ezine.bg»Форум»Красота»Как да предотвратим цепенето на ноктите?

Как да предотвратим цепенето на ноктите?

 • 19.05.19 09:36#1Pepito85Pepito85Регистрация: 18.05.19Град: ПловдивОтговори: -Как да предотвратим цепенето на ноктите?Подобно на кожата и косата ни, ноктите също се влияят от атмосферните влияния и смяната на климата. Така при различните сезони, те изискват и определени грижи.

  В днешно време са малко суетните жените, които сами се грижат за своите нокти. Значително по-голямата част от нежния пол, (а дори и на силния) се оставят в ръцете на професионални маникюристки, които се грижат за здравия и красив вид на техните нокти.

  Но въпреки наличието на значително големия брой квалифицирани в тази област лица, които влагат цялата си енергия и усилие, както и въображение и старание, за да зарадват и да удовлетворят желанието на всеки един, който им е гласувал доверие, ние трябва да знаем и някои неща, от които имат нужда нашите нокти, за да бъдат здрави, а не само да изглеждат такива.

  Нещо, което е много важно, но да не се цепят ноктите ни е тяхното изпиляване. То е и една от основните причини за нацепване на нокътя. Повечето от нас хващат пилата и започват да търкат енергично нокътя в двете посоки. Голяма грешка! Естественият нокът се пили само в една посока, или наляво или надясно. Такъв е и принципът на електрическата пила. Тя се движи само в една посока.

  Друг важен етап е маслото за нокти. Ако искате да имате здрави и красиви нокти, може да използвате масло, което съдържа лимонена трева. Това масло се нанася както на ноктите, така и върху кожата около тях. То спомага за заздравяване на нокътната плочка, но също и предотвратява образуването на нежеланите кожички, които се налага да избутваме или изрязваме.

  Надявам се да съм била полезна.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 10.03.20 01:09#2mspasov3322mspasov3322Регистрация: 28.08.17Град: РусеОтговори: 19от: Как да предотвратим цепенето на ноктите?Макар и накратко, темата ти включва основната причина за нацепването на ноктите. Но витамините са също неделима част от нашето здраве, та дори и да се отнася до това на ноктите.ОтговорОтговор с цитат
 • 14.07.21 11:25#3Виолета57Виолета57Регистрация: 14.07.21Град: -Отговори: 4от: Как да предотвратим цепенето на ноктите?За да бъде педикюрът успешен и красив, трябва да имате здрави нокти на краката. Използвам крем Candidol. Той лекува ноктите и кожата, предпазва от гъбички по ноктите. Педикюрът ще бъде фантастичен! Препоръчвам. Сега кремът е с 50% отстъпка https://cutt.ly/jmDRsnxОтговорОтговор с цитат