Ezine.bg»Форум»Здраве»На 24 години съм и страдам от безсъние

На 24 години съм и страдам от безсъние

  • 13.09.13 07:23#1JanissJanissНовакРегистрация: 01.09.13Град: -Отговори: 6На 24 години съм и страдам от безсъниеЗдравейте!
    Реших и аз да споделя, това което ме тормози и се надявам да има мили и отзивчиви хора, преминали през същото, които да ми дадат съвет.
    На 24 години съм. И имам проблеми с безсъние. Много хора ми казват: "Ама, та ти си на 20 години, как може безсъние, толкова си малка." Е, явно може... Имах много трудно детство, после проблеми, а за последните 5 години от всички роднини останах само с майка ми, останалите починаха и куп други стресови фактори. Това повлияваше на съня ми малко или много, но се търпеше.
    До преди месец, когато приятелят ми, с който сме от 7 години заедно и е най - най близкият ми човек не замина за няколко месеца извън България. Приех го доста по - тежко, от колкото трябваше и първата седмица бях доста депресирана. В момента в който се успокоих и започна безсънието, вече цял месец. Една вечер спя, три не.. будя се към 3-4 и не мигвам повече.
    Пробвах чайове, топло мляко, топли душове, четене какво ли не. Ходих и на невролог, изписа ми 3 вида транквиланти. От два дена ги приемам и единствената разлика е че спя малко, по - дълбоко, но пак се будя към 3-4 и се въртя за около час, а на другия ден съм като призрак. Отпаднало ми е, замаяно, гадно.
    Иска ми се някой минал през това да сподели опит... Не знам да пия ли тези хапчета или както казват всички, само с внушение, че ще ми изчезне проблема. Четох за едното лекарство, как причинява лесно зависимост, от която много трудно се излиза и като се спре става даже по - зле.
    Не знам темата ми до колко е подходяща за тук, до сега съм чела само любовни тематики, затова я публикувах в сектор "Здраве".
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.09.13 02:53#2music_musemusic_museНовакРегистрация: 05.09.13Град: -Отговори: 5от: На 24 години съм и страдам от безсъниеАз не разбирам много- кое е опасно, защото може да се пристрастиш към него като наркотик и кое не. Може наистина лекарствата да са ти полезни и да ти помогнат да се оправиш по-бързо и после да ги прекъснеш без никакви странични ефекти, но изглежда, че страха дали няма да се пристрастиш ти влия негативно- взимаш ги със свито сърце дали няма повече да ти навредят отколкото да ти помогнат и като резултат това ти докарва още повече стрес и причина за безсъние. Ти си объркана и не знаеш как да излезеш от този омагьосан кръг сама. Аз мисля, че като си ги започнала по рецепта- сама да прекъсваш не е добре, защото не може да взимаш и да спираш хапчета както ти харесва- можеш да се обадиш да попиташ личния си лекар дали са безопасни и дали водят до някаква зависимост- можеш да провериш в интернет за тези лекарства също- ако знаеш английски ще е супер, защото на английски ще ти излязат много статии и форуми.
    Според мен за безсънието ти са виновни неща, които са се случили в твоето минало както ти сама казваш и са оставили болезнени травми в психиката ти, които са се натрупали и сега ти ги преживяваш. Явно това постоянно ти се върти като мисъл или мисли, които ти не можеш да спреш- не е добре да си сама с мислите, които те натоварват и ти създават страхотно вътрешно напрежение- за да се освободиш от това напрежение и да забравиш за тях и за всичките ти проблеми- ти трябва да се откъснеш по някакъв начин- отиди да спортуваш, например, обаче ако си сама го направи както трябва- спортувай истински усилено, а не за отбий номер- поне няколко часа на ден (колкото можеш да издържиш)- натовари се максимално, за да се измориш и да изразходиш негативната енергия- срещай се с хора, които са позитивни и не те натоварват по някакъв начин с държанието си и си пускай да гледаш неща, които те мотивират, вдъхновяват и ти доставят удоволствие- има всякакви клипове в ю тюб. Говори с гаджето по телефона за нещата, които те натоварват и обсъждайте какво ще правите като се върне- ходене на кино и други забавни и приятни дейности - представяй си как ще ги правите - представяй си се колко си щастлива с него и как всичко ще е наред.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.09.13 08:53#3JanissJanissНовакРегистрация: 01.09.13Град: -Отговори: 6от: На 24 години съм и страдам от безсъниеТака е, много вярно казано. И аз си мислех това за спорта, иначе знам перфектно английски и четох много страхотии за едното лекарство, затова се замислих и се пооплаших. Приятелите ми и майка ми постоянно ми говорят, едните ми казват спри всичко, други пък пий там хапчетата, а аз знам че мога и сама да се преборя и че всичко е психика, но че ще отнеме време.
    Каквото и да стане, си мисля, че след 2 месеца, когато приятелят ми се върне всичко ще си дойде на мястото. И все пак това е доста време и трябва да си помогна до тогава
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.09.13 01:00#4music_musemusic_museНовакРегистрация: 05.09.13Град: -Отговори: 5от: На 24 години съм и страдам от безсъниеЕ, ти извинявай ама докато го няма приятеля ти - значи психически не можеш да се оправиш без него? Той ти е някаква опора и ти рухваш, ако го няма. Я, се стегни сама- случили са ти се наистина много гадни неща, обаче не може в живота да разчиташ на някой друг да те измъква вечно от калта и без него ти да си едно нищо- ако се направиш така емоционално и психически зависима от друг човек- това ще е много голяма грешка според мене. ОтговорОтговор с цитат
  • 17.09.13 11:29#5sisiisisiiНовакРегистрация: 17.09.13Град: -Отговори: 1от: На 24 години съм и страдам от безсъниеЗдравей,
    моят съвет към теб е обезателно да изследваш щитовидната жлеза!!!
    Аз имах същия проблем (безсъние, нервност, депресивност и т.н) оказа се от щитовидната жлеза и сега съм на лечение. Не губи време, искрено се надявам проблема да не е от това, но си направи изследванията. Успех!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.13 09:51#6JanissJanissНовакРегистрация: 01.09.13Град: -Отговори: 6от: На 24 години съм и страдам от безсъниеБлагодаря на всички... започна подобрението, надявам се да се задържи, спрях хапчетата и пия билкови на Д-р Тошков за нервите преди лягане..почнах да спя и на светната лампа и заспивам много лесно и не зомбясвам...Което е мн странно, цял живот на тъмно съм спяла. Иначе пробвах да се умарям много,бягах почнах ремонт - не стана, а щитовидната жлеза уж ми я погледна този, с напипване каза, че е добре, но не съм правила кръвни тестове. Надявам се да съм прескочила трапа, защото последните дни всичко е наред. ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.14 12:45#7MargiMargiНовакРегистрация: 23.01.14Град: -Отговори: 1от: На 24 години съм и страдам от безсъниеЗдравей,
    сега попадам в този форум и прочетох за проблема, който си имала. Дано вече всичко е минало, но искам да дам информация, която може да ползваш в случай, че се повтори, а и да споделиш с твои познати.
    Истина е, че непълноценния сън води до объркване, страхова невроза, преумора, нарушение на биологичния ни часовник и произвеждане на хормони от организма. Попаднах на американски пачове (лепенки)за сън Silent Nights на американска компания, които дават отлични резултати при проблеми със съня и апнеята, хъркането, лекия сън, неспокойния и нервен сън, въртене в леглото от безсъние, безсъние поради стрес и смущения поради нарушена хормонална система при жените в климактериум. Ако се събуждаме сутрин и чувстваме умора, то ние се нуждаем от този пач.

    Защото се оказва, че Silent Nights е първото наноустройство в областта на медицината, признато в Европа като ефикасно средство (медицинско устройство, клас А), лекуващо безсънието.
    Такива лепенки могат да се поръчат директно от сайта на компанията www.lifewave.com/823460 или можеш да се свържеш с мен по мейл или телефон. Ако имаш желание да поговорим, пиши на bez_bolka@abv.bg

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest