка, която е от друг мъж. Ние и двамата сме от по-малък град, като аз съм живяла 15г. в София от които, 1год. с него и решихме да се приберем в провинцията, защото искаме да имаме собствено жилище и дете.

    От тук започна моят проблем: оказа се че работя в една сграда с негова бивша приятелка, с която той е живял 3 години. Започнах да се ровя в снимките му, в телефона и в мейлите и попаднах на доста неща, които ме пронизаха в сърцето. Не мога да го накарам да си изтрие миналото, но ако наистина аз съм неговата половинка както твърди, не тябва ли да изтрие някои неща?

    Не мога да понеса факта, че сигурно съм сядала в компанията на някоя от тези с, които е бил преди мен. Чувствам се ужасно! Не си представям живота без него! Усещам, че превръщам без да искам любовта ни в кошмар много го ревнувам, започнах да се съмнявам, когато излезе някъде постоянно мисля, че някоя иска да ми го открадне. Страх ме е от средата, която е доста ограничена.Той никога не си споделя ако някоя жена иска или флиртува с него или за минали неща. За бившата му разбрах от негов приятел случайно и много плаках.

    В София бяхме много щастливи и не съм се чувствала толкова подтисната. Все пак съм доста привлекателна жена и той го знае. Помогнете ми моля ви?!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.04.12 08:01#2АлексАлексНовакРегистрация: 11.10.11Град: ВарнаОтговори: 7от: Болезнена ревност Здравей! Много добре те разбирам, и аз съм много ревнива и знам как те изяжда отвътре и започваш да си мислиш какво ли не, даже може да не е вярно!
    Моят съвет е просто да не мислиш за това, а и ако има признаци, че се среща с нея, тогава можеш да се тревожиш.Сегашното ти състояние е породено от ненужни съмнения и страх.Знам го, защото аз съм в почти същото положение, само дето ревнувам най-добрата си приятелка.Това е, защото се страхуваш да не загубиш важен човек за теб.
    Мога да ти пожелая успех - да се справиш с ревността си и всичко да се оправи!!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.05.12 11:48#3ЕваЕваНовакРегистрация: 25.05.12Град: Велико ТърновоОтговори: 2от: Болезнена ревностЕдинственото,което мога да ти кажа,е че ревността убива всяка връзка,всяко твое съмнение се превръща в реалност в твоя свят,и подтиква половинката ти да се очужди от теб.Просто трябва да бъдем реалисти,а не да създавеме свят обзет от ревност.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.08.12 07:37#4Emma83Emma83НовакРегистрация: 10.08.12Град: -Отговори: 14от: Болезнена ревностРовила си му в телефона и мейлите? Аз знам, че на мен някой ако ми рови така, просто край, пък какъвто ще да е. Ако ще и женени да сте, личното пространство си е лично и с нищо не можеш да оправдаеш нарушаването му.

    Не съм съгласна и, че трябва да изискваш от него да трие снимки или спомени от предишни години, когато дори не си била в живота му. Или си много ревнива и вманиачена по приятеля си или самочувствието ти е толкова ниско, че виждаш заплаха във всяко нещо. Така си го обяснявам.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest