- 21.05.15 12:04#1Съдове от лят чугунЗдравейте, дами!
Не знам във вашите глави какво се случва, но аз лично, когато чуя чугун си представям вкусните гозби, приготвени от баба в голямата тежка тенджера на старата печка "Чудо". Сетивата ми почти усещат аромата на къкрещото ядене и ми потичат лиги. Даже докато пиша тези редове, поогладнях Та реших да Ви споделя за новите си съкровища, в случай, че има и други такива закръглени чревоугодници като мен.
Отдавна исках да си купя тенджера като тази на баба, гледах тук и там, обаче първо поддръжката им ми се виждаше трудна и второ, ужасно скъпи бяха, та нещо все ме спираше. Въздишах си по La Creuset, разглеждайки из амазон, докато гаджето ми се смееше. На скоро обаче, попаднах на LAVA България. Изглежда са нови на пазара. Попрочетох това-онова за тях, съхранението им няма нищо общо с това което беше преди - съхраняваш си ги като нормална тенджера, а и се мият даже в миялна машина. А най-хубавото е, че цените са достъпни. Реших се, купих си мечтаната тенджера - задължително червена. Нали съм си овен, няма как цвета да е различен и щастливо замесих погача в нея. Гаджето ми се присмя, че съм щяла да го пращам за пещ и кубик дърва. Естествено, след като изкарах хляба всичко свърши. Съвършен! Но стига съм се хвалила. Вие имате ли си чугунени съдове? Споделете впечатления за тях и да си обменим някоя и друга рецептичкаОтговорОтговор с цитат - 03.02.18 09:12#2от: Съдове от лят чугунЗа какви приготвянето на какви ястия може да се използва хартията за печене?ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.18 09:13#3от: Съдове от лят чугунМалко съм пишман готвач и "обичам" да забравям ястията във фурната та затова поразпитвам от далече, защото до сега не съм използвала такава хартияОтговорОтговор с цитат
- 13.05.18 09:44#4от: Съдове от лят чугунИ аз съм по същия начин с гозбите на бабаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest