Моята модна мечта

  • 26.09.13 03:48#1JanissJanissНовакРегистрация: 01.09.13Град: -Отговори: 6Моята модна мечтаЗдравейте, реших да споделя моята дилема. На 24 години съм и като повечето хора и аз имам мечта. Разликата между мен и повечето обаче е, че заради трудните обстоятелства в държавата, много хора пренебрегват мечтите си или ги оставят на заден план с години. Нещо, което направих и аз, до някаква степен по принуда преди време.

    Като малка, след 7-ми клас много исках да уча в училището по облекло, което обаче нямаше такъв елитен имидж, като това, в което си учех и тогава волята на родителите ми да остана в моето си училище надделя, макар и сълзите и споровете, на 13 години нямаш много много право на независимост в решенията. След това завърших висшо, което ненавиждах, отново зарязах мечтата си и купищата рисунки на модели,защото повярвах на майка ми, че с това "гладна ще умреш, запиши нещо практично и лесно приложимо по - късно".

    А колко е лесно приложимо сега е друг въпрос.
    Само дето сега след толкова много учене на какви ли не науки, искам да съм това, което винаги съм искала, макар и без модното образование.
    Отне ми година да намеря някаква работа (различна от сервитьорство),която пак не е по "приложимата ми диплома". Работата наистина е много добра и като условия и като заплащане уж за стандарта на провинцията. Само че се появи тъкмо в момент, когато бях решила да направя свой моден сайт с мои модели. Докато седях тази година без работа бях проучила всичко, от сутрин до вечер ровех за изгодни варианти (тъй като не разполагам с големи финансови средства. И малко преди стартирането ми излезе тази възможност за хубава работа.

    Сега не знам как да постъпя. Ако зависи от мен и да направя това, което искам означава да напусна работа веднага и да продължа проекта си. Другият вариант е да опитам някак да съчетая двете, но така няма да съм пълноценна и на двете места, нещо което за мен е изключително важно.

    Притеснява ме факта, че не искам за 3-ти път да се откажа от мечтите си. Колкото повече време минава, толкова по - обсебваща става тая мисъл. Само това ми е в главата, само това ме интересува, само това ми дава енегрия, стимул и желание за борба, макар да знам колко е трудно и че рискът е голям. Не летя в облаците, точно затова се чудя как да постъпя. Ако някой има свое мнение, нека сподели, ще се радвам много.

    Благодаря за вниамнието ВИ.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.13 01:58#2ffНовакРегистрация: 28.09.13Град: -Отговори: 1от: Моята модна мечтаЗдравей! Преди няколко години бях в същото положение като теб и познавам чувството много добре. Мога да ти дам някои идеи ако искаш, но ми пиши лично съобщение. Ще се радвам ако мога да помогна ОтговорОтговор с цитат
  • 10.05.18 04:28#3Потребител#208480Потребител#208480НовакРегистрация: 07.03.18Град: -Отговори: 50от: Моята модна мечтаНе се отказвай от мечтите ти! Колкото и да е трудно ако си упорите ще постигнеш всичко, което искашОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest