- 12.12.14 01:07#1Много вкусна сурова туршияВ един буркан от 3 литра до долната резка се налива оцет.
Слагат се 3 добре напълнени супени лъжици морска сол, 3 супени лъжици захар, 10-20 зърна чер пипер.
След това се редят до горе зеленчуци по избор: зеле, карфиол, чушки /сладки и/или люти/, зелени домати, моркови, като между тях се поставя по желание целина и/или копър. Притискат се плътно.
Допълваме буркана догоре със студена вода.
Внимателно обръщаме буркана и течността му се изсипва в тенджера.
В буркана се поставят прилепени до стените му 3 таблетки аспирин.
Течността в тенджерата се вари 3-4 минути.
След това ТОЧНО В ЦЕНТЪРА НА БУРКАНА, НА ТЪНКА СТРУЙКА /ИНАЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПУКА/ се сипва врялата марината. Веднага се затваря с капачка.
Буркана се обръща с капачката надолу и стои така 24 часа.
След това се обръща в нормално състояние.
Тази процедура с обръщането се прави още 2 пъти, като се обръща през 2-3 дни.
Добро за консумация: след 1 месец.
За по-малки буркани количеството се редуцира според обема.
Това е изключително вкусна и най-мързеливата туршия на света. Веднъж ако направите от нея и ви хареса /няма как да не ви хареса, невероятна е/, след това все ще я правите. Няма варенета допълнителни и никакви разправии.
Да добавя и още нещо: става много свежа и хрупкава и освен като добавка към ястия е идеална и за мезе към твърд алкохол. Изобщо: мултифункционална, съвсем сериозноОтговорОтговор с цитат - 17.06.16 08:01#2от: Много вкусна сурова туршияЗадължително ще я изпробвам, надявам се да се получи супер.ОтговорОтговор с цитат
- 03.01.17 05:25#3от: Много вкусна сурова туршияВчера направих туршия от моркови. Рецептата намерих в нахрани.ме. Стана много вкусна, хубаво е,че през цялата година мога да си правя такава туршия. Идеална е за гарнитура на различни видове ястия.ОтговорОтговор с цитат
- 11.05.18 11:37#4от: Много вкусна сурова туршияМоже ли да споделиш рецептатаОтговорОтговор с цитат
- 14.11.21 11:00#5от: Много вкусна сурова туршияняма ли яОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest