Без приятели...

  • 01.11.14 08:51#1sunshinesunshineНовакРегистрация: 01.11.14Град: -Отговори: -Без приятели... Здравейте. Имам един проблем от година насам. Девети клас съм, втора година в гимназията. В осми клас уж влязох в училището, в което исках, но не успях да се впиша в класа си. Опитах се. Направих каквото можах, но така и нямам приятели от класа. Всички ме отбягват, не желаят да разговарят с мен. Старая се да изглеждам добре и да не съм отблъскваща на външен вид. Винаги съм се държала добре, усмихнато и приветливо, помагам, когато някой има нужда от нещо, никога не съм обиждала никого, но въпреки това, аз пак нямам приятели и съм аутсайдерът на класа.

    Опитвам се да не мисля за това, да продължавам напред с високо вдигната глава и да се съсредоточа над уроците. Мъча се да потисна не само този проблем, но и чувствата, които изпитвам към един съученик от осми клас. Опитвам се да заровя това дълбоко в себе си и да го забравя. Но не мога... Миналата учебна година имаше едни глупави закачки и подигравки, тази година няма (за което съм много благодарна, защото бях подложена на истински тормоз). И извън училище нямам приятели. Винаги съм сама. Не намирам общ език с останалите и вече започвам наистина да се отчайвам и да се обвинявам. Чувствам се като изхвърлена на боклука отрепка... Не знам вече какво да направя... Имам нужда от помощ.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.11.14 11:31#2човекачовекаНовакРегистрация: 08.05.14Град: -Отговори: 32от: Без приятели... не се отчайвай просто има такива хора такава порода наричаме се вълци единаци , мислиш различно не си харесва и се делиш от всеобщата овча заблуда и надменност , имай търпение според мен има много причини може да си надменна , може да си арогантна , може да отблъскваш този тип хора които са свикнали да живеят като стадо (компания) това не бива да смущава духа , може да си със социален статус по висок от този на съучениците ти и да те избягват , може да не желаеш да се шибаш и друсаш като тях или не желаеш да слушаш простотиите им и те да го усещат и истинктивно да те отбягват, аз като ученик имах същият проблем родителите ми са успели хора работещи богати и винаги съм се стремял да си създам приатели но не колкото и да си готин колкото и да ги уважаваш колкото и да ги слагаш на пиадестал се деляха от мен защото имах шибан характер бях надменен и го усъзнавах че съм над тях не съм избивал комплекси но просто ме отбягваха срах ги беше от мен после и сега пак съм богат работя здраво осъзнавам недостатъците си и се опитвам да ги коригирам но хората в българия просто мразят и ненавиждат успелите хора не си от техния сой , човек понякога трябва да приеме самотата а не да се бори с нея тя е нещо хубаво усмисляш себе си и другите , това че нямаш приатели не значи че един ден няма да си намериш може би просто средата не е твоята не унивай гледай си уроците гледай да станеш успешен човек и добър човек , ше си намериш приател които ще те разбира и ще ти бъде достатъчно но най важното не се комплексирай ти не си нещо по доло от съучениците ти а просто си различна това не е само недостатък зависи от теб как ще го използваш ти не си аутсаидер и не си вменяваи такова мислене по късно в живота на по късен етап живота показва кои е аутсаидер ти които си успял или това дете от класа което те е тормозело или обиждало и е станало продавач или гастарбаитер в чужбина не чуждото мнение е важно важно е как самата ти се възприемаш ако ти се уважаваш рано или късно и другите ще започнат да те уважават имам предвид ако ти самата не приемаш чуждата глупост никой не може да ти влияеОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.15 01:01#3Cvetelin PopovCvetelin PopovНовакРегистрация: 18.01.15Град: СофияОтговори: 10от: Без приятели... Да ти имам проблемите.
    Колко повече растеме толкова по сами ставаме. Така че хич да не ти пука всеки е така,
    Отдай се на ученето и това е имаш нет така че можеш да си другарче както с мен така и с цял свят
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.02.15 12:52#4veronikaveronikaНовакРегистрация: 17.02.15Град: ВарнаОтговори: 14от: Без приятели... Направих каквото можах, но така и нямам приятели от класа. Всички ме отбягват, не желаят да разговарят с мен.
    а как ти мислиш защо не желаят да разговарят с теб?
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest