Кое ще е добре са семейството ми? Дайте ми съвет

 • 02.10.18 12:48#1Jenata-kotka123Jenata-kotka123Регистрация: 02.10.18Град: СмилянОтговори: -Кое ще е добре са семейството ми? Дайте ми съветЗдравейте! За първи път се решавам да пиша във форум за да споделя личните си проблеми и да поискам съвет. Не съм сигурна точно как се прави, но просто ще напиша това, което мисля. Аз съм момиче на 25 години и преди година и половина се омъжих. Първоначално всичко беше много добре, разбирахме се всички и живеехме спокойно. В последствие обаче се появиха проблемите.

  Свекърът ми разбра, че свекърва ми му изневерява. Мъжът ми се опита да се намеси и да оправи нещата, защото има по-малка сестра и не искаше тя да страда. Скара се много лошо с майка си. После един ден аз докато бях на работа мъжът ми се беше скарал с вуйчо си за някакви неща не знам за какво точно, а между другото ние живеехме заедно с вуйчото, майката и бащата на съпруга ми в една къща на различни етажи. Когато аз се прибрах от работа видях, че мъжа ми е много ядосан и разстроен и искаше за няколко дни да отидем при моите родители. Така и направихме.

  Баща ми като видя в какво състояние е мъжът ми реши да отиде да говори с неговите родители, за да оправи нещата, но уви стана по зле. Не знам какво му бяха казали, но той се върна много разочарован и ни каза, че за нас ще е по добре да се изнесем от онази къща, за да живеем спокойно. На другия ден отидохме да си вземем багажа, за да се изнесем и тогава като започнаха едни скандали едни обиди и клетви срещу мен и моето семейство как сме настроили сина им срещу тях и много други подобни, както и да е събрахме си багажа и си тръгнахме.

  Първоначално останахме при моите родители, след месец се изнесохме на квартира, за да сме самостоятелни. За наша голяма радост аз забременях преди няколко месеца и нашето семейство ще се увеличи с още един член. Сега проблемът е че трябва да осигурим един стабилен и спокоен дом за нашето бебче. Съпругът ми иска да се приберем при техните, защото там ще ни е по-лесно с разходите ще можем да спестим повече пари, техните ще ни помагат за бебето и така ще успеем по лесно да създадем спокоен дом.

  Майка му и баща му се разбраха, оправиха си отношенията и всичко е наред. Вуйчо му е болен и се страхува, че няма да има кой да го гледа ако се влоши състоянието му. Та така мъжа ми иска да се приберем при тях да си направим ремонт на етажа и да си живеем мирно и щастливо, но аз имам съмнения относно това дали ще бъдем спокойни и самостоятелни.

  Затова аз предпочитам да изтеглим заем и да купим някой макар и малък апартамент и да си живеем самостоятелно и по-спокойно.Тогава обаче разходите ни значително ще се повишат и ще ни е много по-трудно да се справим. В момента сме на квартира, но ще трябва да я освободим, защото детето на собственика ще се жени и ще живеят в нашата квартира.

  Затова реших да се допитам до вас кое е правилното решение. Как ще е по добре за нашето младо семейство?
  ОтговорОтговор с цитат
 • 29.11.18 10:01#2mariamariaРегистрация: 01.08.16Град: -Отговори: 1от: Кое ще е добре са семейството ми? Дайте ми съветГлупаво е да теглите заем и да купувате каквото и да било. Защото и да купите един апартмент, за един що годе обикновен ремонт и обзавеждане едно 25-30 000 не му мърдат. Ще затънете много.

  Отидете при родителите му, те са му родители и ще ви помагат, а и внуците сплотяват. Може да нямаш тази самостоятелност, която искаш, но ще има кой да ви помага, иначе сама с дете след една година ще вдигнеш ръце, обаче няма да имаш избор вече като кредита чука на вратата.

  Едно дете колкото повече расте, толкова по-голям става разходът по него. Ако имате жилище, по-добре си пестете за сега парите... защото не е необходимо да вземете ново жилище с цената на много мизерии и лишения, при положение, че има къде да живеете.

  Другото което е, че едно дете има нужда от социална среда, то трябва да свикна още от малко с баба си и дядо си и от тези отношения не трябва да го лишаваш. Всеки от нас има хубави спомени от баба му и дядо му. А и повярвай ми, да си всеки ден по 24 часа с детето си, което разбира се безкрайно ще обичаш, няма да лесно и понякога ще искаш малко свободно време и за себе си. Ако бабите и дядовците ги няма, трябва да си вземете детегледачка, която не струва малко.

  Поздрави и не правете глупости! Едно семейство може да успее само когато е сплотено.
  ОтговорОтговор с цитат