Ezine.bg»Форум»Говорилник»Катастрофата с българите в Берлин

Катастрофата с българите в Берлин

  • 17.09.15 12:00#1Sunshline78Sunshline78НовакРегистрация: 04.09.15Град: ВрацаОтговори: -Катастрофата с българите в БерлинШестима българи загинаха в зверска катастрофа на околовръстно шосе в Берлин. Произшествието е станало в следобедните часове вчера, на натоварен участък. Микробус с осем наши сънародници се врязал в ТИР пред него, съобщиха германски медии. Причините за катастрофата все още не са изяснени. Преполага се, че шофьорът на буса е карал с несъобразена скорост на трасе, на което по това време е имало задръстване и не е успял да спре навреме.

    Жертвите са трима мъже и момиче на 16 годишна възраст. По докоментна самоличност Соня Михайлова Янакиева, Цветелин Демиров Тушев и Метин Ахмедов Денизаров. Други двама от буса - младеж на 25 години и шофьорът, са оцелели, но са с множество тежки наранявания. Младежът е бил откаран в специализирана болница за оказване на помощ на пострадали при пътни произшествия в берлински квартал, където е претърпял животоспасяваща операция. Той е с множество наранявания на главата и гръбначния стълб. Шофьорът също е в болница и вече е контактен.
    Всички, пътували в буса, са от Плевен, Горна Оряховица и Свищов прибирали се в България, но не достигнаха до наша Земя.

    Тежкият инцидент доведе до затваряне на пътя и в двете посоки за часове. Заради блокирането му, малко по-късно е станала друга катастрофа, в която е ранено тригодишно дете.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest