Ezine.bg»Форум»Тя и Той, Сексуални отношения»Ревността, която ни убива

Ревността, която ни убива

  • 28.05.12 11:28#1ЕваЕваНовакРегистрация: 25.05.12Град: Велико ТърновоОтговори: 2Ревността, която ни убиваИ двата пола се поддаваме на тази не толкова добра емоция, а именно на ревността. Някои хора са на мнение, че когато човек ревнува, това означава, че обича, но това не е точно така. Този, който ревнува не вярва в себе си и няма нужното самачувствие, мисълта, че неговата половинка ще отиде при друг го подлудява.

    Ревността не е знак за обич, а е знак за притежание. Когато връзката ви се основава на недоверие, бъдете сигурни, че това няма да доведе до нещо добро. Не е изключено и да се налага не само психически тормоз, но и физически.

    Ревнивците са винаги на щрек, претърсват джобовите ви, ровят се в телефона ви, минават уж случайно покрай работното ви място за да се уверят, че сте там и не сте кръшнали.

    В голям брой от случаите подозираните в изневяра най-после правят тази крачка и се отдават на греха, а ревнивците се превръщат в жертви, тъй като са подозирали, че има трети човек.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.05.12 02:48#2IlariaIlariaМастър ШефРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 7от: Ревността, която ни убивакак може човек да има толкова голямо самочувствие, че да е сигурен, че половинката му няма да отиде при друг/а?! И въобще до самочувствие ли опират нещата? Според мен - не. Подобни ситуациия често са плод на моментно състояние или рутина в отношенията. Ревнивците са патологични случаи, ясно е, но тук идва ролята на половинката им да им вдъхне увереност. Ако не смятате, че двама души са заедно за да се допълват и подкрепят, то по-добре да не сте...В случая ако имате ревнив партньор и не можете да се справите със ситуацията, развръзката е прозаична - раздяла. :x: ОтговорОтговор с цитат
  • 31.08.12 07:02#3Emma83Emma83НовакРегистрация: 10.08.12Град: -Отговори: 14от: Ревността, която ни убиваРевността е сложила края на повече връзки и приятелства от всяко друго нещо.

    До някаква степен е необходимост - един вид израз, че държиш на човека до себе си и не искаш да го изгубиш, но от друга доста често минава в крайности и нещата стават грозни. Аз лично не смятам себе си за ревнива или поне не се е появил човекът, който да ме докара до там, но прекалената ревност за мен си е форма на мазохизъм - хем си убеден, че половинакта ти изневерява, хем продължаваш да искаш да си с нея и да я търсиш. Много интересен феномен.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.13 08:39#4cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 124от: Ревността, която ни убивааз не съм съгласна с вас.предпочитам да ме ревнува отколкото да не му пука за мен.стига само да не е патологична ревност.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest