Ezine.bg»Форум»Рецепти»Нещо сладичко

Нещо сладичко

  • 07.11.10 08:23#1miranditkamiranditkaНовакРегистрация: 07.11.10Град: -Отговори: 1Нещо сладичкоЗдравейте,

    голям чревоугодник съм и винаги ми се яде нещо сладичко...но бисквитките ми омръзнаха много бързо...

    Предлагам всеки да сподели по една бърза и вкусна рецепта за нещо сладичко, за да обменим опит

    Ето и моята:

    Бисквитена торта

    Необходими са - 2 пакета обикновенни бисквити, 2 кремчета без варене на доктор Йоткер, 1 кутия прясно мляко, и един банан.

    Кремчетата разбърквам както е описано на опаковката. После топя бисквитите в мляко и ги редя в тавата. Ред бисквити, ред крем, малко нарязан банан на кръгчета и така докато не свърши кремчето. Последно остава само то и украсявам с каквото имам под ръка. В повечето случаи - орехи.

    Добър апетит
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.11.10 10:15#2Ирена ЛазароваИрена ЛазароваНовакРегистрация: Град: -Отговори: 3от: Нещо сладичкоЕто от мен и един хубав [url=http://recepti.gotvach.bg/r-3326-Шоколадов_крем_с_бадеми]шоколадов крем:

    Необходимите продукти са сметана 400мл, прясно мляко 300мл, шоколад към 100 грама, масло 100 гр., захар 75 гр., брашно 30 гр., какво 20гр. и бадеми 70 гр.

    Леко разтопете маслото в тенджера на слаб огън и добавете настъргания шоколад. Бъркайте интензивно с дървена лъжица, за да се смесят съставките добре. Свалете съда от котлона и добавете брашното, какаото и не спирайте да бъркате.

    Добавете ванилията и захарта и продължете да бъркате до получаване на хомогенна смес. Постепенно наливайте сгорещеното мляко, разбивайте и върнете на огъня да кипне. Поставете тенджерата в студена вода и бъркайте, за да се изстуди кремът.

    Прибавете смлените бадеми, след което разбитата добре сметана - бъркайте внимателно и продължително. Кремът се разсипва в подходящи купички и се изстудява за час-два в хладилник.

    Да ви е сладко
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.11.10 03:19#3КрасимираКрасимираНовакРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: Нещо сладичкоАз пък съм фен на мъфините

    Ето една страхотна рецепта:

    . 350 мл брашно за торти
    . 200 мл захар
    . 2 ч л бакпулвер
    . 2 ч л ванилова захар
    . 100 мл течна сметана
    . 2 яйца
    . 100 г разтопено масло
    . 100 мл силно кафе
    . 3 с л горчиво какао
    . 100 г шоколадов чипс

    Яйцата се разбива със захарта до състояние пяна. Добавят се сметаната и кафето. Всички сухи съставки се смесват и се пресяват в течната смес. Добавя се шоколадовия чипс и внимателно се разбърква. Формите за мъфини се пълнят до 3/4. В предварително загрята фурна 200 С около 15-20 мин.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.11.10 09:20#4GeorgiGeorgiНовакРегистрация: 14.11.10Град: -Отговори: 16от: Нещо сладичкоАко ви трябват хубави рецепти, това е най-добрият сайт в БГ:
    http://recepti.gotvach.bg/
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.11.10 04:23#5КрасимираКрасимираНовакРегистрация: 01.11.10Град: -Отговори: 29от: Нещо сладичкоТази баница много ми хареса, та реших да дам рецептата

    тиква - 600 г
    кори - 1 пакет, за баница
    ябълки - 3 броя
    захар - 2 ч.ч.
    пудра захар - 1 к.ч.
    вода - 1 ч.ч.
    мазнина - 1 к.ч. растителна
    масло - 60 г краве
    1 пак. канела

    Приготвяне
    Почистената тиква настържете на едро ренде и задушете в част от растителната мазнина. Оставете да изстине и прибавете почистените и настъргани по същия начин ябълки, 1 ч.ч. захар и пакетчето канела.

    Разстелете корите за баница и равномерно върху всеки лист разпределете сместа по дължината. Завийте листа на руло и поставете в намазнена правоъгълна тавичка.

    Разпределете кравето масло, нарязано на кубчета. Поставете в загрята фурна и печете на 200 градуса до златист цвят. От останалата чаша захар и чашата вода направете захарен сироп и залейте десерта след изпичане.

    Горещият захарен сироп се залива върху изстудената сладка баница. Когато изстине напълно, поръсете и с пудра захар.

    Дано да ви хареса!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.11.10 03:43#6костадинкакостадинкаНовакРегистрация: 15.11.10Град: -Отговори: 30от: Нещо сладичкоЕто рецепта за една страхотна Орехова торта

    яйца - 4 броя
    захар - 250 г
    вода - 10 с.л. гореща
    брашно - 200 г
    бакпулвер - 10 г
    орехи - 75 г смлени
    прясно мляко - 300 г
    краве масло - 125 г
    захар - 350 г
    какао - 1 с.л.
    ванилия - 1 пакетче
    нишесте - 4 с.л.
    сметана - сладкарска за покриване отгоре
    мед - 2 с.л.


    Приготвяне
    Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.

    Разпределя се на три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изтине се изважда и процедурата се повтаря и за другите два блата.

    За да приготвите крема кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане. Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сирипът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

    В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново 2 блат и повторете процедурата. Върху третия сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.

    Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.11.10 08:43#7Катя ЛулчеваКатя ЛулчеваНовакРегистрация: 31.10.10Град: ГабровоОтговори: 1от: Нещо сладичкоРуло с ябълки
    ПРОДУКТИ:
    3 яйца
    1 кафена чашка захар
    1 кафена чашка брашно
    3-4 ябълки
    щипка сол
    ПРИГОТВЯНЕ:
    Яйцата се разбиват на пяна със захарта, водата и щипката сол.Постепенно се прибавя брашното..Ябълките се настъргват на едро ренде и по желание се прибавят счукани орехи.Правоъгълна тавичка се намазва с мазнина и върху нея се изсипват ябълките, след това и тестото.Пече се до бледорозово в предварително загрята силна фурна, която се намаля до умерена, непосредствено преди поставянето на тавата в нея.Напълно изстинала, се обръща върху кърпа(тензух), която е постлана на равна повърхност и с размери, по-големи от тези на тавата.Навива се на стегнато руло, като двата края на кърпата се завързват.Така престоява около 2-3 часа, след което от рулото се отстранява кърпата внимателно.Поръсва се с пудра захар, и по желание канела.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.12.10 01:28#8надето надето НовакРегистрация: 01.12.10Град: -Отговори: 12от: Нещо сладичкоСтрахотни рецептички, ще взема да опитам някоя

    аз пък много обичам мъфини. ето я и моята най-любима рецепта:

    Продукти:
    2 ч брашно
    1 ч захар
    1 с л бакпулвер
    1 / 2 ч л сол
    2 с л фино настъргана портокалова кора
    1 ч кисело мляко
    1 / 2 ч разтопено масло
    3 с л портокалов фреш
    1 / 2 капсула есенция ванилия
    1 яйце
    - Кафява захар за поръсване
    - течен шоколад

    Приготвяне:

    Загрейте фурната до 170* С.
    В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта.
    Смесете с портокаловата кора, захарта и разбъркайте.
    В друга купа смесете млякото, маслото, сока и яйцето.
    Разбъркайте добре и добавете ванилията.
    Започнете да добавяте брашното.
    Бъркайте до хомогенност.
    Подгответе формата за печене като поставите предварително хартиени капсули във всяко гнездо.
    С лъжица за сладолед насипете част от сместа във формата за мъфини.
    Сложете 1 ч л течен шоколад, след което допълвате с още от сместа.
    Поръсете мъфините с кафява захар.
    Печете около 20 мин или при проба с дървена клечка трябва да излезе суха.

    Готовите мъфини оставете върху метална решетка.

    Приятен апетит :wink:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.03.16 11:34#9MonikaMonikaНовакРегистрация: 16.08.15Град: Бяла водаОтговори: 88от: Нещо сладичкоНякой правил ли е сладкиш негърче, ако може да ми даде рецепта?ОтговорОтговор с цитат
  • 09.12.16 10:41#10MonikaMonikaНовакРегистрация: 16.08.15Град: Бяла водаОтговори: 88от: Нещо сладичкоМного ти благодаря ОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.17 03:17#11AniAniНовакРегистрация: 20.02.17Град: -Отговори: 2от: Нещо сладичкоСтрахотни рецепти! Ще ги пробвам всичкитеОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.17 07:41#12Потребител#186190Потребител#186190НовакРегистрация: 22.02.17Град: -Отговори: 8от: Нещо сладичкоАз изпробвах няколко от тях и съм много доволна.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.03.17 12:40#13Потребител#186365Потребител#186365НовакРегистрация: 25.02.17Град: -Отговори: 10от: Нещо сладичкоОбожавам да похапвам сладко, любимият ми десерт е чийзкейкът.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.05.18 11:39#14Потребител#203114Потребител#203114НовакРегистрация: 15.12.17Град: -Отговори: 50от: Нещо сладичкоИ аз също! Някой може ли да сподели рецепта за чийзкейк с малиниОтговорОтговор с цитат
  • 26.03.21 03:44#15bari03bari03НовакРегистрация: 25.03.21Град: СофияОтговори: 11от: Нещо сладичкокрем карамел ?ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.21 12:09#16Потребител#259242Потребител#259242НовакРегистрация: 27.06.20Град: -Отговори: 20от: Нещо сладичкострахотни рецепти, много се вдъхнових и утре определено ще направя нещо сладкоОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest