ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Тя развали атмосферата в къщата ни

Тя развали атмосферата в къщата ни

Тя развали атмосферата в къщата ни
Може би някои от вас ще ме обвинят, че аз съм злобната зълва, но наистина, от както брат ми се ожени добрата атмосфера, която цареше в дома ни, се развали. И за мен е виновна снаха ми, защото останалите, ние сме си същите.

С влизането си в нашия дом тя започна с непрекъснатите си капризи и вечното недоволство от всичко. Майка ми се мъчи да балансира положението, но трудно успява.

Не харесва обзавеждането, не харесва храната, не харесва явно и нас самите. Но защо тогава дойде в къщата ни, да ни тормози ли ? Разговаряли сме с брат ми, той вижда нещата, но все пак тя е негова съпруга.

Нямат възможност да живеят самостоятелно, защото тя на всичкото отгоре и не работи. Брат ми се бъхти по цял ден. Трудно комуникираме с нея. Не зная какво да направя.

Не искам да развалям семейството на брат си, но в същото време ние не можем да търпим това положение дълго. А тя е у нас едва от една година. Има ли други такива семейства ? Как разрешихте проблема ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
Solaris
Solaris
25.09.2013 00:46
А дали усетихте че 'маги' (тази от двете, дето се е подписала с латиница) не е никой друг, ами авторката на поста, хахаха
0
0
маги
маги
28.08.2011 18:44
Извини ме, това дали не е втори брак на твоето братче ?
0
1
magi
magi
28.08.2011 18:40
Здравей, прочетох с интерес писмото ти и те разбрах напълно, макар да не съм била никога зълва, бих мечтала ти да бъдеш моята зълва. Аз разбирам коментарите във форума, това са жени, които наистина са препатили в живота с техните зълви, но те не могат да разберат, че вие сте един добър човек, а вашата снаха е "Злата зълва". За съжаление, наистина много ще патите, тя си няма духовното възпитание и е много нагла, не знам какво да те посъветвам, май да се отдалечиш от нея е най - доброто, просто я забрави. Надявам се скоро да оправиш своята пътечка в живота и да донесеш много радост и на родителите си. Ти си добър Човек.
3
0
Кристина
Кристина
19.03.2011 13:23
veli4kamal, в конфликт винаги виновни и двамата. Това е като огледало: хората отразяват Вашето поведение, и обратно.
Сега сложно да се разбере, кой първи започна тази студена война.
Вие няма да се промените миналото, обаче в Вашите сили да се промените настояще.

Въпрос е - какво наистина искате Вие ? Да промените ли друг човек, той да живее по Вашата воля или да направите компромис, да разберете ситуация отвътре ?
1
0
Патиланка
Патиланка
18.03.2011 21:52
Бих казала, че щом като няма отделно домакинство, не може да се каже, че има и отделно семейство. Преди повече от 20 години и аз се оказах в подобна ситуация като на Вашата снаха. Бях млада и глупава и скъпо платих за това. Само че тогава аз имах сравнитено хубава работа и работех, мъчех се да готвя с две други жени в една кухня (свекървата и сестрата на мъжа ми), бях и бременна и родих едно сладко момченце. Нещата постоянно се влошаваха и едвам успях да издържа там около две години и половина. Бях изнудвана за пари и бита, на края сестра му ме гони и заплашва, а моят любим съпруг се скри в една малка стаичка и после каза, че ако не му дам всичките си спестявания, за да му платя да ме защитава - нямало да ме защитава от майка си и от сестра си. Не става въпрос за цигани, а за висшисти, които се считат за много културни и елитни. Изнесох се от там, подадох дело за развод и след развода настъпи облекчение и щастие за мене. Мисля, че ние хората сме устроени малко или много също като животните - така както всяко животно си има своята територия и си я маркира и защитава от другите животни и себеподобните си, така подсъзнателно действаме и ние. Повече никога не бих отишла да живея в къща тип дядовата ръкавичка, защото това означава предимно ядове и неприятности, които водят до безсъние, хапчета за нерви, ниска работоспособност и лошо качество на живота. Вашата снаха е допуснала голяма грешка, че е дошла в чуждия дом и няма възможност нито да готви самостоятелно, нито да си подреди както иска, нито да е насаме само с мъжа си. За съжаление за да създадеш семейство не е достатъчно да имаш само силни чувства, да спиш с някого и да си му верен, защото преди да се гради надстройка, трябва да се изгради стабилна база - и самостоятелно жилище, и достатъчно пари за жена и дете, в противен случай създаваш само неприятности и за себе си, и за други хора.
8
0
Abygail
Abygail
18.03.2011 01:04
Не знам дали ти е попадала сентенцията на великият Хипократ: Оперирай така, както сам би искал да бъдеш опериран. Можеш да я прочетш в хирургията на всяка една болница в България, ако все още има болници в смешната ни държава. Та, идеята ми е следната. В случай, че проявиш малко повече въображение и перифразираш тази древногръцка сентенция с думите: Отнасяй се така към другите, както ти би искал (а)да се отнасят към теб, ще разберш, че си постъпила неправилно като обвиняваш само снаха си. Ти, как я посрещна в този дом? И изобщо, щом обичаш и уважаваш брат си, къде ти е правилното отношение към неговата половинка? За да получиш трябва да дадеш. Един ден, мила моя и ти ще попаднеш в такава ситуация, защото на този свят всичко се връща. Много съм щастлива, че нямам този проблем с моят брат и снаха и едно интелигентно общуване е за предпочитане. И още повече, на мен ми е много мъчно, че не мога да живея с брат ми и снаха ми, защото живея в чужбина с моето семйство, но отношенията при нас са били и ще бъдат винаги в добрият тон и хармония. Няма нищо по-хубаво от това да се обичаме и уважаве, помагаме и зачитаме. Дипломатичността и интелигентните обноски сме ги наследили и придобили от нашите родители и приятели. Така че желая ти успех и мъдрост занапред в отношенията ти не само с роднини, но и колеги, приятели и познати.
2
0
Тин
Тин
17.03.2011 15:38
Запитали ли сте, дали Вие не сте виновни за тази атмосфера ? Как я посрещнахте, когато тя дойде у вас, защото, каквото повикало, такова се обадило ?
Вие ли сте собственик на въпросната къща, в която живеете заедно ? Ако не сте, защо само те да се изнесат ? Изнесете се Вие. Вие завиждате, че тя не работи. А ако Вие сте на нейното място как ще се чувствате ?
И защо Вие ще решавате брат ви с кой да живее ? А той, ако я обича истински изобщо не трябва да ви слуша.
2
1
еличка
еличка
17.03.2011 13:56
И аз съм на мястото на въпросната съпруга. В моята ситуация вероятно семейството на мъжа ми ме вижда по същият начин. Вероятно преувеличаваш, че не харесва нищо, явно така ти разбираш нейните реакции спрямо всичко у вас. Ми я си представи, че попаднеш в дом, в който не те харесват, ти как би се държала ? Майките и сестрите могат да бъдат жестоки в опитите си да не изгубят малкото си синче или братче понякога.
0
0
веси
веси
12.10.2015 23:27
Аз пък съм на мястото на сестрата в случая. Обичам брат си и много се радвам, че вече си има семейство. Правиме всичко възможно да я приобщим към нас, но е явно, че на нея не й е приятно дори да е на една маса с нас. И не мога да разбера къде бъркаме. Не й се налага да се блъска в една кухня и баня с нас, има си всички удобства и пак недоволства и едва ни гледа.
1
0
мария
мария
17.03.2011 13:45
Много ревност, много нещо, да ревнуваш собствения си брат, бива ли бе ?
0
1
Веси
Веси
12.10.2015 23:13
Не е да ревност. Ние в семейството ми сме в същото положение, но аз поне не живея с всички тях, няма да издържа това, което е в момента. Отивам за уикенда само и пак нерви. Не може да отидеш да живееш при едно семейство и да искаш всички да се променят и да се съобразяват с теб. Има и още много, но ще стане много дълга история...Така че не е до ревност...
1
0
Ана
Ана
17.03.2011 12:58
Нещата винаги имат две страни. Предразположи момичето, опитай се да се сближиш с нея, спри да я обвиняваш и гледаш на криво(вероятно тя усеща, че не е желана в този дом). Другото важно нещо е, че тя е омъжена за брат ти, не за вас. Ако смяташ, че не можеш да оправиш нещата сама, просто се изнеси, ще ти олекне все пак. Другият вариант е винаги да сте в лоши отношения и да не полагате усилия да оправите нещата, което е много по-лесно, но заслужава ли си ?
0
1

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: