Ezine.bg»Форум»Тя и Той, Сексуални отношения»Омъжвам се за него, а те не искат да го приемат

Омъжвам се за него, а те не искат да го приемат

  • 10.01.15 11:55#1LexyLexyНовакРегистрация: 10.01.15Град: СофияОтговори: -Омъжвам се за него, а те не искат да го приемат Здравейте! Първо искам да кажа, че това в никакъв случай не е история за омраза, а напротив- изпълнена е с много обич, отдаденост и разбирателство.
    Преди малко повече от 3 години се запознах с момче от друга религия. Мюсюлманин е, от Истанбул, запознахме се в с
    Студентски град, където и двамата живеехме по това време. Студентският ни живот не беше кафета, дискотеки и безразборен секс както всички си представят. И двамата работехме много, сблъсквахме се с много трудности и постепенно се научихме един за друг да бъдем опора.
    Къде е проблемът ли? Родителите ми на около втората седмица от връзката ни се запознаха с него. Харесаха го. Разбира се, мислеха, че не е сериозно.Една година по- късно започнаха разправиите и обидите, които продължават и до днес. След 3-годишна връзка ние продължаваме да сме все така влюбени, карали сме се не повече от 5 пъти и то защото на моменти ме изнервяше как приятелите му постоянно го използват за какво ли не. Гледах в повечето случаи да си замълчавам и така с всеки изминал ден ние се отдалечихме той от неговите и аз от моите приятели и станахме единствени един за друг. Разбира се имаме нови приятели, колеги и изобщо хора, на които безкрайно много благодаря за обичта и подкрепата, защото аз лично бих рухнала психически ако ги нямаше до мен. Пиша всичко това, защото утре подписваме граждански брак, предупредих семейството си, че имам такива намерения, но тъй като те твърдо отказват да го приемат, реших да не им казвам за датата, тъй като само биха развалили така или иначе донякъде моя щастливо-тъжен сватбен ден.
    Искам само да посъветвам момичетата, чиито семейства са консервативни, изобщо да не си помислят да излязат на среща с мюсюлманин, защото, повярвайте ми, почти всички от тях са чаровници и е лесно да хлътнеш, понякога дори може да си струва и тогава губиш и семейството си и мечтите си.
    За щастие неговото семейство ме приема не като бъдеща снаха, а като дъщеря.Прекарвам отпуските си в Истанбул. Ходя на уроци по турски и разбирам всичко, което говорят помежду си. Само при мисълта за тях сърцето ми се изпълва с неописуемо чувство и очите ми се насълзяват. Много обичам семейството си и дано някога ми простят, макар да казват, че аз за тях съм мъртва от момента, в който се свържа с него.
    Момичета, мислете! Не всеки може да обърне гръб на всичко познато и да бъде щастлив. Не забравяйте, че всеки един флирт е потенциална връзка и ако хората около вас не са широко скроени, не започвайте нещо, което след време ще ви причини страдание.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.01.15 11:41#2човекачовекаНовакРегистрация: 08.05.14Град: -Отговори: 32от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематспоред мен това е измислица , ама пълна , според мен като българин брака с турчин е нещо долно и анти българско като родител не искам и да си помислям , закърмен съм с ненавист към тези хора и в един етап от живота си надрастнах тази ненавист бях решил че съм сгрешил и съм ги съдел безпричинно, като исключим историческите мотиви зашото ако си човек на място никога не би се омъжил за дете на хора които са ни бесели , убивали , вземали деца за еничари та като исключим само това или културно битовите неща самата колтУРА е различна , аз лично помня батак всеки ден когато чуя думата турчин не искам да съм лицемер и да казвам че ги уважавам като ги ненавиждам , в тяхната култура жената е забрадена , ще те накара да си смениш религията ако ли пък не с времето родителите му ще го натиснат и като го пречупят той няма да те остави на мира , та да продължа с разказа си до момента в които реших да поопозная тези неща турците на пръв поглед са готини но зад маската на неебателен пич се крие дълбока омраза към различния дълбока нетолерантност и дори липса на желание за промяна те с германия не можаха да се интегрират кво да говорим сега днешни дни не съжелявам че съм ненавиждал тези утрепки , знам че ще кажеш това е поредният нетолерантен ,може и да си права може и да е така , може и твоя човек да е различен но като цяло знам че масата са такива боклуци че в анадола при кюрдите си им е най добре един ден като дойте момента си спомни това което съм ти писал сега защото като се омъжиш той ще стане различен , уважавам баща ти достоен българин браво така се прави моли се на господ упасенията му да са напразни тоя комунизъм проми българският мозък много толерантност много нещо и сега се женят жените за турци ужас липса на самоуважение и достоинство господ на всички прощава но на глупаците никога това е неуважение към предците ни , дано твоят човек е различен дано твоите деца са с имена различни от ахмет мухамед , мустафа дано са българчета в което дълбоко се съмнявам а ти путко заспала си срам за българия , съжелявам че те съдя но ценностната система на българина я няма ако я имаше ти щеше да те е срам да се покажеш на улицата с тоя фес междо другото не съм атакист и мразя теа чекиджииОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.15 02:29#3Потребител#153659Потребител#153659НовакРегистрация: 14.01.15Град: -Отговори: 1от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематМило момиче, искрено се надявам да се осъзнаеш и да спреш тази връзка докато е време. Напълно подкрепям родителите ти. Аз също съм родител и ако някое от децата ми решат да се обвържат с човек, изповядващ исляма, за нищо на света не бих подкрепила подобна връзка. Както каза господина преди мен, преди брака нещата са едни,а след него се оказваш в жестоката реалност, която няма нищо общо с преживяванията ти до момента.
    Чети, има достатъчно истории за жени изживели подобни връзки.
    Все пак животът си е твой, но искрено се надявам решението, което си взела, да не се окаже грешно и някой ден да се окаже, че родителите ти са били прави.
    Съвета ми е да ги послушаш. Не се заблуждавай, любовта не трае вечно, особено при културни и религиозни различия.Родителите са тези, които обичат децата си вечно.
    Сега може и да мислиш, че това не е така, но когато си имаш собствено дете, ще видиш, че съм била права.
    Отрежеш ли пътя към бащиния дом, тежко ти и горко!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.15 04:50#4PlamPlamНовакРегистрация: 14.01.15Град: -Отговори: 2от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематТака. Няма нищо гнусно в любовта... Дори и между две различни религии това е любов, най-силния стремеж към желаното щастие... Всеки заслужава щастие. Моята приятелка е латино американка аз съм Българин. Тя е по голяма от мен с 7 години. Тя е католичка а аз православен и какво от това ? Аз съм безкрайно щастлив с нея. А на теб казвам да не слушаш никой. Обичайте се! Ти решаваш с кой да си щастлива, не семейството ти. Надявам се да съм ти помогнал и много късмет ти пожелавам !!! ))
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.15 08:16#5cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 124от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематпросто не мога да повярвам 4е все о6е има хора страда6и от предразсъдици.за мен лубовта е над вси4коОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.15 01:42#6Потребител#153868Потребител#153868НовакРегистрация: 19.01.15Град: -Отговори: 2от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематПривет!
    Минала съм почти по същия път и наистина не е лесно!
    Толкова много имам да казвам,че не знам от къде да започна!
    Та,аз съм омъжена за арабин,там пък положението още по-зле,щото те освен,че са друга религия пък са и терористи!Затварят жените си в къщи,слагат им забрадки -бля-бля-бля!ДА АМА НЕ!От всички нации,от всички религии,от всички възрасти си има хора и `хора`!Имам прекрасно семейство вече осем години,най-прекрасния мъж за мен и две още по-прекрасни дечица!Сблъсках се с неодобрението на родители и близки и още други проблеми,но съм щастлива от избора,който направих!Но в нашия случай нещата се стекоха по друг ред!В началото родителите ми реагираха остро и се опитаха да ми повлияят,но след като разбраха,че решението ми е категорично,запознаха се с него го приеха!Тогава им бях много обидена и наранена от тежките думи,чуствах се предадена от хората,които очаквах да са винаги до мен!Но настоящият ми съпруг настоя да говоря с тях и да се опитам да ги накарам да ме разберат!Убеди ме,че това винаги ще ми тежи и в даден момент ще окаже лошо влияние на нашите отношения!Написах им писмо!Майка ми до днес си го пази,по нейни думи,за да й напомня колко глупава е била и как никога не трябва повече да постъпва така!
    Желая ти щастие,трудностите наистина не са малко,но ако любовта я има няма сила да я спре!Трябват усилия обаче за да успеете да я съхраните въпреки проблемите!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.15 09:39#7cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 124от: Омъжвам се за него, а те не искат да го приематотново 6е изкаjа mnenie.ako аз оби4ам някои то е за6ото е в сърцето ми.и не бих позволила на никои да ме откъсне от него.независимо от религията му.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest