Ezine.bg»Форум»Домакинство и покъщнина»Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни неща

Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни неща

  • 04.11.10 05:24#1desidesiРегистрация: 02.11.10Град: -Отговори: 13Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаЗдравейте,

    чудя се какво да сготвя и ровя из интернет пространството...

    Това ми се случва почти всеки ден, по лесно е ако някои ти даде идея... Та за това, нека да споделим, кой какво сготви вчера, може да излезе и някоя страхотна рецепта...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.11.10 12:12#2СусамкаСусамкаРегистрация: 05.11.10Град: -Отговори: 20от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаВчера нищо, но днес ще направя яхния с кафяв ориз, грах, моркови и чушки. А в събота - пиле с ориз и сметанова торта с готови блатове. ОтговорОтговор с цитат
  • 16.11.10 03:22#3КрасимираКрасимираРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаВчера ядохме свинско по китайски в сладко кисел сос, рецепта от интернет, но соса не ми хареса особено, затова следващият път ще опитам друг сос. Тайната май е в кетчупа, в този сос нямаше такъв, само захар, оцет и олио. Иначе месото стана супер!ОтговорОтговор с цитат
  • 16.11.10 03:23#4КрасимираКрасимираРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаЕто това е рецептата:

    Продукти за 4 порции:
    500 г свинско месо нарязано на кубчета
    2 с. л. оризово вино
    1 голямо разбито яйце
    7 с. л. царевично нишесте
    3 стръка зелен лук
    100 г консервирани бамбукови връхчета
    1 ситно нарязан зелен пипер
    1/2 ч. л. морска сол
    2 скилидки чесън ситно нарязани
    За соса:
    2 с. л. кафява захар
    1 с. л. олио или зехтин
    3 с. л. оцет (балсамов)
    1 ч. л. нишесте
    сол

    Смесете солта, виното и яйцето. Оваляйте парченцата месо в тази смес, след това в нишестето. Изпържете парчетата в силно загрята мазнина за 4-5 минути до образуване на златиста коричка. Извадете месото и изцедете. Оставете в тигана само 2 с. л. олио, останалото излейте. Добавете нарязания лук, пипера, чесъна и бамбуковите връхчета и пържете 3 мин. След това добавете месото и разбъркайте.

    За соса смесете всички съставки и нагрейте на умерен огън 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато.

    Полейте месото със соса и подръжте още малко на огъня. Поднесете топло.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.11.10 09:34#5костадинкакостадинкаРегистрация: 15.11.10Град: -Отговори: 30от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаНие пък сме любители предимно на свинското месце, ето тази рецепта много ми хареса:

    Свински джолани в гювеч

    свинско месо - 3 свински джолана
    картофи - 8-10 броя
    3 домати - 3 броя
    лук - 2 глави
    моркови - 4-5 броя
    гъби - 200 г
    сметана - заквасена
    бира - може и вино
    сол
    чубрица

    Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

    Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

    Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.

    Ами това е, опитайте, дано да ви хареса!

    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.05.18 08:20#6Потребител#203114Потребител#203114Регистрация: 15.12.17Град: -Отговори: 50от: Какво сготвихте вчера..малко идеи за вкусни нещаНаправих картофи на фурна и пържолкиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest