Ezine.bg»Форум»Деца и родители»За родителите и отношенията им с децата

За родителите и отношенията им с децата

  • 28.11.10 12:49#1nevergonevergoНовакРегистрация: 28.11.10Град: -Отговори: -За родителите и отношенията им с децатаВинаги когато в семейството има повече от едно дете забелязвам, че родителите имат някакви предпочитания към едното. Същото се отнася в последствие и върху техните внучета.

    На пример баба ми винаги е обичала повече братовчедка ми. Винаги е казвала, че аз не мога да се меря с нея и ме е пренебрегвала. Сега като и отида на гости ми говори само за нея, колко работи, колко е изморена, без да отчита факта, че аз сам учила и съм работила и сега продължавам да работя, едва ли се уморявам по- малко от нея.

    Таке е било и преди с майка ми и вуйчо ми - единия е получавал каквото поиска другия се съобразява, просто винаги по- големия отстъпва.

    Не мислите ли, че някак си не е честно подобно отношение?
    Забелязвам подобени ситуации непрекъснато около мен - братя сестри, баби лели чичовци - всеки си има фаворит, но това дали не се отразява зле на децата?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.11.10 02:48#2NeliSaNeliSaНовакРегистрация: 11.10.10Град: -Отговори: 4от: За родителите и отношенията им с децатаРазбира се, че се отразява на децата. Децата не трябва да се делят. Нормално е може би да има предпочитания, но в никакъв случай не трябва да се показва пред децата.

    И аз съм го забелязвала, по една или друга причина имат симпатия към едното дете и другото остава изолирано. Така другото се озлобява или само почва да страни от родителите си.

    Много грешна практика, при която самите родители отблъскват едно от друго децата си.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.11.10 04:30#3КрасимираКрасимираНовакРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: За родителите и отношенията им с децатаТака е, много е глупаво да показваш на децата, че харесваш едните, а другите не толкова. Но това е въпрос на възпитание и на зачитане на другите, съгласна съм, че всеки си има предпочитания, не говоря за майките, защото според мен те обичат децата си еднакво. Но другите роднини трябва да внимават, за да не израстнат децата им с комплекси.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.09.13 03:27#4ЕвгенияЕвгенияНовакРегистрация: 12.06.13Град: -Отговори: 14от: За родителите и отношенията им с децатаЛоша практика, да - породена от човешката слабост и себичност. Децата трябва да се приемат такива, каквито са, не да се трансформират спрямо образите в егоистичните представи на родителите. Неприятно впечатление ми прави и разграничението между "свои" и "чужди". Ествествено е да обичаш повече своето, но да си въобразяваш, че то е по-добро, по-умно, че заслужава повече от другите, си е абсолютна детинщина. Защо до табелите за знак СТОП пише "Внимание! Тук пресича вашето дете!" Нима животът на чуждите е по-малко ценен?!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest