Ezine.bg»Форум»Говорилник»Невежеството от човешките умове

Невежеството от човешките умове

  • 09.03.11 11:33#1Krasimira Petkova DimitroKrasimira Petkova DimitroНовакРегистрация: 03.03.11Град: Горна ОряховицаОтговори: 3Невежеството от човешките умовеЗдравейте. Не се вписвам особено в темите на форума, но искам да вдигна черната мантия на невежеството от човешките умове.

    Хора, много внимавайте с кого се запознавате, с кого и накъде вървите. Въобразявате си, че познавате някого, споделяте храната си, леглото си с него. Чертаете си планове за общото си бъдеще с него...и изведнъж се оказва, че Вашата представа за него и неговата истинска същност са като две звезди раздалечени от милиони светлинни години. Точно в тази ситуация попаднах преди повече от 3 години.

    Има религия,чийто бог е дявола и неговите слуги са между нас. Не търсете чифт рога и опашка. И те са хора /привидно/ като нас. Аз горя в ада заради невежеството си. Само аз си знам какво усещам - тези неща ги няма при болестите, за които всички знаем.

    Правя всичко по силите си да оглася този супер-сериозен проблем. Повярвайте ми, невежеството е най-силния коз в ръцете на дявола. Бъдете разумни, поучавайте се от чуждите грешки.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.03.11 09:21#2Elena TodorovaElena TodorovaГотвачРегистрация: 06.05.10Град: -Отговори: 7от: Невежеството от човешките умовеБи ли била по - точна, за какво невежество говориш и какъв проблем искаш да оповестиш ? От постинга ти не става много ясно.  ОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.11 05:35#3АмиртаАмиртаНовакРегистрация: 19.04.11Град: -Отговори: 2от: Невежеството от човешките умовеЯвно се е доверила на някого от нета, явно е била излъгана, явно е била и наранена.
    Само, че искам да отбележа, че е напълно възможно и а си намериш нормален приятел.
    Аз се запознах с батко, така му викам, от чатовете. Даже в началото не му се и пишеше с мен. После почнахме да се срещаме и да се търсим по чата, разменихме е-мейли, всъщност станахме много близки. Той ми споделяше за приятелката му, аз за моя. Съветите, които си давахме бяха наистина приятелски и помагаха. Дори ми купи учебници по медицина и ми ги прати на доверие, че ще му преведа парите като ги получа, а те не бяха с платежно, а обикновен колет. Прати ми като беше на море 1 бутилка с морска вода, чантичка с пясък, миди и много красив рапан на огърлица за да ме зарадва, понеже аз не можех да отида с гаджето ми на море. Дори и сега си пишем, вече близо 6 години и никога не сме се виждали на живо, само сме говорили по телефона и снимки, но както той казва - ти си като по-малката сестра, която съм нямал, а той за мен е по-големия ми батко. Така, че има хора и хора. Просто трябва да можеш да прецениш кой става и кой не. С най - добрата ми приятелка си пишем от повече от 9 години. Виждали сме се 2 пъти за по не повече от 1 час.

    Не си мисли, че всички хора са измамници. Ето сега пуснала си обява, че търсиш сродна душа, дори съм ти и писала. Нито аз знам какъв човек си, нито ти мен.
    Обаче не виждам каква е разликата да се запознаем на живо ?
    Аз, ако реша да те лъжа и мамя, няма как да го предотвратиш. Така, че интернета е просто средство за запознанство. Човек може да живее с някого и 50 години и да си мисли, че е даден човек, а той да не е.
    За мен е въпрос на интуиция, познание и проверка да намериш това, което търсиш. Лековерието никога не е било добра черта на характера, въпроса е като се опариш, а си извадиш поука.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest