Ezine.bg»Форум»Деца и родители»Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?

Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?

  • 07.01.15 09:03#1AnastasiqAnastasiqНовакРегистрация: 08.11.13Град: -Отговори: -Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?Здравейте! Не съм сигурна дали това е точното място за темата ми, така че извинете ако не е!
    Положението ми е много объркано и сложно и просто не знам как да постъпя в тази ситуация. На 21 години съм и в момента живея извън България. 2010 по решение и настояване на баща ми и леля ми дойдох да живея и уча тук ей така от нищото, за което майка ми беше против. След една година на мъки (говоря за цялостната трудност + ужасното отношение от тяхна страна), се наложи да ме изпратят отново в България. Образованието ми беше доста объркано, но успях да изкарам поне 10 клас (повтарях годината заради това, че не ми признаха обучението). 2013г., след ново налагане на мнението си казах добре, нека да дам втори шанс на живота в чужбина. Заминах, като известо време живях с баща ми а след това се изнесох при приятеля ми, където съм и сега.

    Дотук ок, но вече не издържам на цялостното напрежение, започнах да имам страшни депресии, като цяло от няколко месеца се чувствам отвратително и искам по най-бързия начин да се прибера в България окончателно.

    Знам,че някои биха казали,че прибиране би било глупаво, но за мен това не е живота, който искам да имам и не се чувствам добре и щастлива- напротив!
    Та, събрах смелост и отидох да разговарям с гореспоменатите си роднини- да им кажа какво и защо съм решила. Майка ми ме подкрепя изцяло, но от страна на баща ми (и леля ми) получих ужасно унизителни обвинения, категорична забрана (ти няма да стъпиш там, забравяш за България и прочие) а за капак и заплахи, че ако се вземат билети зад гърба им ще стане страшно... Да съм си сядала на д-то и да съм си взимала образованието- добре, аз не съм спряла да си бъда зад образованието, но останалата част не е за мен в тази страна!

    Смятам, че съм достатъчно голям човек за да взема решение за себе си и да избирам сама къде да живея и какъв ще е живота ми.

    Болно ми е, че отношенията ми с тях са такива от край време- винаги контрол, винаги каквото кажат те... не мога повече и не знам какво да направя. Как да постъпя, просто не знам.

    Ако някой може да ме посъветва как да се справя в тази ситуация ще бъда благодарна! Мерси предварително!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.01.15 09:18#2Потребител#152888Потребител#152888НовакРегистрация: 27.12.14Град: -Отговори: 8от: Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?Първо пълнолетна ли си? Ако да - нямат право да те спират. Второ, защо толкова държат да учиш в чужбина? Това разделение на родителите ти не ми харесва, като ще те карат нещо, поне да са съгласни и двамата, за да изглежда решението им що-годе правилно. Трето, какво точно не ти харесва в чужбина? Подреди си приоритетите и ако "против" са повече от "за" за оставането там, изложи причините и заключенията пред родителите си... и леля ти, която незнайно как се е наместила между тях. Дръж се като зрял човек и ще те приемат като такъв. Все пак говорим за твоя живот.ОтговорОтговор с цитат
  • 05.10.15 04:11#3Пламена M.Пламена M.ДжедайРегистрация: 13.11.12Град: -Отговори: 193от: Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?Нищо не могат да ти кажат. Пишеш, че живееш с приятеля ти - ако се върнете двамата, ще е по-лесно, от гледна точка на това как ще се оправяте тук финансово имам предвид. Само обмисли добре дали ще успееш да се справиш без подкрепата на семейството си и по-точно - баща ти. Но все пак мисля, че на тези години трябва вече да те възприемат като здравомислещ човек, обясни им, че сама можеш да взимаш решения.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.01.16 03:38#4MonikaMonikaНовакРегистрация: 16.08.15Град: Бяла водаОтговори: 88от: Роднините ми застават срещу много важно мое решение. Как да се справя?Достатъчно си голяма вече сама да решаваш как да живееш. Заставаш пред тях и им казваш, че няма те да управляват живота ти.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest