Захранване след диета?

  • 03.10.10 12:35#1Elena TodorovaElena TodorovaГотвачРегистрация: 06.05.10Град: -Отговори: 7Захранване след диета?Здравейте всички,

    някой може ли да ми обясни какво точно представлява захранването след диетата? Какво мога да ям и какво не?

    Правила съм много диети, но никога не съм се захранвала след това, затова и незнам какво точно е позволено и с какво да не прекалявам.

    Предварително Блаагодаря на всички
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.10.10 01:18#2Ирена ЛазароваИрена ЛазароваНовакРегистрация: Град: -Отговори: 3от: Захранване след диета?Захранването след диета не е като захранване след гладуване. Диетата е хранителен режим, при който се яде, а не се гладува.

    Все пак, ако не искате да си върнете обратно свалените с диетата килца, добре е да знаете как да се храните или как да се захраните.

    Ако сте били на диета с нисък прием на въглехидрати, тогава при започване на техния прием ще върнете малко килограми – това е нормално. Примерно 1-3 кг е добре (пак зависи си от човека).

    Въпросът е в това как да се храним, така че да не върнем обратно всички свалени килограми, че и повече.

    Основен принцип на НЕ напълняването е: яжте толкова колкото харчите. Или с други думи яжте толкова калории колкото изразходвате.

    Не е необходимо да сте на диета, за да не напълнявате. След като вече сте отслабнали, можете да се храните нормално и няма да напълнявате.

    Ако се тъпчете с храна, която е сладка, направена от тесто или пържена – ще напълнеете отново.

    Идеята е да се храните здравословно 3-5 пъти на ден без да се тъпчете и да се опитате да прилагате наученото от диетата. Няма проблем 1 ден да прекалите с храната (били сте на гости на мама или е Коледа), но на следващия ден, направете разтоварващ ден – яжте салата и пийте чай (вода).

    Опитайте да балансирате храненето си. Яжте здравословно през повечето време, от време на време „прекалявайте”, след това обаче направете разтоварващ ден.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.11.10 03:11#3КрасимираКрасимираНовакРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: Захранване след диета?Най-важното правило е захранването да е съобразено и дните на диетата и гладуването. Колкото по-строга е тя, толкова повече дни се захранва. Първите дни се ядат само зеленчуци без сол, най-добре на пара или сварени и малко зехтин, после зеленчукови супички и плодове, и накрая овесени ядки, плодове и зеленчуци. Много е важно да се направи захранване, за да не се върнат загубените мазнини.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest