Разликата между религия и вярата

 • 12.09.15 05:03#1paradiseaffectionparadiseaffectionРегистрация: 12.09.15Град: -Отговори: 4Разликата между религия и вяратаНапоследък много се говори относно духовни учения и тн., които са в пълен контраст, с това, което ние сме научени още от деца относно религия и прочие.
  Грешката на много хора е, че бъркат напълно вярата с религията. Няма да увъртам, а направо ще го кажа:
  -Религията е цялата тази съвкупност от норми и правила за поведение.
  -Вярата е самата вяра към Бог, към Исус Христос, тя няма някакъв вид правила или ограничения.
  Например католиците. Те са били някакви нон-стоп супер вяра, но самата църква, папа и прочие са по-променили писанията и са си създали... католицизма. И знаете ли защо? Ами най - вероятно - за да е в тяхна полза и за да могат да сломят народа и да им се подчинява.

  Говорех с много хора по такива теми, духовно учение и религия и тези неща отначало ми изглеждаха супер контрастни, супер различни. Докато не дойде един човек, за да ми го обясни по по-глуповат начин, та да го разбера
  Да си представим един шоколадов бонбон при първите цивилизации, някъде 3 500 г. пр. Хр.
  Първо този шоколадов бонбон е обвит в листо от палма, после в кора от дърво, после в папирус и така нататък.
  Различните цивилизации интерпретират, че обвивката, която спада перфектно на бонбона, е тази, която те са видели първи. Така например египтяните казват, че обвивката е папирус, шумерите, че е листо от палма и тн., но не стига че интерпретират коя е вярната опаковка, те сe и карат за това. Те се карат за обвивката, но бонбона си остава там, вътре, същия, непокътнат.
  Точно това е религията. И ти ще намериш този шоколадов бонбон навсякъде, в която и да е религия. То си остава там. Просто ние трябва да го разберем.
  Този "Господ", за който говорят всички (не Исус Христос) в действителност е реален. Разбира се, той не е човек/или може би е :blush:
  Той е цялата тази енергия/вибрация, която ни е създала и чрез която ние живеем. Няма напълно прави хора. Няма неща от сорта на: "Аз съм атеист, мен няма какво да ме контролира" или "Аз съм мюсюлманин и се подчинявам на Алах и Мохамед". Ако не можете да разграничите доброто от злото, това не е въпрос на религия, а на морал.


  "Ние сме плод на това, което "Източникът" иска да научи за себе си.." - VansAstrology  Ние всички сме свързани по някакъв начин, ние всички сме равни. И това да определяме хората на "нисши и висши" спрямо религията е гениална глупост.
  Всичко е навързано.
  Вижте една обикновена молитва. Учените са доказали, че след една молитва преди хранене, яденето се пречиства от вредните токсини.
  Една молитва на умираща жена генерира енергия, 50 пъвти по-силна от енергията, с която се задвижва спътник обикалящ земята.
  Молитвите отново пак са свързани с религиозните... работи...
  Молитвата не е религия. Тя е вяра. Не вяра към някой Алах или Кали. Вяра към някаква по-висша сила. Тя те кара да усещаш, че не си сам. И ти в действителност не си. Никой не е сам. Може да си затънал до шия, да си се затворил в себе си, да си депресар, но никога не забравяй, че не си сам.
  Чрез молитвата хората се свързват с по-висша сила, както казах току що. Така хората отключват целия си потенциал, цялата си енергия и я влагат в желанието си, в нещото за което те се молят.
  За молитвите няма ограничения. Няма нужда да си на коленца, пред олтар, запалил свещ, дали я казваш на глас или на ум. Тя ще се чуе. Няма нъжда да е написана по точност "Отче наш, който си на небесата". Всъщност молитвите казани с реални чувства и желание са много по -силни от написаните такива.
  Молитвата има три етапа...
  1ви. Молене - Помолете се за това, което искате, когато го искате. Колкото пъти се наложи или вие самите искате.
  2ри. Вселената ще започне да ви дава знаци, че ви е чула. Така от вас идва вече и вярвата, че ще получите това, за което сте се молили.
  3ти. След като вече вярвате, че ще го получите, Вселената ще каже: "Еми ти вярваш, ти ще си получиш" (примерно казано) и така е се развива 3тата стъпка, която е реализацията.
  Това е общо взето.
  Не казвам сега, че всички трябва да спрете да изповядвате христянство и др. религии. Казвам ви духовната гледната точка и съм убедена да вярвам в това, защото духовното учение ми даде отговори, на които христянството или която и да е друга религия не успя. Ще ви изглежда странно първоначално, но след време ще се замислите и ще го "смилате" добре.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 16.09.15 02:18#2свинскисвинскиРегистрация: 29.03.14Град: -Отговори: 7от: Разликата между религия и вяратаХммм, не, учени не са доказвали, че молитвите генерират енергия или пречистват храна/вода. Не смятам че вярата във висша сила описана от вас (типът вяра - без норми и правила) е лоша, много по-добра е от фанатичната религия на много голяма част от човечеството, но и не смятам, че вярата е нещо необходимо на човека. ОтговорОтговор с цитат
 • 20.09.15 03:15#3paradiseaffectionparadiseaffectionРегистрация: 12.09.15Град: -Отговори: 4от: Разликата между религия и вяратаВсъщност са доказали...
  Прав/а сте, че молитвата, изречена по нерелигиозен и "ограничаващ" начин е много по-силна от общоприетата...
  И сте прв/а,че хората няма нужда да се молят на нещо или някой... Но сте прав/а за себе си главно... Защо има и хора, които са песимисти... Те винаги очакват най-лошото... И това си е нормално за природата на човек,но тези хора не могат да живеят без вяра. Те все пак трябва да знаят, че има нещо, което ще им помогне,независимо колко са затънали...
  ОтговорОтговор с цитат
 • 22.09.15 12:50#4свинскисвинскиРегистрация: 29.03.14Град: -Отговори: 7от: Разликата между религия и вяратаИмето и цитат от научния труд, който твърдите че го доказва, моля. ОтговорОтговор с цитат
 • 16.10.15 06:40#5paradiseaffectionparadiseaffectionРегистрация: 12.09.15Град: -Отговори: 4от: Разликата между религия и вяратаhttp://bogolubie.blog.bg/drugi/2012/10/29/molitvata-ogromna-energiia.1014971

  http://sebepoznanie.com/duhovnost/molitvata/

  "Едно от доказателствата е на атомиста, д-р Джеръун Стаувел. Той прави изключително изследване върху дължината на мозъчните вълни, излъчващи се по време на молитва. В една патологична лаборатория той, заедно с група учени избрали да изследват жена, изписана безнадеждно от болница с рак в мозъка. Идеята им била да установят какво става на повърхността на мозъчната кора в момента на преминаването от живот към смърт.

  Свързали жената с осцилографа и поставили микрофон така, че от съседната стая да могат да чуват всеки звук. На основния инструмент била монтирана стрелка, която в бездействие посочвала нулата в средата. От лявата страна на градуираната плоскост имало петстотин подразделения за отрицателните вълни, а от дясната страна на нулата имало също толкова подразделения за положителните вълни.

  В последните минути от живота си, жената започнала горещо да се моли. За учудване на изследователите, това предизвикало силно чукане на апарата. Стрелката показвала крайния предел вдясно и се блъскала в ограничителя. Тя би могла да покаже много повече, ако апаратът давал възможност за отбелязване на по-големи стойности. Те установили, че мозъкът на тази госпожа, макар на смъртно легло, в процес на молитва излъчва енергия петдесет и пет пъти по-голяма, отколкото излъчва една радиостанция от петдесет киловата, способна да изпрати послание около Земята. "

  Някакви други въпроси?
  ОтговорОтговор с цитат
 • 29.10.15 01:06#6свинскисвинскиРегистрация: 29.03.14Град: -Отговори: 7от: Разликата между религия и вяратаДа, няколко всъщност.
  Името на доктора на английски или латиница би ми било от полза, така не е, не намирам нищо като го търся на кирилица освен статията която сте споделили.
  Името на научния труд на доктора, който твърдите че доказва твърдението ви, не статия в интернет неписана от него.
  Името на научния журнал публикувал писанието му.

  Това са всички до момента.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 12.06.19 10:13#7RozzzaRozzzaРегистрация: 12.06.19Град: -Отговори: 10от: Разликата между религия и вяратаЗамисляли ли сте се, че ако животът ви не върви съвсем така, както бихте искали, може би философията фън шуй е една добра алтернатива да опитате да го подобрите? Аз използвам услугите на фън шуй консултант (https://www.fengshuibg.com/ ) - Елза Панайотова и имам голям напредък.ОтговорОтговор с цитат