Ezine.bg»Форум»Здраве»Операция фиброаденом на гърди

Операция фиброаденом на гърди

  • 11.12.13 01:20#1ЖанетаЖанетаНовакРегистрация: 11.12.13Град: Стара ЗагораОтговори: -Операция фиброаденом на гърдиЗдравейте! предстои ми операция за премахване на фиброаденом от двете гърди. Ще ме оперира доктор Ангел Димов в Онкодиспансера в Стара Загора. Операцията ще ми бъде с пълна упойка.Искам да ви попитам ако има някой опериран лично от него да ми пише - как протича цялата процедура, слага ли се тръба в трахеята по време на операцията а също и дрежан след нея. Ще ви бъда много благодарна ако някой ми пише,как протича всичко това ,мнооооооооого ме е страх
    Благодаря предварително!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.12.13 01:34#2СтаниславаСтаниславаНовакРегистрация: 13.09.13Град: ДобричОтговори: 3от: Операция фиброаденом на гърдиЗдравей мила. Не разбрах защо трябва да се оперираш. На колко години си, раждала ли си, колко голям ти е фиброаденома, има ли нещо обезпокоително.
    Лично аз от близо 4 години, след раждането и кърменето имах 2 фиброаденома. Бяха 2, пораснаха до 1,5 см и спряха да растат.
    Бяха само 2. Преди месец ходих на профилактичен преглед и се оказа, че на едната гърда имам още 3 фиброаденома, т.е. след 1 година ми се появиха още 3. Ако се бях оперирала преди година, сега отново щях да съм за операция. А това е доста стресиращо. Не казвам, че непременно на теб ще ти се появи друга бучка, но те са склонни да рецидивират.
    Докторите ми казаха, че много рядко прераствали в нещо злокачествено и трябва да се наблюдават. Щом си решила така за себе си, ок, решението е твое. Казаха ми още, че операцията е по-скоро козметична, за 15 мин., нетравмираща, с пълна упойка и надали ще ти слагат тръба в трахеята, това са глупости. Успех!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest