- 04.11.10 05:24#1Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаЗдравейте,
чудя се какво да сготвя и ровя из интернет пространството...
Това ми се случва почти всеки ден, по лесно е ако някои ти даде идея... Та за това, нека да споделим, кой какво сготви вчера, може да излезе и някоя страхотна рецепта...ОтговорОтговор с цитат - 05.11.10 12:12#2от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаВчера нищо, но днес ще направя яхния с кафяв ориз, грах, моркови и чушки. А в събота - пиле с ориз и сметанова торта с готови блатове. ОтговорОтговор с цитат
- 16.11.10 03:22#3от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаВчера ядохме свинско по китайски в сладко кисел сос, рецепта от интернет, но соса не ми хареса особено, затова следващият път ще опитам друг сос. Тайната май е в кетчупа, в този сос нямаше такъв, само захар, оцет и олио. Иначе месото стана супер!ОтговорОтговор с цитат
- 16.11.10 03:23#4от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаЕто това е рецептата:
Продукти за 4 порции:
500 г свинско месо нарязано на кубчета
2 с. л. оризово вино
1 голямо разбито яйце
7 с. л. царевично нишесте
3 стръка зелен лук
100 г консервирани бамбукови връхчета
1 ситно нарязан зелен пипер
1/2 ч. л. морска сол
2 скилидки чесън ситно нарязани
За соса:
2 с. л. кафява захар
1 с. л. олио или зехтин
3 с. л. оцет (балсамов)
1 ч. л. нишесте
сол
Смесете солта, виното и яйцето. Оваляйте парченцата месо в тази смес, след това в нишестето. Изпържете парчетата в силно загрята мазнина за 4-5 минути до образуване на златиста коричка. Извадете месото и изцедете. Оставете в тигана само 2 с. л. олио, останалото излейте. Добавете нарязания лук, пипера, чесъна и бамбуковите връхчета и пържете 3 мин. След това добавете месото и разбъркайте.
За соса смесете всички съставки и нагрейте на умерен огън 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато.
Полейте месото със соса и подръжте още малко на огъня. Поднесете топло.ОтговорОтговор с цитат - 18.11.10 09:34#5от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаНие пък сме любители предимно на свинското месце, ето тази рецепта много ми хареса:
Свински джолани в гювеч
свинско месо - 3 свински джолана
картофи - 8-10 броя
3 домати - 3 броя
лук - 2 глави
моркови - 4-5 броя
гъби - 200 г
сметана - заквасена
бира - може и вино
сол
чубрица
Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.
Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.
Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.
Ами това е, опитайте, дано да ви хареса!
ОтговорОтговор с цитат - 12.05.18 08:20#6от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаНаправих картофи на фурна и пържолкиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest