Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Форум»Деца и родители»Как да интерпретираме детските рисунки

Как да интерпретираме детските рисунки

  • 06.03.11 05:51#1desidesiНовакРегистрация: 02.11.10Град: -Отговори: 13Как да интерпретираме детските рисункиДнес трябваше да гледам детето на едни познати. Решихме да си рисуваме само двете. На скоро правих тест на група деца, като помощник и се сетих за него. Помолих детето да нарисува къща, човек и дърво. Това което ми направи впечатление е че цялата рисунка беше черна, мрачна. Клоните на дървото бяха изсъхнали, къщата с много малко детайли. Нямаше и небе и слънце.

    Тези познати демонстрират в обществото доста добро положение, изглеждат и задружно семейство. Помолих детето да нарисува и неговото семейство. Интересно, че то отказа, нарисува само себе си в много малки размери. За бащата каза, че го няма - той бил на работа и за това не го нарисувал, а мама - тя е с приятелки на кино.

    Според тълкуването ми - определено има някакъв проблем.

    Някой може ли да ми помогне с определянето. Не бих си позволила да коментирам с родителите, но лично за себе си ми е интересно до колко рисунките на децата наистина говорят за състоянието на семейството и за това как се чувстват те.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.09.11 03:21#2LudmilaLudmilaНовакРегистрация: 07.02.11Град: ШуменОтговори: 10от: Как да интерпретираме детските рисункиЗдравей!
    Доста късно се включвам, но сега попаднах на поста ти. Ето тук можеш да прочетеш доста интересни неща - в линка към статията за детските рисунки в "Моето дете": http://www.uniqueandmonique.com/2011/edna-podarena-detska-risunka/
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest